Krukam Truskawka Liofilizowana 60g Michałowo

KRUKAM Truskawka liofilizowana 60g Plastry Liofilizacja, to zjawisko powszechne w przyrodzie. Jest to przemiana fazowa wody ze stanu stałego w gazowy z pominięciem stanu ciekłego. W latach pięćdziesiątych stosowane na skalę laboratoryjną, z czasem znalazło zastosowanie w produkcji żywności. …

od 24,19 Najbliżej: 33 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

KRUKAM Truskawka liofilizowana 60g Plastry Liofilizacja, to zjawisko powszechne w przyrodzie. Jest to przemiana fazowa wody ze stanu stałego w gazowy z pominięciem stanu ciekłego. W latach pięćdziesiątych stosowane na skalę laboratoryjną, z czasem znalazło zastosowanie w produkcji żywności. Liofilizacja to, na dzień dzisiejszy, najnowocześniejsza i najzdrowsza metoda utrwalania. Procesowi temu można poddać niemal wszystkie substancje i produkty zawierające wodę. Żywność poddawana liofilizacji w pierwszej fazie procesu zostaje zamrożona, a następnie w warunkach obniżonego ciśnienia, ulega sublimacji. Finalny produkt zostaje pozbawiony wody (wilgotność resztkowa wynosi ok. 3 %) co doskonale go utrwala i uniemożliwia rozwój flory bakteryjnej. Ponadto „liofilizat” jest lekki- suche masy oscylują w granicach 10 %, co czyni go łatwym w transporcie. Po dodaniu wody produkty liofilizowane odzyskują swoje pierwotne właściwości. Składniki: Truskawka liofilizowana 100% Wartości odżywcze w 100g - Wartość energetyczna 1511 kJ / 358 kcal Tłuszcz 1,7g w tym tłuszcze nasycone 0,2g Węglowodany 71,2g w tym cukry 36,7g Błonnik pokarmowy 14,4g Białko 7,2g Sól 0,062g

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Krukam
Waga (g)
  • 60
Cechy
  • Produkt wegański
  • Produkt wegetariański