Alce Nero Makaron (Z Płaskurki) Penne Bio 500g Michałowo

Ekologiczny makaron z płaskurki Penne Alce Nero Organiczny makaron fusilli z płaskurki Alce Nero w całości pozyskiwany jest wyłącznie z ekologicznej pszenicy płaskurki Triticum Dicoccum uprawianej we Włoszech. Szorstka powierzchnia sprawia, że ​​nadaje się szczególnie do wchłaniania przypraw. …

od 18 Najbliżej: 33 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Ekologiczny makaron z płaskurki Penne Alce Nero Organiczny makaron fusilli z płaskurki Alce Nero w całości pozyskiwany jest wyłącznie z ekologicznej pszenicy płaskurki Triticum Dicoccum uprawianej we Włoszech. Szorstka powierzchnia sprawia, że ​​nadaje się szczególnie do wchłaniania przypraw. Ekologiczne fusilli z płaskurki Alce Nero ma intensywny aromat i zrównoważony smak, a także jest źródłem błonnika. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. Opakowanie tego makaronu jest wykonane z papieru, bez użycia plastiku. Do zadruku i zamknięcia opakowania użyto wyłącznie farb i klejów na bazie wody, bez składników chemicznych. Można je wyrzucić do pojemnika z papierami. Makaron rurki z płaskurki - do czego możesz go używać? bardzo dobry do zup i sosów znakomicie sprawdzi się jako składnik sałatek świetny do kremów np. do kremu z pomidorów komponuje się super z warzywami najlepszy makaron do dań z mięsem, również do zapiekanek Pszenica płaskurka - właściwości Pszenica płaskurka to jedna z najzdrowszych odmian pszenicy. To właśnie dlatego warto zwykły makaron z pszenicy zastąpić makaronem z płaskurki. zawiera dużo błonnika, który bardzo dobrze wpływa na pracę jelit obniża poziom cholesterolu we krwi i redukuje poziom cukru regularne spożywanie płaskurki może zmniejszać ryzyko nowotworu układu pokarmowego cechuje się wysoką zawartością białka oraz wapnia i fosforu jest źródłem witaminy E, tak zwanej witaminy młodości Ekologiczny makaron z ekologicznych upraw Makaron Fusilli zrobiono z mąki z pszenicy płaskurki, rosnącej na czystych terenach, na ekologicznych uprawach. Stosuje się tam tylko bezpieczne, naturalne metody uprawy, bez stosowania oprysków i nawozów pochodzenia nienaturalnego. Potwierdza to certyfikat BIO makaronu z płaskurki, który daje Ci pewność, że wszystkie normy rolnictwa ekologicznego zostały spełnione. Dzięki temu pszenica, a więc i makaron, zachowały wszystkie swoje walory smakowe i właściwości zdrowotne! BIO makaron z płaskurki Penne Alce Nero SKŁADNIKI: mąka z PSZENICY płaskurki pełnoziarnista*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 15 g soli. Czas gotowania 'al dente': 11 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g: Wartość energetyczna - 1539 kJ/342 kcal; Tłuszcz - 1,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g; Węglowodany - 67 g w tym cukry - 2,9 g; Błonnik - 5,7 g; Białko - 12 g; Sól - 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Alce Nero
Typ
  • Pełnoziarnisty
Rodzaj
  • Penne
Waga (g)
  • 500
Cechy
  • Nie zawiera konserwantów
Typ produktu
  • Makaron
Certyfikat
  • Bio