Hario Mizudashi Coffee Pot Mini 0,6 L Kremowy Zaparzacz Do Kawy Na Zimno (2501050007) Miasteczko Śląskie

Beżowy czajniczek Hario Mizudashi [z jap. zimny napar] Czajnik do zimnego parzenia o pojemności 600 ml Hario Mizadushi jest wykonany z żaroodpornego szkła i wysokiej jakości polipropylenu ✓ do przygotowywania kawy przez ekstrakcję zimną wodą ✓ z wyjmowanym filtrem ułatwiającym konserwację …

od 84,89 Najbliżej: 8,4 km

Liczba ofert: 2

Oferta sklepu

Opis

Beżowy czajniczek Hario Mizudashi [z jap. zimny napar] Czajnik do zimnego parzenia o pojemności 600 ml Hario Mizadushi jest wykonany z żaroodpornego szkła i wysokiej jakości polipropylenu ✓ do przygotowywania kawy przez ekstrakcję zimną wodą ✓ z wyjmowanym filtrem ułatwiającym konserwację ultradrobne sitko filtra zapobiega mętnieniu kawy ✓ przyjemne i szybkie przygotowywanie Cold Brew o pełnym smaku Dzbanek do kawy mrożonej Cold Brew do domu, pracy i małej kawiarni Szklany czajnik Cold Brew Co może być prostszego niż zalanie kawy wodą i co jest bardziej orzeźwiające niż Cold Brew? Nieprzemijający hit letnich ogródków kawiarnianych - kawa parzona na zimno, którą teraz możesz przygotować także w domu. Pewien miłośnik Cold Brew sugeruje "samodzielne przygotowanie" tego mrożonego filtra w słoiku. Ale to tylko dlatego, że jeszcze nie wypróbował dzbanka Hario Mizudashi. Kiedy już go użyjesz, natychmiast go pokochasz. Co sprawi, że będziesz zafascynowany przygotowywaniem Cold Brew w Hario Mizudashi? Jednorazowo można przygotować do 600 ml Cold Brew. Drobny filtr zapobiega przedostawaniu się cząstek zmielonej kawy do napoju kawa jest czysta, bez zmętnień i bez zakłócania optymalnego smaku kawy jednocześnie filtr ma wystarczającą objętość, aby zaparzyć kawę o pełnym smaku możliwość wyjęcia filtra oznacza, że czyszczenie sitka i dzbanka jest całkowicie łatwe. Jak korzystać z czajnika Hario Cold Brew? Istnieje więcej niż jeden przepis na kawę parzoną na zimno. Wręcz przeciwnie, istnieje wiele unikalnych instrukcji, jak przygotować pyszny Cold B rew. Sekret prawidłowego parzenia leży w optymalnym stopniu zmielenia ziaren i czasie parzenia. Zanim znajdziesz swój oryginalny przepis na Cold Brew, zacznij od wypróbowanych i przetestowanych standardów przygotowywania tego wspaniałego letniego napoju. Zmiel kawę grubo lub średnio grubo (patrz stopnie mielenia kawy). Zalać zimną wodą w proporcji 30-60 g kawy na 600 ml wody. Pozostaw Cold Brew w lodówce lub nawet w temperaturze pokojowej na 8-36 godzin do momentu wyjęcia sitka. Skąd takie różnice w czasie i ilości kawy w podstawowym przepisie? Zależy to od konkretnego mielenia, właściwości użytej kawy i pomysłu na serwowanie Cold Brew. Należy liczyć się z tym, że dodanie lodu rozcieńczy kawę, więc należy dostosować przepis do mocniejszego stężenia. A skąd wiadomo, kiedy wyjąć filtr i wylogować się? Cóż, spróbuj kawy i jeśli jest wystarczająco ekstrahowana, skończyłeś.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Hario
Model
  • HARIO Mizudashi Coffee Pot
Rodzaj
  • Zaparzacze
Przeznaczenie
  • Do kawy
Materiał
  • Szklane
Pojemność
  • 600ml
Kolor
  • Beżowe