Fissler Szybkowar Vitavit 3,5L 22Cm Premium Maszewo

FISSLER - Vitavit® Premium W 1953 roku rozpoczęła się historia sukcesu serii Vitavit®, która wprowadziła wielostopniowy zawór do gotowania, rewolucjonizując bezpieczne gotowanie pod ciśnieniem w domach na całym świecie. Przez lata seria Vitavit® zdobyła liczne nagrody za design i funkcjonalność, a …

od 1 165 Najbliżej: 36 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

FISSLER - Vitavit® Premium W 1953 roku rozpoczęła się historia sukcesu serii Vitavit®, która wprowadziła wielostopniowy zawór do gotowania, rewolucjonizując bezpieczne gotowanie pod ciśnieniem w domach na całym świecie. Przez lata seria Vitavit® zdobyła liczne nagrody za design i funkcjonalność, a Vitavit® Premium jest nowoczesną kontynuacją tego klasycznego szybkowaru, oferującą wiele zaawansowanych funkcji. Wykonany z wytrzymałej, satynowanej stali nierdzewnej 18/10, Vitavit® Premium charakteryzuje się trwałością i odpornością na korozję. Cztery regulowane poziomy gotowania pozwalają na delikatne lub szybkie przygotowanie potraw, zachowując cenne witaminy, a dodatkowo umożliwiają gotowanie na parze bez ciśnienia. Wyświetlacz z funkcją sygnalizacji ułatwia kontrolę ciśnienia, a funkcja pary i ergonomiczny uchwyt pozwalają na łatwe obniżenie ciśnienia, gdy jest to konieczne. To idealny wybór dla wymagających kucharzy, którzy cenią sobie szybkie i zdrowe gotowanie. Kluczowe cechy produktu Pomoc przy zamykaniu Vitaquick® Premium jest wyposażony w czytelny wskaźnik położenia pokrywy, który ułatwia prawidłowe ustawienie pokrywy podczas zamykania garnka. Wskaźnik blokady Kiedy wskaźnik blokady zmieni kolor na zielony i wyda charakterystyczne kliknięcie, oznacza to, że szybkowar jest bezpiecznie zamknięty i gotowy do rozpoczęcia gotowania. Kontrola gotowania Praktyczny zawór do gotowania z funkcją sygnalizacji wskazującej idealne ciśnienie w szybkowarze. Regulowane poziomy gotowania Wskaźnik z trzeba ustawieniami gotowania do szczególnie delikatnego lub bardzo szybkiego gotowania oraz dodatkowy poziom umożliwiającym gotowanie na parze bez ciśnienia. Zdejmowane uchwyty Innowacyjne zdejmowane uchwyty w pokrywie oferują znakomitą wygodę w codziennym użytkowaniu. Ich łatwy demontaż sprawia, że czyszczenie i dbanie o higienę są znacznie prostsze i szybsze. Dno CookStar Ekskluzywne, energooszczędne dno Fissler Cookstar® zapewnia optymalną dystrybucję ciepła i jest dostosowane do wszystkich rodzajów kuchni, włącznie z indukcyjną. Skala pomiarowa Zintegrowana, grawerowana laserowo skala pomiarowa zapewnia praktyczne i wygodne odmierzanie zawartości. 15 lat gwarancji Vitavit® to synonim jakości premium, czego dowodem jest 15-letnia gwarancja. Dzięki niej zapewniamy naszym klientom pewność i zaufanie, że produkty marki FISSLER są nie tylko wyjątkowe, ale również trwałe i godne ich zaufania na długie lata. Made in Germany Naczynia zostały wyprodukowane w Niemczech z najwyższą starannością, gwarantując wyjątkową jakość i trwałość. Gotowanie w szybkowarze - minimum pracy, maksimum korzyści Podstawowa zasada szybkiego gotowania pozostała niezmienna od momentu wynalezienia szybkowaru. Proces gotowania odbywa się w zamkniętym garnku pod wysokim ciśnieniem, co pozwala na osiągnięcie temperatury przekraczającej 100°C. Nadciśnienie w szybkowarze podnosi punkt wrzenia wody, co w konsekwencji znacząco skraca czas gotowania nawet do 70%. Dzięki usunięciu szkodliwego tlenu i krótszemu czasowi obróbki, żywność gotowana w szybkowarze zachowuje więcej witamin, minerałów oraz aromatów, co przekłada się na intensywniejszy smak potraw w porównaniu z tradycyjnymi metodami gotowania. Oszczędność czasu! Przygotowywanie żywności w szybkowarze lub na patelni szybkowarowej jest znacznie szybsze niż tradycyjne metody gotowania. Wysokie ciśnienie w szczelnie zamkniętym szybkowarze podnosi punkt wrzenia wody, umożliwiając gotowanie w temperaturach od 110 do 116°C. Dzięki temu czas gotowania skraca się nawet o 70%! Zwiększenie ilości witamin w posiłku! Witamina C działa jako przeciwutleniacz, chroniąc komórki organizmu przed szkodliwym wpływem wolnych rodników. Krótszy czas gotowania oraz ograniczony dostęp tlenu podczas przygotowywania potraw sprzyjają zachowaniu większej ilości witamin i minerałów w gotowym posiłku. Warzywa w teście: brokuły, ziemniaki, marchew Warzywa gotowane w szybkowarze miały od 21 do 39 procent więcej witaminy C niż warzywa gotowane konwencjonalnie. Gotowanie pod ciśnieniem pozwoliło zachować około 90% witaminy C, podczas gdy w przypadku konwencjonalnego gotowania w wodzie, zostało zachowane jedynie 49% witaminy. Większa zawartość minerałów! Minerały obecne w badanych warzywach, takie jak wapń, żelazo, fosfor, potas, cynk i inne, pełnią kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia organizmu. Wspierają zdrowie naczyń krwionośnych, mięśni i układu nerwowego, a także regulują funkcje hormonalne. Niektóre z nich ułatwiają transport tlenu do mięśni, inne wspomagają budowę mocnych kości, dostarczają energii i sprzyjają tworzeniu nowych komórek. Ponadto, pomagają w utrzymaniu właściwego poziomu płynów w komórkach, metabolizują składniki odżywcze, wzmacniają odpor

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Fissler
Pojemność
  • 3,5 l
Kolor
  • Srebrne
Średnica
  • 22 cm
Materiał
  • Ze stali nierdzewnej
Informacje dodatkowe
  • Na indukcję
Model
  • FISSLER Vitavit Premium