Trapa Czekolada Biała Bez Dodatku Cukru 90G Marki

Czekolada biała bezglutenowa bez cukru 90 g Trapa Opcja bezcukrowa dla miłośników białej wersji czekolady. Ulubiony smak, ale o zmniejszonej ilości kalorii. Certyfikowany produkt bezglutenowy. Linia czekolad bezcukrowych marki TRAPA słodzona jest maltitolem – słodzikiem należącym do grupy polioli …

od 13,50 Najbliżej: 8,7 km

Liczba ofert: 2

Oferta sklepu

Opis

Czekolada biała bezglutenowa bez cukru 90 g Trapa Opcja bezcukrowa dla miłośników białej wersji czekolady. Ulubiony smak, ale o zmniejszonej ilości kalorii. Certyfikowany produkt bezglutenowy. Linia czekolad bezcukrowych marki TRAPA słodzona jest maltitolem – słodzikiem należącym do grupy polioli (inne poliole to przykładowo ksylitol i erytrytol). W porównaniu do cukru białego ma znacznie niższy indeks glikemiczny, co z pewnością docenią osoby z cukrzycą lub insulinoopornością. Jego kaloryczność określa się na poziomie 40% niższym od cukru białego, więc stanowi dobrą alternatywę dla osób dbających o linię lub starających się zrzucić nadprogramowe kilogramy. Składniki: Substancja słodząca (maltitol), tłuszcz kakaowy, pełne mleko w proszku, masło, emulgator (lecytyna sojowa, polirycynooleinian poliglicerolu), aromat. Zawiera naturalnie występujące cukry. Nadmierne spożycie może mieć działanie przeczyszczające. Bez glutenu. Alergeny: Zawiera nabiał i soję. Może zawierać orzechy. Wartość odżywcza w 100g Wartość energetyczna: 2017 kJ / 487 kcal Tłuszcz: 34 g - w tym kwasy tłuszczowe: - nasycone: 21 g Węglowodany: 57 g - w tym cukry: 10 g + 46 g poliole Białko: 5,9 g Sól: 0,19 g Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Chronić przed zapachami i bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Idealna temperatura przechowywania: 14-21ºC. Masa netto: 100 g Kraj pochodzenia: Hiszpania Czekolada oprócz bycia jednym z najpopularniejszych smakołyków na świecie zawiera szereg właściwości prozdrowotnych. Kilka kawałków spożytych w ramach deseru to nie tylko puste kalorie. Oczywiście trzeba pamiętać o tym, że najsilniejsze działanie zdrowotne będzie miała czekolada gorzka, w myśl zasady im wyższa zawartość kakao tym lepiej. Wykazuje działanie antyoksydacyjne, dzięki wysokiej zawartości flawonoidów, jest powszechnie znanym źródłem magnezu, poprawia samopoczucie i szybko dodaje energii, wpływa pozytywnie na układ nerwowy i układ krążenia - a to wszystko to tylko niektóre z długiej listy korzystnych dla zdrowia właściwości czekolady. Czekolady marki TRAPA znane są zarówno w Hiszpanii jak i w wielu krajach europejskich, arabskich oraz w Ameryce Południowej. W ostatnim czasie, odpowiadając na potrzeby konsumentów firma rozpoczęła produkcję czekolad bezcukrowych. Formuła 0% SUGAR, czyli bez dodatku cukru cieszy się coraz większym zainteresowaniem rynku.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Trapa
Rodzaj
  • Czekolady
Typ
  • Białe
Skład
  • Bez dodatków
Cechy
  • Nie zawiera cukru
  • Brak