tojiro Ostrzałka do noży ze stali nierdzewnej SOLID Marki

Ostrzałka do noży Tojiro PRO F-461 Ostrzałka firmy Tojiro, polecana dla wszystkich rodzajów noży, z wyjątkiem tych o szlifach jednostronnych. Fabrycznie ustawione otwory ułatwiają naostrzenie noża pod odpowiednim kątem. Ponieważ rowek, w który wkłada się nóż, nie jest ustawiony równolegle do …

od 199 Najbliżej: 17 km

Liczba ofert: 2

Oferta sklepu

Opis

Ostrzałka do noży Tojiro PRO F-461 Ostrzałka firmy Tojiro, polecana dla wszystkich rodzajów noży, z wyjątkiem tych o szlifach jednostronnych. Fabrycznie ustawione otwory ułatwiają naostrzenie noża pod odpowiednim kątem. Ponieważ rowek, w który wkłada się nóż, nie jest ustawiony równolegle do ceramicznego koła, jego kąt wypukły umożliwia nadanie nożowi pierwotnej ostrości. Gumowany i podstawa ma właściwości przeciwpoślizgowe. Dane techniczne Wymiary - 19,5 x 7,0 x 7,5 cm Waga - 305 g Wskazówki dotyczące użytkowania Umieść ostrzałkę na płaskiej powierzchni. Jedną ręką chwyć rączkę, tak aby ostrzałka nie zmieniała położenia; Włóż ostrze noża na kamień z lekkim naciskiem w dół. Trzymaj ostrze poziomo i poruszaj nim w przód i w tył 10-20 razy. Następnie powtórz daną procedurę na drobnej gradacji wykonując 10-20 powtórzeń. Uważaj, aby nie uszkodzić osłony ostrzałki podczas ostrzenia; 3.Jeśli ostrze jest bardzo zużyte, naostrzysz je szlifując na grubej gradacji ok. 40 razy; 4. Po zakończeniu ostrzenia umyj nóż wodą. Marka TOJIRO W świecie japońskich noży liczy się przede wszystkim ostrość. Nasza oferta obejmuje wiele produktów, a proces produkcyjny opiera się na wykorzystywaniu zarówno właściwości samych materiałów, jak i nowoczesnych technologii. Wszystkie noże Tojiro powstają z zamiłowania do kulinarnych tradycji Japonii, gdzie nadrzędnym celem jest szlachetne piękno potrawy. Nie inaczej jest w przypadku noży Tojiro-Pro, w których zastosowano takie elementy japońskich mieczy jak “Shinogi”, aby przywołać tradycyjny kształt japońskich noży kuchennych. "Od początku działalności przyświeca nam jeden cel: ostrość, która jest warunkiem funkcjonalności noża. Można śmiało powiedzieć, że stopień ostrości noża wpływa na rezultat gotowania, ponieważ w japońskiej sztuce kulinarnej dużą rolę odgrywa estetyka krawędzi tnącej oraz szlif i połysk klingi. Odwołujemy się do technik tradycyjnych, lecz wynaleźliśmy także własną metodę zapobiegania odwęglaniu stali, DP, która wiąże się z badaniem właściwości materiału. Wprowadzamy innowacje technologiczne i łączymy je z doświadczeniami poprzednich pokoleń, aby dostarczać szeroką gamę produktów klientom z całego świata, wśród których są zarówno profesjonalni szefowie kuchni, jak i użytkownicy domowi. Pracując nad rozwojem najlepszych jakościowo narzędzi tnących, pragniemy wspierać kulturę kulinarną nie tylko w Japonii, lecz także we wszystkich zakątkach globu".

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Tojiro
Rodzaj
  • Szczelinowa
Kolor
  • Szare

Opinie tojiro Ostrzałka do noży ze stali nierdzewnej SOLID Marki

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
1 na podstawie 1 opinia
  • I...l
    1
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    TOTALNA PORAŻKA - Nic tym nie zaostrzysz tylko zniszczysz sb rdzeń noża i tak polewałem wodą i tak czekałem i tak nie zaczadziło.... Jak kupujesz japoński nóż zapomnij o ostrzałce tylko kamienie inaczej pożegnasz sie szybko z takim cackiem. W ogóle same wykonanie jest super z^^^^ w ręku trzymając już żałowałem zakupu
    • funkcjonalność
    • wygląd
    • wytrzymałość