Celiko Babka 300g b/g Małomice

Bezglutenowa mieszanka babka 300g Celiko Bezglutenowe ciasta i chleby do wypiekania CELIKO to mieszanki produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z reżimem produkcyjnym gwarantującym deklarowany skład czynników alergennych (np. gluten i fenyloalanina). Firma CELIKO jako pierwsza firma w …

od 9 Najbliżej: 35 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Bezglutenowa mieszanka babka 300g Celiko Bezglutenowe ciasta i chleby do wypiekania CELIKO to mieszanki produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z reżimem produkcyjnym gwarantującym deklarowany skład czynników alergennych (np. gluten i fenyloalanina). Firma CELIKO jako pierwsza firma w Polsce – już w 1984 roku - uruchomiła produkcję pełnej gamy mieszanek dietetycznych ciast i chlebów dla osób na dietach eliminacyjnych w tym celiakii i fenyloketonurii . Doskonała Babka bezglutenowa Celiko. znakomity, klasyczny smak babki odpowiednia dla wegan łatwa i szybka w przygotowaniu produkt bezglutenowy (PL-064-115) Składniki cukier, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, błonnik z cykorii, aromat, regulator kwasowości: difosforany; sól, substancja spulchniająca: węglany sodu. Może zawierać: soję, mleko i ich produkty pochodne. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Babka piaskowa 1 opakowanie koncentratu ciasta 300 g 3 jaja 140 ml oleju Wykonanie babki piaskowej Zawartość torebki z koncentratem ciasta wsypać do naczynia, dodać jajka, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać olej. Całość wyrabiać mikserem ok. 4 min. Ciasto przełożyć do foremki (małej keksówki lub małej foremki do babki). Piec w piekarniku w temp. 180°Cprzez ok. 40 minut. Po wyjęciu z piekarnika poczekać aż przestygnie Ciasto po wypieczeniu można posypać cukrem pudrem, bądź polać wcześniej przygotowaną polewą. Babka marmurkowa Przygotować do babki marmurkowej 1 opakowanie koncentratu ciasta 300g 3 jaja 140 ml oleju 1,5 łyżki kakao 3 łyżki mleka Wykonanie babki marmurkowej Zawartość torebki x koncentratem ciasta wsypać do naczynia, dodać jaja, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać olej. Całość wyrabiać mikserem ok. 4 min. Ciasto podzielić na pół. Do jednej części dodać przesiane kakao oraz 3 łyżki mleka. Całość delikatnie wymieszać przy pomocy rózgi kuchennej lub szpatułki. Ciasto wylewać do formy naprzemiennie: raz jasne, raz ciemne. Piec w piekarniku w temp. 180°C przez ok. 40-50 minut. Po wyjęciu z piekarnika poczekać aż przestygnie. Wartość odżywcza (w 100 g produktu) Wartość energetyczna: 1533 kJ / 361 kcal Tłuszcz: 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g Węglowodany: 87 g, w tym cukry 35 g Białko: 1,7 g Sól: 0,31 g Błonnik: 2,3 g Sposób przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Waga 300 g

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Celiko
Waga (g)
  • 300
Cechy
  • Nie zawiera glutenu