Food print 220+ Test Diagnostyczny Nietolerancji Pokarmowej 1Szt Maków Podhalański

FoodPrint® 220+FoodPrint 220+ to szczegółowy panel w kierunku nietolerancji pokarmowej (nadwrażliwości pokarmowej IgG-zależnej), pozwalający na wykluczenie reakcji krzyżowych pomiędzy pokarmami i skomponowanie kompleksowych zaleceń żywieniowych.Polecany w przebiegu chorób alergicznych i …

od 1 790 Najbliżej: 45 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

FoodPrint® 220+FoodPrint 220+ to szczegółowy panel w kierunku nietolerancji pokarmowej (nadwrażliwości pokarmowej IgG-zależnej), pozwalający na wykluczenie reakcji krzyżowych pomiędzy pokarmami i skomponowanie kompleksowych zaleceń żywieniowych.Polecany w przebiegu chorób alergicznych i autoimmunologicznych.Badanie wykonywane jest przez Laboratorium Immunodiagnostyki Cambridge Diagnostics w Warszawie wyspecjalizowane w diagnostyce nadwrażliwości pokarmowej typu III. Laboratorium jest wpisane do ewidencji medycznych laboratoriów diagnostycznych Krajowej Izby Diagnostów Laboratoryjnych (numer identyfikacyjny 3558).Jest to test laboratoryjny dlatego konieczne jest wysłanie samodzielnie pobranego materiału do laboratorium.Specyfikacja:Producent zestawu: Cambridge Nutritional Sciences Ltd (część Omega Diagnostics Group PLC)Liczba badanych antygenów pokarmowych: ok 221 antygenówMetoda diagnostyczna: Test immunoenzymatyczny – ELISA (technologia mikromacierzy)Badanie określa poziom przeciwciał IgG w trzystopniowej skali – słaba, średnia, silna.Czas oczekiwania na wynik ok. 14 dniZalety badania· Badanie może zostać wykonane w klinice lub wysyłkowo (bez dodatkowych kosztów),· Najczulsza metoda na rynku, pozwalająca precyzyjnie określić poziom nietolerancji na nawet 220 produktów.· Badanie zostaje wykonane w laboratorium podwójnie, aby wykluczyć możliwość błędu,· Ilościowy wynik badania w U/ml,· Darmowa konsultacja z dietetykiem po wykonaniu badania,· Możliwość prowadzenia pacjenta według potrzeb,· Czas realizacji 5-10 dni roboczych,· Możliwość rozbicia kosztów na raty 0% lub odroczonej płatności.Kupując badanie otrzymujesz zestaw do pobrania materiału, zawierający: probówkę do pobrania krwi, dwa lancety do przekłucia palca, gazik dezynfekcyjny, plaster z opatrunkiem, plastikowy woreczek na zużyte materiały, plastikowy pojemnik ochronny dla próbówki, formularz zamówienia i instrukcję pobierania próbki krwi.Osoby z zaburzeniami funkcjonowania układu odpornościowego lub przyjmujące leki immunosupresyjne przed wykonaniem badania powinny zapoznać się z Uwagami przed wykonaniem badania.Kupując u nas otrzymujesz darmową konsultacje dietetyczną (ok 30 min).Procedura przy wyborze wysyłki (paczkomat lub kurier). Przy wyborze opcji przesyłki otrzymasz zestaw do pobrania materiału do badania. Zestaw zawiera instrukcję postępowania oraz wszystkie niezbędne elementy do pobrania materiału. Przy użyciu zestawu należy pobrać odpowiednią ilość krwi z palca do załączonej probówki. Zabezpieczony materiał należy wysłać przesyłką kurierską do Laboratorium Diagnostycznego (przesyłka jest opłacona, zatem klient nie ponosi dodatkowych kosztów wysyłki). W razie pytań zachęcamy do kontaktu. Wynik testu dostarczany jest e-mailem lub listownie na wskazany w formularzu adres. Czas oczekiwania na wyniki do 14 dni.Zobacz :Jak wykonać badanie?LISTA BADANYCH PRODUKTÓW*: BADANE PRODUKTYPRODUKTY MLECZNEbiałko jaja kurzegomleko koziebeta-laktoglobulinażółtko jaja kurzegomleko owczemleko bawolemleko krowiealfa-laktoalbuminakazeinaRYBY I OWOCE MORZAdorszmałż (Ensis directus)sepia/kalmardoradaomułek jadalnysercówka jadalnaglon espaguettemątwasolaglon wakamemorlesz (Pagellus centrodontus)szczupakglon spirulinamorszczukśledźhomarokońślimak morskikarpokoń morskituńczykkawiorostrygaturbotkrabośmiornicawąsonogikrewetkipłastugawęgorzłosośprzegrzebkiwłócznikłupaczpstrągżabnicamakrelasardelowatemałżsardynkaZIARNA (ZAWIERAJĄCE GLUTEN)gliadynaowiessłódjęczmieńpszenicażytokuskuspszenica orkiszotręby pszennepszenica twardaZIARNA (BEZGLUTENOWE)gryka zwyczajnapolentatapiokakasza jaglanaryżkukurydzaamarantusOWOCEananasjabłkooliwkaarbuzjagodypapajaawokadojeżynypomarańczabanankiwiporzeczka czerwonabrzoskwinialiczi chińskierabarbarcytrynalimonkarodzynkaczarna porzeczkamalinaśliwkadaktylmandarynkatruskawkafigimangowiśniagranatmelonżurawinagrejpfrutmorelagruszkamorwagruszlanektarynkiwinogrona (ciemne/różowe/jasne)WARZYWAbakłażankalafiorrukolaboćwinakaparyrzepabóbkapusta białarzodkiewkabrokułykapusta czerwonasałatabrukselakarczochselerburakkomosa ryżowasłodki ziemniakcebulakoper rzymskisoczewicacieciorkamaniok jadalnysojacykoriamarchewszalotkaczerwona fasolaogórekszparagifasola białapomidorszpinakgroszek zielonyporzielona fasolaszparagowakabaczek zielonypapryka (zielona/czerwona/żółta)dyniarukiew wodnaziemniakMIĘSOcielęcinakrólikstruśdzikkurawieprzowinaindykkuropatwawołowinajagnięciamięso koziewółkaczkaprzepiórkakoninasarninaZIOŁA I PRZYPRAWYanyżkminekpieprz ziarnisty(czarny/biały)bazyliakolendrachmielkoperekpietruszkacurry (przyprawa)liść laurowypokrzywacynamonlukrecjarozmarynczosnekmajeranekrumianekestragonmiętaszafrangałka muszkatołowamięta pieprzowaszałwiagorczycamiłorząbtymianekgoździkpapryczka chili (czerwona)waniliaimbirpieprz CayenneżeńszeńORZECHY I NASIONAcibora jadalnaorzech brazylijskiorzech ziemnykokosorzech laskowyorzeszki piniowelen zwyczajnyorzech makadamiapistacjemigdały<<br/>orzech nerkowcarzepaknasiona słonecznikaorzech włoskisezamPOZOSTAŁE PRODUKTYagar agargrzybykawaaloes zwyczajnyherbata czarnamiódcukier trzcinowyherbata zielonaorzeszek koladrożdże piekarskiekakaokarobdrożdże piwowarskiekasztan jadalnytransglutaminaza*lista produktów objętych testem może ulec zmianie.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Rodzaj
  • Żywieniowe
Wyrób medyczny
  • Wyrób medyczny lub wyrób medyczny do diagnostyki in-vitro