Browin Balon Do Wina 25 L Z Szeroką Szyjką W Koszu Plast. Lublin

BALON DO WINA 25L W KOSZU PLASTIKOWYM Z SZAROKIM OTWOREM RENOMOWANEJ FIRMY BROWIN Do fermentacji win, piw, miodów pitnych i do nalewek - szerokootworowy balon szklany 25 L ułatwi Ci domową produkcję Twoich ulubionych trunków. W szerokiej szyjce swobodnie mieści się ręka - dzięki temu łatwo je umyć …

od 192 Najbliżej: 10 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

BALON DO WINA 25L W KOSZU PLASTIKOWYM Z SZAROKIM OTWOREM RENOMOWANEJ FIRMY BROWIN Do fermentacji win, piw, miodów pitnych i do nalewek - szerokootworowy balon szklany 25 L ułatwi Ci domową produkcję Twoich ulubionych trunków. W szerokiej szyjce swobodnie mieści się ręka - dzięki temu łatwo je umyć i łatwo napełnić (opróżnić) np.: większymi owocami lub warzywami. Dostępne w zdejmowanych koszach plastikowych, sprzedawane w komplecie z plastikową nakładką, jednak o małej szczelności. Bezpiecznie i wygodnie - plastikowa zdejmowana obudowa pozwala na dokładne umycie balonu, pełniąc jednocześnie funkcję ochrony szkła przed stłuczeniem. Wysoka jakość - szkło, z którego wykonane są balony, jest szkłem sodowym, posiadającym wszelkie atesty pozwalające na kontakt z artykułami spożywczymi i alkoholem. Wino pod kontrolą - szklany balon charakteryzuje się wysoką szczelnością i możliwością "podpatrywania", a co za tym idzie kontrolowania przebiegu procesu fermentacji! Długość: 45 cm Szerokość: 41.5 cm Wysokość: 46.5 cm Masa: 5.12 kg Kosz: plastikowy Otwór: szeroki Pojemność: 25.0 L Balon szklany szerokootworowy o pojemności 25 L. Przeznaczony jest do fermentacji win, piw, miodów pitnych i do nalewek. Plastikowa, zdejmowana obudowa pozwala na dokładne umycie balonu, pełniąc jednocześnie funkcję ochrony szkła przed stłuczeniem. Szkło, z którego wykonane są balony, jest szkłem sodowym, posiadającym wszelkie atesty pozwalające na kontakt z artykułami spożywczymi. Zaletą szklanych balonów jest ich wysoka szczelność i możliwość „podpatrywania” procesu fermentacji. Z praktycznego punktu widzenia polecane jest prowadzenie pierwszej fermentacji w miazdze w pojemniku fermentacyjnym, a następnie - po pierwszym zlaniu i odciśnięciu owoców - prowadzenie dalszej fermentacji w szklanym balonie. Balonów nie wolno myć w gorącej wodzie oraz poddawać gwałtownym zmianom termicznym (przenoszenie z zimnego do ciepłego otoczenia), zbyt wysoka temperatura mogłaby spowodować uszkodzenie szkła. Zalecane jest mycie balonów w letniej wodzie z dodatkiem roztworu, np. pirosiarczynu potasu lub Oxi Turbo. Zamknięcie dopasowane do balonu o pojemności 25 L: -gumowy, szczelny kaptur o średnicy 138 mm (647238). Charakterystyka Szkło, z którego wykonane są balony posiada wszelkie atesty zezwalające na kontakt z produktami spożywczymi zawierającymi alkohol. Jest to szkło termicznie niehartowane. Użytkowanie Szkła nie należy poddawać zbyt gwałtownym szokom termicznym, gdyż zbyt duża różnica temperatur mogłaby spowodować jego uszkodzenie. Zaleca się przed użyciem przechowywać balon w temperaturze pokojowej przez minimum godzinę. Nie zalewać balonu wodą o wyższej temperaturze niż 50 °C. Zalecane jest mycie szkła w letniej wodzie z dodatkiem środków dezynfekcyjnych np. pirosiarczyn potasu lub Oxi Turbo. Ze względu na powstające w trakcie burzliwej fermentacji duże naprężenia, zalecane jest w tym okresie zamknięcie balonu mniej szczelnym czopem z waty, co zapobiega ewentualnemu pęknięciu szkła.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Browin
Rodzaj
  • Balony