Kiszone Specjały Kiszony Seler 520g Lubin

Kiszony Seler 520g Ukisiliśmy dla Ciebie naturalnie pyszny, twardy, chrupki seler na czosnku, chrzanie i soli kłodawskiej. Tradycyjna receptura z prostym składem, ale na najlepszych składnikach. Wyjątkowy aromat i prawdziwa gratka dla smakoszy. Seler na surowo? Smakuje raczej średnio. Seler …

od 19,50 Najbliżej: 39 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Kiszony Seler 520g Ukisiliśmy dla Ciebie naturalnie pyszny, twardy, chrupki seler na czosnku, chrzanie i soli kłodawskiej. Tradycyjna receptura z prostym składem, ale na najlepszych składnikach. Wyjątkowy aromat i prawdziwa gratka dla smakoszy. Seler na surowo? Smakuje raczej średnio. Seler gotowany? Smakuje dobrze, ale obróbka termiczna zabija witaminy w nim zawarte. Rozwiązanie? Seler kiszony! Jest niepasteryzowany, dzięki czemu fermentacja trwa. Jest lekko kwaskowaty, słony, chrupiący, delikatnie musujący, po prostu idealny... Spróbuj :) Dlaczego jest tak dobry? Nasz Projektant Smaku Andrzej Jurga zajmuje się produkcją kiszonek od ponad 30 lat. Z takim doświadczeniem wypracował odpowiednie proporcje i doskonale wie w jakiej temperaturze i jak długo należy go kisić. Przede wszystkim nie zawiera octu. Do kiszenia wybieramy najlepszy seler oraz wysokiej jakości składniki, czyli intensywny czosnek w ząbkach (nie przyprawa!), chrzan oraz najlepszą sól kłodawską kamienną. Bez drogi na skróty i oszukiwania - podajemy uczciwie prawdziwy skład, niczego nie ukrywamy, a nasze produkty sami jemy/pijemy codziennie. Kiszony seler jest niskokaloryczny i zawiera bardzo mało cukru, dzięki temu jest świetnym składnikiem różnych diet. Na przykład keto. Podsumowując kiszony seler jest: bez konserwantów bez octu bez dodatku cukru niepasteryzowany kiszony naturalnie w kontrolowanej temperaturze kiszony z miłością! Jak go robimy? Seler dostarczają nam zaufani rolnicy z okolicy. Kisimy go w beczkach ze świeżym czosnkiem, aromatycznym korzeniem chrzanu oraz najlepszą solą kłodawską niejodowaną. Potem kiszony seler spokojnie leżakuje w odpowiedniej temperaturze i czeka aż go zamówisz. Wtedy przeskoczy z beczki bezpośrednio do słoika i trafią do Ciebie. Bez żadnych dodatków konserwujących, przyspieszających czy wzmacniających smak. Sama natura. Jak go jeść? Możesz jeść tak jak lubisz! Chrup bezpośrednio ze słoja, wrzuć na kanapkę, do sałatki, zagryzaj jako przystawkę lub dodaj do ulubionych potraw. Wszystko zależy od Twojej wyobraźni. Pamiętaj, że jeśli zależy Ci na cennych właściwościach to nie smaż i nie gotuj go. Wysoka temperatura ma zły wpływ. Dodawaj go do gotowych potraw delikatnie ostudzonych. Aktywnie fermentują - co to oznacza? Dlaczego nasze kiszonki „buzują”? Są niepasteryzowane, czyli fermentacja cały czas trwa. W słoiku widzimy fermentację i działanie bakterii kwasu mlekowego, a to one stoją za najlepszymi wartościami kiszonek. Ich wieczka nigdy nie są zassane. Mogą być wypukłe. Zdarza im się sączyć ze słoika nawet, gdy są zamknięte oraz z niego "wychodzić" po otwarciu. Jak przechowywać? Ze względu na to, że kiszonki są niepasteryzowane i nie zawierają konserwantów fermentacja aktywnie pracuje, czyli innymi słowy kiszonki cały czas się kiszą. Żeby zwolnić ten proces, a tym samym wydłużyć ich czas przydatności do spożycia najlepiej je przechowywać w lodówce lub w ciemnym, chłodnym miejscu (max. 20 stopni). Ile przetrwają? Ich okres przydatności do spożycia to 4 miesiące od dnia produkcji. Nie jest długi, bo są niepasteryzowane, jak już wspomnieliśmy. Składniki: seler, woda, czosnek, chrzan, sól kłodawska Masa netto: 520g. Masa netto po odcieku: 280g. To nie są zwykłe kiszonki. To Kiszone Specjały. WAŻNE! Nie wysyłamy paczek w piątki, żeby fermentowane produkty nie leżały w magazynie kurierów.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Cechy
  • Nie zawiera cukru
  • Nie zawiera konserwantów