Kiszone Specjały Kiszona Kalarepa Zdrowy Ferment 380G Lubin

Kiszona kalarepa 520g Ukisiliśmy dla Ciebie naturalnie najlepszą, chrupką, aromatyczną kalarepę na czosnku, chrzanie i soli kłodawskiej. Tradycyjna receptura z prostym składem, ale na najlepszych składnikach. Niesamowity smak wiosennych warzyw w wersji kiszonej. Idealna, chrupka przekąska i dodatek …

od 19,50 Najbliżej: 39 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Kiszona kalarepa 520g Ukisiliśmy dla Ciebie naturalnie najlepszą, chrupką, aromatyczną kalarepę na czosnku, chrzanie i soli kłodawskiej. Tradycyjna receptura z prostym składem, ale na najlepszych składnikach. Niesamowity smak wiosennych warzyw w wersji kiszonej. Idealna, chrupka przekąska i dodatek do potraw! Jest niepasteryzowana, dzięki czemu fermentacja trwa. Jest słodka, kwaskowata, delikatnie chrupiąca, lekko musująca, idealna... Spróbuj :) Dlaczego jest tak dobra? Przede wszystkim nie zawiera octu. Do kiszenia wybieramy najlepszą kalarepę oraz wysokiej jakości składniki, czyli intensywny czosnek w ząbkach (nie przyprawa!), aromatyczny korzeń chrzanu, najlepsza sól kłodawska kamienna. Bez drogi na skróty i oszukiwania - podajemy uczciwie prawdziwy skład, niczego nie ukrywamy, a nasze produkty sami jemy/pijemy codziennie. Jest niskokaloryczna i zawiera bardzo mało cukru, dzięki temu jest świetnym składnikiem różnych diet. Na przykład keto. Podsumowując kalarepa kiszona jest: bez konserwantów bez octu bez dodatku cukru niepasteryzowana kiszona naturalnie w kontrolowanej temperaturze kiszona z miłością! Jak ją robimy? Kalarepa jest najlepszej jakości, dostarczają nam ją zaufani rolnicy z okolicy. Kisimy ją w beczkach wtedy gdy jest dojrzała i najbardziej soczysta. Ze świeżym czosnkiem, aromatycznym korzeniem chrzanu oraz najlepszą solą kłodawską niejodowaną. Potem spokojnie leżakują w odpowiedniej temperaturze i czekają aż je zamówisz. Wtedy przeskoczą z beczki bezpośrednio do słoika i trafią do Ciebie. Bez żadnych dodatków konserwujących, przyspieszających czy wzmacniających smak. Sama natura. Jak ją jeść? Możesz jeść tak jak lubisz! Chrup bezpośrednio ze słoja, wrzuć na kanapkę, do sałatki, zagryzaj jako przystawkę lub dodaj do ulubionych potraw. Wszystko zależy od Twojej wyobraźni. Pamiętaj, że jeśli zależy Ci na ich właściwościach to nie smaż i nie gotuj ich. Wysoka temperatura ma zły wpływ. Dodawaj je do gotowych potraw delikatnie ostudzonych. Aktywnie fermentują - co to oznacza? Dlaczego nasze kiszonki „buzują”? Są niepasteryzowane, czyli fermentacja cały czas trwa. W słoiku widzimy fermentację i działanie bakterii kwasu mlekowego, a to one stoją za najlepszymi wartościami kiszonek. Ich wieczka nigdy nie są zassane. Mogą być wypukłe. Zdarza im się sączyć ze słoika nawet, gdy są zamknięte oraz z niego "wychodzić" po otwarciu. Jak przechowywać? Ze względu na to, że nasze produkty są niepasteryzowane i nie zawierają konserwantów fermentacja aktywnie pracuje, czyli innymi słowy produkty cały czas się kiszą. Żeby zwolnić ten proces, a tym samym wydłużyć ich czas przydatności do spożycia najlepiej je przechowywać w lodówce lub w ciemnym, chłodnym miejscu (max. 20 stopni). Ile przetrwają? Ich okres przydatności do spożycia to 4 miesiące od dnia produkcji. Nie jest długi, bo są niepasteryzowane, jak już wspomnieliśmy. Składniki: Kalarepa, woda, czosnek, chrzan, sól kłodawska Masa netto: 520g. Masa netto po odcieku: 280g. To nie są zwykłe kiszonki. To Kiszone Specjały. WAŻNE! Nie wysyłamy paczek w piątki, żeby fermentowane produkty nie leżały w magazynie kurierów.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Waga (g)
  • 500
Cechy
  • Nie zawiera cukru
  • Nie zawiera substancji zbrylających