Browin Zrębki Wędzarnicze Olcha I Buk 450g Drobne Kl2 Lubartów

ZRĘBKI WĘDZARNICZE OLCHA BUK KLASA 02 450 Charakterystyka produktu: pochodzą z naturalnego drewna olchowego i bukowego (70 % olcha i 30 % buk) z terenów ekologicznie czystych. Są wolne od związków impregnujących i konserwujących, nie zawierają frakcji pylących, doskonałe do wędzenia baraniny, …

od 12,60 Najbliżej: 14 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

ZRĘBKI WĘDZARNICZE OLCHA BUK KLASA 02 450 Charakterystyka produktu: pochodzą z naturalnego drewna olchowego i bukowego (70 % olcha i 30 % buk) z terenów ekologicznie czystych. Są wolne od związków impregnujących i konserwujących, nie zawierają frakcji pylących, doskonałe do wędzenia baraniny, wołowiny i wieprzowiny, charakteryzują się optymalną zawartością wody - poniżej 11%, klasa 02 (frakcja drobna) - główne zastosowanie w wędzarniach z automatycznym-ślimakowym podajnikiem, do użycia przy grillowaniu i wędzeniu. Sposób użycia: Grillowanie: Wokół żarzącego się węgla drzewnego ułożyć dwucentymetrową warstwę zrębków - nie należy umieszczać ich bezpośrednio na palenisku, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Grill należy przykryć pokrywą bezpośrednio po ułożeniu potraw na ruszcie. Czas grillowania - od 10 do 30 minut (w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa). Wędzenie: W zależności od rodzaju wędzarni jaką dysponujemy, umieścić zrębki na tacy przeznaczonej specjalnie do tego celu lub wokół paleniska - nie należy umieszczać ich bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Dozowanie: 20 - 40 ml/kg mięsa. Zrębki należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu. Dostępne w naszej ofercie zrębki wędzarnicze posiadają pozytywne opinie: Instytutu Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego, Państwowego Zakładu Higieny, Państwowego Instytutu Sanitarnego.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Browin
Model
  • 780203 Olcha/Buk