Tala Nóż strunowy do biszkoptów 9744 Łomianki

4,56
8 opinii

Nóż strunowy do biszkoptów / Tala Nóż do biszkoptów - niezbędny przy przygotowaniu tortów Tnie na równe warstwy ciasto do średnicy 25 cm. Struna jest bardzo mocno naciągnięta. Aby zmienić wysokość położenia struny, co decyduje o grubości odcinanej warstwy, należy lekko ścisnąć nóżki i przesunąć ją …

od 21 Najbliżej: 11 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Nóż strunowy do biszkoptów / Tala Nóż do biszkoptów - niezbędny przy przygotowaniu tortów Tnie na równe warstwy ciasto do średnicy 25 cm. Struna jest bardzo mocno naciągnięta. Aby zmienić wysokość położenia struny, co decyduje o grubości odcinanej warstwy, należy lekko ścisnąć nóżki i przesunąć ją w dół lub górę. Wysokość można regulować co 2 mm, maksymalnie do 5 cm wysokości. Metalowa rama z rączką jest zakończona gumowymi, antypoślizgowymi nóżkami. Wymiary: 29 cm [struna]; 16,5 cm [wys.] Waga: 0,07 kg Materiał: metal Kolor: srebrny Gwarancja: 2 lata (producenta) SKU: 10A09744 EAN: 5012904097449 Choć urokliwa stylistyka produktów marki Tala przywołuje na myśl połowę XX wieku, korzenie firmy sięgają końca wieku XIX. Frederick Taylor i Thomas Law, których pierwsze litery nazwisk złożyły się na nazwę marki, nawiązali współpracę w roku 1899. W Birmingham zajęli się produkcją artykułów przeznaczonych na raczkujący w epoce wiktoriańskiej rynek narzędzi kuchennych. Na przełomie XIX i XX wieku coraz więcej ludzi uczyło się samodzielnie gotować, więc ich pomysł błyskawicznie odniósł sukces. W późnych latach czterdziestych XX wieku Tala przedstawiła klientom mistrzynię wypieków: Anne Anson. Wraz z zestawami do lukrowania i innymi produktami firma oferowała broszurki z jej przepisami i poradami, dostarczając bogatą wiedzę amatorom i ekspertom, i ugruntowując swoją pozycję na rynku. Trwająca do lat sześćdziesiątych moda na wyszukane techniki zdobienia ciast to okres świetności firmy Tala. Dość powiedzieć, że produkowała ona wtedy 48 różnych rodzajów tylek do dekoracji wypieków. Z czasem asortyment zmalał do „zaledwie" 20. Później przyszedł okres zawirowań właścicielskich i kłopotów firmy. W roku 2000 trafiła ona w ręce obecnych właścicieli: Nicka Squire’a i Dennisa Embletona. Dostrzegli oni potencjał wysokiej klasy przyborów kuchennych i postanowili odtworzyć możliwie największą liczbę produktów Tala, wznowić ich produkcję i opracować nowe artykuły. Niezmiennie przy tym kładą nacisk na trwałość swych wyrobów i tradycyjne metody produkcji. Tala odzyskała należne jej miejsce na rynku. Jej narzędzia kuchenne i akcesoria do pieczenia charakteryzują się eleganckim wzornictwem, wysoką jakością wykonania i trwałością – a wszystko to przy niewygórowanych cenach.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Tala
Kolor
  • Srebrne

Opinie Tala Nóż strunowy do biszkoptów 9744 Łomianki

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,56 na podstawie 8 opinii
  • Katarzyna
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Myślę że brakowało mi takiego noża do przekrawania biszkoptów.
    • wygląd
    • wytrzymałość
  • Użytkownik Ceneo
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Dobre wykonanie, polecam!
  • Użytkownik Ceneo
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Towar zgodny z opisem
  • krysia 7
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    bardzo fajny nóż
  • Użytkownik Ceneo
    3
    Jeśli ma się wprawę w przekrawaniu biszkoptów nożem to struna jest zbędnym gadżetem. z trudem przekroiłam nią placek.
    • wygląd
    • funkcjonalność