Zakwaski Żywe Kultury Bakterii Do Przygotowania Jogurtu Bifivit 2x0,5G Łódź

4,9
10 opinii

Opis produktu Zakwaska do JOGURTU VIVO – to żywe kultury bakterii do przygotowania w domu naturalnego jogurtu probiotycznego. Domowy jogurt charakteryzuje się najwyższą świeżością i znakomitym smakiem oraz co najważniejsze, kulturami bakterii o wysokiej aktywności. Domowy jogurt przygotowany wg …

od 15,95 Najbliżej: 4,5 km

Liczba ofert: 2

Oferta sklepu

Opis

Opis produktu Zakwaska do JOGURTU VIVO – to żywe kultury bakterii do przygotowania w domu naturalnego jogurtu probiotycznego. Domowy jogurt charakteryzuje się najwyższą świeżością i znakomitym smakiem oraz co najważniejsze, kulturami bakterii o wysokiej aktywności. Domowy jogurt przygotowany wg instrukcji nie zawiera żadnych zbędnych dodatków takich jak: MLEKO w proszku, cukier, zagęstniki, barwniki czy wzmacniacze smaku. Przygotowując go w domu mamy gwarancję naturalności produktu. Do jego zrobienia wystarczy stalowy garnek lub słoik. Najlepszy wychodzi na mleku 3,2% lub pełnotłustym. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1-3 l MLEKA pasteryzowanego zagotuj i ostudź do temp. +37 do +43 st. C. Do MLEKA dodaj zawartość fiolki i dokładnie wymieszaj. Naczynie z mlekiem dokładnie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8-10 godzin. Po tym czasie naczynie wstaw do lodówki i odczekaj kilka godzin - jogurt dodatkowo zgęstnieje. Spożyj go do 7 dni. Uzyskanym jogurtem możesz zaszczepić MLEKO jeszcze 2-3 razy używając 4 dużych łyżek jogurtu na 2 litry MLEKA. Wartość odżywcza w 100 g produktu Wartość energetyczna (kj/kcal) 1155kJ/276kcal Tłuszcz 0,5 w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 Węglowodany 60 w tym cukry 20 Błonnik Białko 8 Sól 0 Skład Maltodekstryna, liofilizowane szczepy bakterii: Bifidobacterium lactis (2 szczepy), Bifidobacterium infantis, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus acidophilus (2 szczepy), Streptococcus thermophilus, Lactobacillus paracasei. Warunki przechowywania Przechowywać od +2 do +8 stopni C.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Vivio
Waga (g)
  • 1
Liczba sztuk w opakowaniu
  • 64
Cechy
  • Nie zawiera cukru
  • Nie zawiera glutenu
  • Produkt wegański
  • Produkt wegetariański
Typ produktu
  • Nabiał
Certyfikat
  • Ekologiczny

Opinie Zakwaski Żywe Kultury Bakterii Do Przygotowania Jogurtu Bifivit 2x0,5G Łódź

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,9 na podstawie 10 opinii
  • ag
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Trzeba przechowywać w lodówce. Prosty w obsłudze. Jogurt wyszedł o ładnej konsystencji (chociaż nie był zbyt gesty) i przyjemnym zapachu. Polecam
  • Krzysztof
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Świetna zakwaska do robienia jogurtu. Zawiera bakteria korzystne dla małych dzieci. Jogurt jest łagodny i doskonale ścięty.
  • olo
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    ok
    • aromat
    • jakość
    • smak
  • Jana
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Jak zawsze, najwysza jakość
  • jolagettler@vp.pl
    4,5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo dobry produkt
    • aromat
    • jakość
    • smak