Od lekarza do kucharza Łódź

4,66
82 opinie

"Od lekarza do kucharza" jest książką medyczno-kucharską dla alergików, otyłych, reumatyków, sercowców, cukrzyków, chorych z rakiem, dzieci , dorosłych, niemowląt a także zdrowych, którzy nie chcą chorować, chcą żyć długo i w dobrej formie. Książka przemyca wiedzę medyczną o jedzeniu do kuchni . …

od 57,90 Najbliżej: 0,4 km

Liczba ofert: 4

Oferta sklepu

Opis

"Od lekarza do kucharza" jest książką medyczno-kucharską dla alergików, otyłych, reumatyków, sercowców, cukrzyków, chorych z rakiem, dzieci , dorosłych, niemowląt a także zdrowych, którzy nie chcą chorować, chcą żyć długo i w dobrej formie. Książka przemyca wiedzę medyczną o jedzeniu do kuchni . Wyjaśnia zawiłości łączenia składników pokarmowych, przełożenia ich doboru do utrzymania lub utraty zdrowia. Omawia przydatność i zastosowanie każdej grupy pokarmowej włącznie z przepisami. Uczy jak przygotować popularne potrawy bez mąki pszennej, cukru, mleka i innych składników szkodliwych z różnych powodów. Dr n. med. Danuta Myłek jest znanym specjalistą w zakresie alergologii i dermatologii. Pracuje w Stalowej Woli. Jest pionierem w alergologii na Podkarpaciu, którą organizuje i doskonali od 30 lat. Przez 10 lat pełniła funkcję Konsultanta d/s Alergologii Województwa Podkarpackiego, jest dyrektorem Przychodni Alergologicznej „ALERGIA” w Stalowej Woli z filią w Tarnobrzegu i właścicielem Centrum Alergii „PROGRES”” w Stalowej Woli. Ponad 30 lat temu zaczęła popularyzować podstawową wiedzę o profilaktyce alergii na terenie miasta, początkowo wśród lekarzy i położnych, a potem wśród społeczeństwa miasta, okolic, województwa i kraju. Prowadziła szkolenia personelu przedszkoli miasta i zorganizowała przedszkole dla alergików w Stalowej Woli. Przeszkoliła wszystkich nauczycieli szkół podstawowych w Stalowej Woli pod kątem psychoemocjonalnych konsekwencji i trudności w nauce w przypadku nie leczenia, lub złego leczenia alergii. Popularyzuje zdrowy styl odżywiania poprzez wygłaszanie pogadanek w audycjach radiowych, programach telewizyjnych: lokalnych i ogólnopolskich oraz licznych artykułach w gazetach. Była pierwszym lekarzem, który 21 lat temu rozpoczął akcję promocji karmienia piersią, jako metody zapobiegania alergii, miażdżycy i innym chorobom.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • Danuta Myłek
Okładka
  • Miękka
Rok wydania
  • 2017
Ilość stron
  • 224
ISBN
  • 9788393976904

Opinie Od lekarza do kucharza Łódź

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,66 na podstawie 82 opinie
  • Użytkownik Ceneo
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    książka z ciekawymi przepisami, zdrowymi, każdy znajdzie coś ciekawego dla zdrowia i ducha
    • akcja
    • fabuła
    • jakość wydania
  • Dorota
    4,5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo praktyczna wiedza podana w ciekawy, prosty i zrozumiały sposób
    • akcja
    • fabuła
    • jakość wydania
  • Anna
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Super proste, zdrowe i szybkie przepisy, oraz porady zdrowotne ukierunkowane na naturę, czyli pożywienie-lekarstwem!
  • Marzena
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Każdy powinien zakupić tę książkę. Można przeczytać jednym tchem. Same przydatne informacje na temat żywienia.
  • Dominika
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo ładnie wydana książka, ciekawa i profesjonalna.
    • fabuła
    • jakość wydania