Shiori 撓 Sashimi Nagai - wielowarstwowa stal damasceńska 30,40 cm Lidzbark

Nóż Shiori z serii 撓 Sashimi Nagai - profesjonalny nóż do przyrządzania sushi. Posiada wyjątkowo twardy rdzeń i unikalną strukturę powierzchni wykonaną z cienkiej stali damasceńskiej. Nóż Shiori z serii 撓 Sashimi Nagai - przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie plastry. …

od 599,99 Najbliżej: 22 km

Liczba ofert: 10

Oferta sklepu

Opis

Nóż Shiori z serii 撓 Sashimi Nagai - profesjonalny nóż do przyrządzania sushi. Posiada wyjątkowo twardy rdzeń i unikalną strukturę powierzchni wykonaną z cienkiej stali damasceńskiej. Nóż Shiori z serii 撓 Sashimi Nagai - przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie plastry. Sprawdza się podczas przygotowywania sashimi oraz wielu innych wariantów sushi. W tym celu stworzono specjalną formę ostrza z wyjątkowo twardym rdzeniem i unikalną strukturą powierzchni. Ostrze wykonane jest z 67 warstw oryginalnej japońskiej cienkiej stali damasceńskiej AUS-10. Wielowarstwowość stali sprawia, że ​​struktura różnych warstw każdego noża jest bardzo wytrzymała i elastyczna. Rękojeść wykonana jest z czarnego drewna hebanowego co dodaje klasycznej elegancji. Połączenie bardzo dobrych surowców zapewnia unikalny produkt - sprężysty, twardy, ostry. Idealny nóż w każdej kuchni oraz na prezent. *Twardość HRC - jest to kryterium pozwalające określić klasę noża, wyrażana w stopniach HRC (skala Rockwella). Mówi nam to jak twarda jest stal użyta do stworzenia japońskiego noża. Oczywiście im wyższa wartość wyrażona w stopniach HRC tym lepsza stal z której został wykuty nóż. Wiadomo, że im wyższa wartość HRC tym nóż dłużej pozostanie ostry i wymaga rzadszego ostrzenia przy użyciu kamienia wodnego.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Shiori
Model
  • Sashimi Nagai
Rodzaj
  • Noże do ryb
Długość rękojeści
  • 13 cm
Materiał uchwytu
  • Drewniane
Materiał ostrza
  • Ze stali
Waga
  • 240 g
Liczba noży w zestawie
  • 1
Opakowanie
  • W pudełku