Dary Natury Przyprawa Jałowiec Bezglutenowa 30G Lidzbark

4,91
16 opinii

Jałowiec cały - przyprawy bez chemii Dary Natury - przyprawa do kiszonek i mięs Suszony owoc jałowca stosowany jest do mięs i drobiu "na dziko", do dziczyzny, baraniny, potraw z fasoli. Dodaje się go do mieszanek peklujących, marynat, kiszonych ogórków i kapusty. Owoce jałowca działają …

od 5,49 Najbliżej: 40 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Jałowiec cały - przyprawy bez chemii Dary Natury - przyprawa do kiszonek i mięs Suszony owoc jałowca stosowany jest do mięs i drobiu "na dziko", do dziczyzny, baraniny, potraw z fasoli. Dodaje się go do mieszanek peklujących, marynat, kiszonych ogórków i kapusty. Owoce jałowca działają antyseptycznie, bakteriobójczo, moczopędnie, powodują lepsze ukrwienie błony śluzowej przewodu pokarmowego, zapobiegają wzdęciom, a także poprawiają krążenie krwi. Jałowiec Dary Natury to przyprawa bez chemii i konserwantów. Jałowiec - do czego możesz go stosować? Jałowiec to najlepsza przyprawa do dziczyzny. Stosuje się ją do baraniny, drobiu i potraw z fasoli. Świetnie sprawdza się jako przyprawa do mieszanek peklujących, marynat i kiszonych ogórków i kapusty. Jeśli chcesz przyprawić pasztet czy bigos, to jałowiec sprawdzi się świetnie. Dodaje się go do dań ciężkostrawnych i tłustych, wtedy wzmacnia ich smak i aromat. Właściwości jałowca Jałowiec działa antyseptycznie, ma działanie bakteriobójcze. Jałowiec to przyprawa moczopędna, a także powodująca lepsze ukrwienie błony śluzowej przewodu pokarmowego. Poprawia krążenie krwi, zapobiega wzdęciom. Jałowiec to naturalny środek na leczenie dny moczanowej. Oczyszcza organizm z zanieczyszczeń, działa dobrze na wątrobę, ułatwiając usuwanie żółci. Jałowiec również poprawia trawienie, właśnie dlatego dodaje się go do dań ciężkostrawnych. Jałowiec przyprawa Dary Natury - dodatkowe informacje Przyprawa nie zawiera konserwantów, to w 100% naturalny jałowiec! Skład: jałowiec 100% Masa netto: 30 g Producent: Dary Natury Mirosław Angielczyk, Koryciny 73, 17-315 Grodzisk Przepis z jałowcem - szynka jałowcowa Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadamy, jak wykorzystać przyprawę - jałowiec do przygotowania szynki jałowcowej! Składniki: 2 kg szynki wieprzowej 8 ziaren jałowca 2 ząbki czosnku 1,5 łyżeczki gorczycy łyżeczka pieprzu ziołowego łyżeczka soli łyżeczka słodkiej papryki szczypta ostrej papryki 1,2 łyżeczki suszonej bazylii szczypta gałki muszkatołowej szczypta rozmarynu 3 łyżki oleju Wykonanie: Szynkę umyć i osuszyć Owinąć sznurkiem, aby nadać mięsu kształt. Jałowiec i gorczycę rozcieramy w moździerzu. Dodajemy przeciśnięty przez prasę czosnek i pozostałe przyprawy. Wszystko mieszamy dokładnie z olejem. Tak przygotowaną marynatą nacieramy mięso. Przekładamy je do woreczka i wkładamy do lodówki na 1 - 2 dni. Po tym czasie mięso wyjmujemy z worka i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Przykrywamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy pod przykryciem przez 1,5 godziny, a następnie dopiekamy bez przykrycia przez pół godziny. Polewamy mięso tłuszczem, który się wytopi. Po upieczeniu zdejmujemy z mięsa sznurek.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Dary Natury
Waga (g)
  • 30
Cechy
  • Nie zawiera glutenu
Dystrybucja
  • None

Opinie Dary Natury Przyprawa Jałowiec Bezglutenowa 30G Lidzbark

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,91 na podstawie 16 opinii
  • J
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    bardzo lubię
  • b...a
    3,5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
  • Ewa
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
  • Użytkownik Ceneo
    5
  • Użytkownik Ceneo
    5