Ekogram Bio Ocet Jabłkowy Niefiltrowany Ekologiczny 500Ml Libiąż

Bursztynowy eliksir witalności Ocet jabłkowy jest prawdziwym hitem ostatnich lat, jeśli chodzi o zdrowe odżywianie. Choć jego właściwości znane były już w starożytności, dopiero dzisiaj przeżywa swój prawdziwy renesans. Nic dziwnego – to prawdziwa skarbnica witamin i minerałów, a jednocześnie …

od 19,99 Najbliżej: 43 km

Liczba ofert: 2

Oferta sklepu

Opis

Bursztynowy eliksir witalności Ocet jabłkowy jest prawdziwym hitem ostatnich lat, jeśli chodzi o zdrowe odżywianie. Choć jego właściwości znane były już w starożytności, dopiero dzisiaj przeżywa swój prawdziwy renesans. Nic dziwnego – to prawdziwa skarbnica witamin i minerałów, a jednocześnie smaczny i pożywny dodatek do wielu potraw. Ocet jabłkowy doceniał już Hipokrates Ocet jabłkowy polecał swoim pacjentom już ojciec medycyny – Hipokrates. Później często pili go rzymscy wojownicy przed wyruszeniem na wyprawy wojenne. Miał im dodawać energii, odwagi i sił do walki. Sprawdzał się świetnie, dopóki żołnierze nie odkryli wina. Wtedy nie tylko ocet jabłkowy poszedł w odstawkę, ale też skończyły się rzymskie zwycięstwa i podboje. Obecnie ocet jabłkowy ma szerokie zastosowanie w kuchni, medycynie naturalnej oraz w dbaniu o urodę. Siła jabłek w spotęgowanej dawce W occie jabłkowym jest to wszystko, co dobrego w jabłku, ale w spotęgowanej dawce. Ocet powstaje ze sfermentowanych jabłek. Zawiera mnóstwo witamin i minerałów, niezbędnych dla naszego zdrowia, a także odżywcze kwasy, które – wbrew pozorom – działają na nasz organizm alkalicznie. W occie jabłkowym jest też sporo pektyn, które pęcznieją w żołądku, dzięki czemu po posiłku na długo utrzymuje się uczucie sytości. Ocet jabłkowy przyspiesza metabolizm i reguluje przemianę materii, co sprawia, że doskonale sprawdza się jako środek wspomagający w przypadku osób będących na diecie odchudzającej. Szklanka wody z dwiema łyżeczkami octu jabłkowego to napój, który powinien pojawić się w codziennej diecie. Najlepiej pić go o poranku – wtedy rozbudza organizm, dodaje energii i jest prawdziwym zastrzykiem witamin i minerałów. Ocet jabłkowy – szerokie zastosowanie w kuchni Ocet jabłkowy znajduje szerokie zastosowanie w kuchni. Doskonale smakuje w sałatkach i surówkach zamiast zwykłego octu. Jeśli dodamy go zamiast oliwy czy gęstych sosów, zdecydowanie obniżymy kaloryczność każdej potrawy. Ocet jabłkowy świetnie komponuje się z pastami kanapkowymi, można też przyrządzać z niego odżywcze koktajle. Aby zniwelować nieco cierpki posmak octu, można do napoju dodać łyżeczkę miodu. Informacje o produkcie Producent: Michał Pelc ANAGRAM, Wiarusa 3/3, 32-087 Zielonki Składniki: 100% BIO Ocet jabłkowy (5%) Kraj pochodzenia: Polska Ilość netto: 500ml Certyfikaty: Produkt pochodzący z upraw ekologicznych, objęty certyfikatem: PL-EKO-03. Alergeny: Produkt może zawierać gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, sezam oraz soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, gdzie pakowane są produkty zawierające te alergeny. Termin przydatności: Produkt z datą przydatności: 30 .01.2026 Ocet jabłkowy wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100g produktu: Wartość energetyczna 96 kJ / 22 kcal Tłuszcz 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g Węglowodany 1 g w tym cukry 0 g Białko 0 g Sól 0 g

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Ekogram