Andresito Yerba Mate Terere 500g Leżajsk

Yerba Mate ANDRESITO Especial Terere - argentyńska despalada o grubo ciętych listkach w stylu "Canchada" Argentyńska yerba mate pochodząca z powstałej w 1983 roku przetwórni i plantacji Yerbatera Andresito, która słynie z produktów wysokiej jakości. Zawiera grubo krojone listki w stylu "Canchada" …

od 29,99 Najbliżej: 39 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Yerba Mate ANDRESITO Especial Terere - argentyńska despalada o grubo ciętych listkach w stylu "Canchada" Argentyńska yerba mate pochodząca z powstałej w 1983 roku przetwórni i plantacji Yerbatera Andresito, która słynie z produktów wysokiej jakości. Zawiera grubo krojone listki w stylu "Canchada" oraz niewielką ilość patyczków i pyłu. Yerba mate Andresito uprawiana jest w najbardziej wysuniętych na północ rejonach prowincji Misiones znajdujących się wokół obszarów chronionych Iguazu National Park. Są to tereny o bardzo niskim zanieczyszczeniu środowiska, a pochodzące stamtąd produkty rolne słyną z wysokiej czystości. Andresito Terere dzięki specjalnej metodzie krojenia liści, oraz niewielkiej zawartości patyczków i pyłu, świetnie nadaje się do przygotowanie jej na zimno. Pięknie zielony susz będzie również dobrze smakować z sokiem, lub dodatkim cytrusów - możliwości orzeźwiającego terere są nieograniczone. W smaku jest bardzo przyjemna, znajdziesz w niej głównie nuty trawiaste i lekko orzechowe, zostawia miłą cierpkość na języku. Nie przytłacza gorzkim ani dymnym smakiem, dlatego możemy śmiało ją polecić osobom szukającym klasycznego, ale delikatniejszego smaku idącego w parze z porządną dawką pobudzenia. POWÓD PRZECENY Uszkodzone opakowanie Składniki yerba mate (Ilex paraguariensis) 100% - kraj pochodzenia: Argentyna Susz składający się tylko z selekcjonowanych, grubo ciętych listków i niewielkiej ilości patyczków ostrokrzewu paragwajskiego. Spróbuj Yerba Mate na zimno: Zalej susz lodowatą wodą. Pamiętaj nie zimną tylko LODOWATĄ Jeśli możesz dodaj kostki lodu Poczekaj kilka minut, aż yerba mate uwolni swoją MOC Ciesz się chłodzącą mocą TERERE! Sposób parzenia w skrócie: Umieścić bombillę w naczyniu, nasypać suszu uzupełniając je od 1/3 do 2/3 pojemności, zalać wodą o temp. 75-85 stopni C. Nie należy mieszać bombillą. Raz zaparzony susz można ponownie zalewać do 7 razy

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Andresito
Rodzaj
  • Yerba Mate
Waga (g)
  • 500