Skeppshult Patelnia do smażenia głęboka 20cm 0002T Legnica

4,96
12 opinii

Patelnia żeliwna najwyższej jakości, okrągła, z drewnianą rączką, bez pokrywki - 20 cm. Wyprodukowana w całości w Szwecji. MATERIAŁ: korpus wykonano z najwyższej jakości żeliwa, rączkę ze szwedzkiego drewna bukowego ( na końcu metalowa część do zawieszania) WYMIARY: średnica ok. 20 cm ( średnica …

od 479 Najbliżej: 0,7 km

Liczba ofert: 22

Oferta sklepu

Opis

Patelnia żeliwna najwyższej jakości, okrągła, z drewnianą rączką, bez pokrywki - 20 cm. Wyprodukowana w całości w Szwecji. MATERIAŁ: korpus wykonano z najwyższej jakości żeliwa, rączkę ze szwedzkiego drewna bukowego ( na końcu metalowa część do zawieszania) WYMIARY: średnica ok. 20 cm ( średnica powierzchni smażenia 17 cm) ŚREDNICA DNA: (powierzchni przylegającej do płyty grzewczej, pieca) 15,5cm WYSOKOŚĆ: ok. 4,2 cm WAGA: ok. 1,75 kg ZMYWARKA: NIE PIEKARNIK: NIE RODZAJ KUCHNI: wszystkie rodzaje, również indukcja GWARANCJA: 25 LAT na żeliwo • Produkty marki Skeppshult wykonane są wyłącznie z przyjaznych dla środowiska, naturalnych,składników. • Są trwałe, praktyczne i bezpieczne dla zdrowia. • Potwierdzeniem wysokiej jakości jest 25 letnia gwarancja na żeliwo. NAJWAŻNIEJSZE CECHY/ ZALETY PRODUKTU: Wszystkie produkty marki Skeppshult celem podniesienia ich walorów użytkowych są impregnowane olejem rzepakowym już podczas produkcji i w tej formie dostarczane do klienta. Oznacza to, że są one gotowe do użycia bez dodatkowych zabiegów. Należy je jedynie opłukać pod bieżącą ciepłą wodą celem usunięcia kurzu i pozostałych nieczystości mogących pojawić się podczas np. transportu lub magazynowania. Produkty marki Skeppshult wytwarzane są wyłącznie z naturalnych składników, są trwałe i bezpieczne dla zdrowia. Podczas użytkowania naczyń z żeliwa, część zawartego w nich żelaza przedostaje się do pożywienia i wzbogaca jego skład . Wyroby z żeliwa można opisać zasadą " im starsze tym lepsze" - impregnowanie olejem zapobiega przywieraniu potraw, ale również w miarę upływu czasu powierzchnia naczyń staje się coraz bardziej odporna na przywieranie. Im częściej używamy produkt w wysokich temperaturach, tym bardziej impregnowany olej ochrania jego powierzchnię. Należy pamiętać o regularnym impregnowaniu naczynia. Produkty marki Skeppshult są trwałe i solidnie wykonane, cechuje je dość znaczna waga. Z pewnością ogranicza ona możliwości manualne, ale ma również swoje zalety. Każde naczynie marki Skeppshult ma powierzchnię o grubości 5 mm. Zapewnia to równoległy rozkład ciepła podczas nagrzewania oraz zapobiega ochładzaniu się naczynia np. patelni podczas dodawania żywności. Produkty żeliwne Skeppshult cechuje duża odporność na wysokie temperatury: dno naczynia jest wklęsłe, zapobiega to odkształceniu tak charakterystycznemu dla patelni o cienkim dnie np. teflonowych. Wszystkie naczynia marki Skeppshult nadają się do każdego rodzaju kuchenek, w tym indukcyjnych. Doskonały wygląd i jakość wykonania sprawiają, że naczynia marki Skeppshult mogą być używane bezpośrednio do serwowania potraw, które długo pozostają ciepłe. Produkty Skeppshult od początku do końca produkowane są w Szwecji. Potwierdzeniem wysokiej jakości produktów Skeppshult jest to, iż na żeliwo firma Skeppshult udziela 25 letniej gwarancji. PIELĘGNACJA 1. Do codziennej pielęgnacji wystarczy ciepła woda bez detergentów oraz szczotka. 2. Najlepiej czyścić naczynia, gdy są jeszcze ciepłe. Po umyciu dokładnie osuszamy naczynie. Możemy w tym celu umieścić je na gorącym palniku lub płycie. Jeśli naczynie nie będzie całkowicie suche, mogą pojawić się na nim ślady rdzy. Jeśli zauważysz na powierzchni naczynia brązowy kolor lub jakikolwiek inny kolor odbiegający od standardowej barwy żeliwa, może to oznaczać, że naczynie zostało umyte i osuszone w niewystarczająco dokładny sposób. W takiej sytuacji: - nasyp gruboziarnistej soli tak, aby pokryła całą powierzchnię dna naczynia i zalej niewielką ilością wody, - następnie rozgrzewaj naczynie w wysokiej temperaturze przez około 1-2 minuty, aż cała woda wyparuje, - usuń sól, która została po odparowaniu wody, - wytrzyj naczynie do sucha papierowym ręcznikiem 3. Produkt będzie miał teraz szarą barwę, a ten kolor sugeruje, że należy zaimpregnować naczynie olejem. Aby to zrobić nalej niewielką ilość oleju rzepakowego do suchego naczynia, a następnie rozgrzej naczynie do wysokiej temperatury. Pamiętaj, aby naczyń z drewnianą rączką nie ogrzewać w piekarniku/piecu! Po około 10-15 minutach usuń nadmiar oleju. Naczynie powinno mieć kolor czarny co oznacza, że jest ponownie gotowe do użycia.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Skeppshult
Kształt
  • Okrągłe
Przeznaczenie
  • Uniwersalne
Informacje dodatkowe
  • Na indukcję
Średnica
  • 20 cm
Pokrywa
  • Bez pokrywy
Powłoka
  • Żeliwo
Waga
  • 3 kg
Kolor
  • Czarne
Materiał
  • Żeliwne

Opinie Skeppshult Patelnia do smażenia głęboka 20cm 0002T Legnica

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,96 na podstawie 12 opinii
  • Kinga
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Nie jest to moje pierwsze spotkanie z patelniami Skeppsult, od dwóch lat posiadam głęboką patelnię z pokrywką do smażenia i od tej pory w miarę jak zużywają się moje teflony wymieniam patelnie już tylko na żeliwne.. A mycie i konserwacja ich wcale nie jest trudna i szybko wchodzi w nawyk, trzeba się po prostu przyzwyczaić, że nie używamy płynu do naczyń i żeby dobrze je wysuszyć, a jak się często ich używa to nawet po umyciu nie smaruję ich żadnym olejem, jedynie każdą nową patelnię, pomimo zaleceń producenta że jest już zakonserwowana, to jednak przeprowadzam olejowanie, dzięki temu od nowego nic mi nie przywiera i dobrze się smaży, czy to mięso, naleśniki, czy jajka sadzone. Jedna ważna rzecz to waga patelni, dla mnie nie stanowi problemu, ale np dla mojej mamy jest za ciężka i nie bardzo sobie z nią radzi i choć producent przekonuje, że to jedna zalet tych patelni, to jednak dla niektórych osób to może być wadą. Ja jednak nie zamieniłabym tych patelni na żadne inne
    • funkcjonalność
    • wygląd
    • wytrzymałość
  • Radek
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Patelnia idealna na jajecznicę z 7 jaj ze świeżymi ziołami na maśle. Smak potraw z żeliwa nie do opisania. Patelnia ciężka i świetnie wykonana. Wymaga długiego wygrzewania ale potem spisuje się świetnie. Polecam!
    • funkcjonalność
    • wygląd
    • wytrzymałość
  • Andrzej
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Dość wysoka cena aczkolwiek jakość bardzo dobra. Patelnia ciężka ale to normalne przy żeliwie.
    • jakość
    • solidność
    • cena
  • e...8
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo fajna patelnia. W sklepie kuchniąpremium gdzie kupowałam na zamówienie. Solidne wykonanie. Bardzo dobrze się na niej smaży.
  • ILONA
    4,5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    wszystko ok porządny towar
    • jakość
    • solidność
    • wytrzymałość