Zdjęcie Bio Planet Cukier Puder Trzcinowy Bio 300G - Legnica

Bio Planet Cukier Puder Trzcinowy Bio 300G Legnica

4,67
9 opinii

Ekologiczny cukier puder trzcinowy BIO Planet - przypudruj swoje wypieki! Ekologiczny cukier puder trzcinowy, nierafinowany, uzyskany ze zmielenia brązowego cukru trzcinowego. Charakteryzuje się dobrą rozpuszczalnością. Nadaje potrawom walory smakowe i estetyczne. Polecamy do wypieków, deserów, …

Ostatnia znana cena: 8,14 zł Najbliżej: brak

Liczba ofert: 0

Opis

Ekologiczny cukier puder trzcinowy BIO Planet - przypudruj swoje wypieki! Ekologiczny cukier puder trzcinowy, nierafinowany, uzyskany ze zmielenia brązowego cukru trzcinowego. Charakteryzuje się dobrą rozpuszczalnością. Nadaje potrawom walory smakowe i estetyczne. Polecamy do wypieków, deserów, które dzięki niemu wyglądać i smakować będą znacznie lepiej! Trzcinowy cukier puder - do czego możesz go użyć? świetnie łączy się z innymi składnikami ciast i deserów rozpuszcza się bardzo dobrze, więc może być jednym ze składników wypieków bardzo estetycznie ozdabia ciasta, np. szarlotkę, czy biszkopt znakomicie łączy się z masłem jeśli przygotowujesz krem do tortu sprawdzi się jako super posypka do naleśników, placków, racuchów EKO wypieki z ekologicznym cukrem pudrem Jeśli szukasz cukru pudru najwyższej jakości, to cukier puder trzcinowy jest takim produktem. Jest zdrowszy od cukru białego, ale o tym przeczytasz później, jest do tego ekologiczny! Pochodzi z surowca ekologicznego, rosnącego na czystych terenach z dala os oprysków i nawozów. Nie zawiera konserwantów, dzięki czemu ma w 100% naturalny smak i zapach. Jego najwyższą jakość potwierdza certyfikat BIO. Właściwości cukru trzcinowego Z pewnością warto wybierać cukier puder trzcinowy zamiast białego. Dlaczego? Bo jest zdrowszy! W przeciwieństwie do cukru białego zawiera składniki mineralne takiej jak potas, magnez, fosfor, jest również źródłem witamin z grupy B oraz beta-karotenu. To dlatego zamiast cukru białego używaj trzcinowego! BIO trzcinowy cukier puder BIO Planet - dodatkowe informacje SKŁADNIKI: cukier puder trzcinowy* 100 (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g: Wartość energetyczna - 1700 kJ / 400 kcal; Tłuszcz - 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g; Węglowodany - 100 g w tym cukry - 98 g; Białko - 0 g; Sól - 0 g INFORMACJA ALERGENNA: Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. SZCZEGÓŁY: Kraj producenta: Polska; Certyfikat bio: jest; Kraj pochodzenia składników: Brazylia; WEGETARIAŃSKI; WEGAŃSKI; Zawartość opakowania: 300 g.; Producent: Bio Planet S.A., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno Przepis z cukrem pudrem: Tarta z orzechami włoskimi i karmelową polewą Składniki na kruche ciasto: 200 g mąki, 100 g masła, 100 g cukru pudru trzcinowego, 1 małe jajko Składniki na orzechową masę: 200 g obranych orzechów włoskich, 65 g śmietany 30, 30 g cukru pudru trzcinowego, 1 małe jajko Dodatkowo: 150 g ładnych połówek orzechów włoskich, 125 g cukru kryształu na karmel, ok. 50 g śmietany 30 Przygotowanie: Mąkę wsypać na stolnicę, dodać cukier i schłodzone masło dokładnie posiekać nożem na "kaszę". Dodać całe jajko i szybko zagnieść kruche ciasto. Zawinąć w przezroczystą folię i wstawić na 30 minut do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkować na koło o średnicy odrobinę większej niż średnica foremki. Włożyć do foremki dociskając do dna i brzegów, wyrównać. Wstawić do lodówki na czas nagrzewania piekarnika. Piekarnik zagrzać do temperatury 180 stopni (program góra/dół). Przygotować folię aluminiową i suchy groch lub kaszę do pieczenia aby ciasto uzyskało porządany kształt. Kiedy piekarnik osiągnie wymaganą temperaturę, ciasto w foremce wyłożyć folią aluminiową i wysypać suszonych grochem. Wstawić do piekarnika na około 20 minut. Po tym czasie zdjąć folię z grochem i dopiec około 5-10 minut, aby środek lekko zrumienił się. Upieczone ciasto przestudzić przed nałożeniem masy. W czasie, kiedy piecze się ciasto kruche, przygotować masę orzechową: orzechy włoskie posiekać, wymieszać z cukrem, śmietaną i jajkiem. Nałożyć na przestudzony kruchy spód i dokładnie rozprowadzić po całej powierzchni. Dopiec w piekarniku przez około 5- 10 minut. Wyjąć i ostudzić. Połówki orzechów ułożyć na całej powierzchni tarty. Przygotować polewę karmelową. Na suchą patelnię wysypać cukier i podgrzewać, aż się rozpuści. Kiedy będzie płynny i nabierze brązowej barwy dolewać śmietanę i energicznie całość mieszać. Całość ma się zagotować. Karmelową polewę nabierać łyżką i polewać wierzch ciasta. Polewa powinna wniknąć w szczeliny pomiędzy orzechami, staramy się pozostawić na wierzchu kawałki orzechów. Dlatego najlepiej zrobić to szybko, ponieważ polewa szybko gęstnieje.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Bio Planet
Rodzaj
  • Cukier
Waga (g)
  • 300
Liczba sztuk w opakowaniu
  • 6
Cechy
  • Nie zawiera glutenu
  • Produkt wegański
  • Produkt wegetariański
Dystrybucja
  • None

Opinie Bio Planet Cukier Puder Trzcinowy Bio 300G

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,67 na podstawie 9 opinii
  • Anna
    4
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    ok
    • aromat
    • jakość
    • smak
  • l...k
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    bardzo dobry cukier i bez antyzbrylaczy i wybielana
  • k...s
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Polecam. O wiele lepszy od zwykłego!
  • j...5
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Niezastąpiony w mojej kuchni
    • aromat
    • jakość
    • smak
  • Użytkownik Ceneo
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo smaczny