Wielka księga chleba Lędziny

Wielka księga chleba. 50 oryginalnych przepisów na naprawdę dobre pieczywo Autor: Eric Kayser ISBN: 9788383872018 Wydawnictwo: Buchmann Rok wydania: 2024.0000 Przedmiot nauczania: Nie dotyczy Poziom nauczania: Nie dotyczy Imponujące dzieło Érica Kaysera – uznanego francuskiego mistrza piekarstwa i …

od 61,59 Najbliżej: 15 km

Liczba ofert: 6

Oferta sklepu

Opis

Wielka księga chleba. 50 oryginalnych przepisów na naprawdę dobre pieczywo Autor: Eric Kayser ISBN: 9788383872018 Wydawnictwo: Buchmann Rok wydania: 2024.0000 Przedmiot nauczania: Nie dotyczy Poziom nauczania: Nie dotyczy Imponujące dzieło Érica Kaysera – uznanego francuskiego mistrza piekarstwa i założyciela międzynarodowej sieci piekarni Maison Kayser.Éric Kayser, uznany francuski mistrz piekarstwa, dzieli się recepturami, które od 1996 roku gwarantują sukces jego sieci piekarni Maison Kayser. „Wielka księga chleba” to 50 przepisów, które pozwalają wypróbować nie tylko klasyczne „chlebowe” mąki ale też m.in. mąkę z soczewicy, orkiszową, konopną czy kamut, a także mąki ze starych odmian pszenicy.To praktyczne kompendium wiedzy, które przedstawia szczegółowe przepisy na różnorodne rodzaje pieczywa, przybliża techniki pieczenia oraz zawiera porady, jak osiągnąć doskonałe rezultaty. W książce amatorzy domowego wypieku znajdą sprawdzone przepisy nie tylko na tradycyjne chleby, ale także receptury na pieczywo z różnych zakątów świata – m.in. na bajgle, naany, pity, tortille i focaccie. Książka jest nie tylko zbiorem przepisów, ale także hołdem dla rzemiosła i pasji piekarskiej.Idealna dla zarówno początkujących, jak i zaawansowanych piekarzy.Éric Kayser, mistrz piekarnictwa, założyciela międzynarodowej sieci piekarni Maison Kayser. Wierny hipokratejskiej zasadzie, że jedzenie powinno być lekarstwem, postanowił podzielić się recepturami, które od 1996 roku gwarantują sukces jego sieci piekarni, wydając książkęLe Larousse du Pain[2013], która została przetłumaczona na osiem języków i sprzedała się w 200 tysiącach egzemplarzy i pomogła rzeszom nowicjuszy stawiać pierwsze kroki w piekarnictwie. „Wielka Księga Chleba” to kontynuacjaLe Larousse du Pain. Techniki wypieku pozostają te same, ale (ponowne) odkrywanie starych rodzajów mąki, podobnie jak receptury bazujące na oryginalnych zbożach i składnikach, otwiera wachlarz zaskakujących możliwości i ciekawych smaków. UWAGA! Produkt dostępny jest obecnie w przedsprzedaży, co skutkuje późniejszym terminem wysyłki. Zamówienia z tym produktem mogą wpłynąć na opóźnienie wysyłki pozostałych produktów w zamówieniu.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • Eric Kayser
Wybrane wydawnictwa
  • Buchmann
Okładka
  • Twarda
Rok wydania
  • 2024
Ilość stron
  • 208
Tematyka
  • Chleb
  • Desery
ISBN
  • 9788383872018

Opinie Wielka księga chleba Lędziny

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 1 opinia
  • j...z
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Super kompendium wiedzy