Pascal Książka "Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. Gotowanie w terenie" cz. 2 Artur Bokła, Katarzyna Mikulska Łęczyca

Książka będąca narzędziem przetrwania. Co zjeść w lesie? Jak przyrządzić to, co oferuje nam natura - piekąc w żarze, wykorzystując ruszt, dół ziemny lub gotując przy pomocy kamieni? Bezcenna, sprawdzona w praktyce wiedza, która może uratować zdrowie, a nawet życie. Tylko przygotowani przetrwają! …

od 27,99 Najbliżej: 34 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Książka będąca narzędziem przetrwania. Co zjeść w lesie? Jak przyrządzić to, co oferuje nam natura - piekąc w żarze, wykorzystując ruszt, dół ziemny lub gotując przy pomocy kamieni? Bezcenna, sprawdzona w praktyce wiedza, która może uratować zdrowie, a nawet życie. Tylko przygotowani przetrwają! Książka zawiera: - przepisy kulinarne z wykorzystaniem roślin łąkowych, leśnych, bagiennych, - prezentację technik gotowania w terenie (pieczenie w glinie, w glinianym piecu, wędzenie), - techniki krzesania ognia oraz przygotowania hubki i rozpałki, - filmy instruktażowe dostępne w aplikacji Pascal AR udostępnione dzięki uprzejmości serwisu lesne-rzemioslo.pl, - sól, linijkę calową i centymetrową. Dane techniczne Autorzy: Artur Bokła, Katarzyna Mikulska Okładka: miękka Wymiary: 115 x 190 mm Ilość stron: 160 Wydawnictwo: Pascal

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Pascal
Kolor
  • Czerwone

Opinie Pascal Książka "Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. Gotowanie w terenie" cz. 2 Artur Bokła, Katarzyna Mikulska Łęczyca

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 1 opinia
  • m...2
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Przydatna publikacja, w kieszonkowym formacie, zawierająca sporo zdjęć. W drugim tomie przeważają sposoby przygotowywania posiłków przy wykorzystaniu gliny w różnych formach oraz wędzenie. Sporo dodatkowych ciekawostek wartych zanotowania. Książeczka niewielka, więc może opisywać tylko wybrane aspekty i zagadnienia, ale i w tej ograniczonej formie warta przeczytania, zawsze można znaleźć coś nowego dla siebie. Niektórzy krytykują publikację za wykorzystanie dziczyzny, niedostępnej dla przeciętnego człowieka (autorzy deklarują kupno mięsa w kole łowieckim), ale to przecież kuchnia surwiwalowa, wiedza ma również pomóc w sytuacjach nadzwyczajnych, gdzie każde źródło pokarmu może ratować życie. A na co dzień można, przykładem autorów, zamiast mięsa z marketu poszukać legalnego źródła dziczyzny, jeśli chce się spróbować niektórych mięsnych potraw opisanych w książce.
    • jakość
    • wygląd