BROWIN Kiełkownica Zielona Czuprynka + nasiona rzodkiewki (745748) Łęczna

0,5
2 opinie

BROWIN Kiełkownica Zielona Czuprynka + nasiona rzodkiewki (745748) Dbasz o zdrowie? Chcesz dostarczać organizmowi niezbędnych witamin cały rok? Uprawiaj kiełki! Nasza Kiełkownica Zielona Czuprynka Ci w tym pomoże.  Źródło niezbędnych witamin - zakładając własną, domową uprawę kiełków …

od 17 Najbliżej: 21 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

BROWIN Kiełkownica Zielona Czuprynka + nasiona rzodkiewki (745748) Dbasz o zdrowie? Chcesz dostarczać organizmowi niezbędnych witamin cały rok? Uprawiaj kiełki! Nasza Kiełkownica Zielona Czuprynka Ci w tym pomoże.  Źródło niezbędnych witamin - zakładając własną, domową uprawę kiełków potrzebujesz tylko 5 dni, by cieszyć się smakiem zdrowych i bogatych w cenne wartości odżywcze roślin. Kiełki zawierają więcej witamin niż ich dorosły odpowiednik. Nasiona rzodkiewki w zestawie - kiełkownica sprzedawana jest w komplecie z opakowaniem nasion do kiełkowania rzodkiewki. Szerokie zastosowanie - dzięki naszej kiełkownicy uda Ci się wyhodować wiele rodzajów, również małych ziaren, takich jak fasola, groch, kiełki mung, nasiona trawy pszenicznej, lucerna, rzodkiewka, rzeżucha, kapusta, brokuły itp. Bezpieczeństwo - uprawiając swoje kiełki, wiesz, co jesz. Kiełkownica wykonana jest z bezpiecznego, bezwonnego, trwałego i nietoksycznego tworzywa wysokiej jakości, które przeznaczone jest do kontaktu z żywnością. Przemyślana konstrukcja - specjalnie zaprojektowana przykrywka (tacka dolna) sprawia, że wewnątrz kiełkownicy cały czas utrzymuje się optymalna wilgotność niezbędna dla wzrostu kiełków. Konstrukcja zamkniętych kiełkownic umożliwia ich piętrowanie, dzięki czemu zaoszczędzisz cenne miejsce np. w kuchni. Zadbaj o siebie i najbliższych, wybierz zdrowe rozwiązanie! Kiełkownica jest hitem wśród osób ceniących sobie życie w zdrowym stylu. Jeśli lubisz zdrową żywność i cenisz sobie ekologiczne rozwiązania, ten produkt jest właśnie dla Ciebie! W kiełkach zawarta jest cała masa witamin, m.in. A, B, C, E i H. Pędy bogate są też w minerały: wapń, żelazo, siarkę, magnez, potas, cynk czy selen.  Uprawiaj swoje ulubione kiełki w domowym zaciszu - ciesz się ich smakiem niezależnie od pory roku! Do kiełkownicy dołączone jest opakowanie nasion rzodkiewki po ich wykorzystaniu to Ty decydujesz jakie kolejne kiełki będziesz uprawiać. Niewielkich rozmiarów, prosta i estetyczna kiełkownica zbudowana z trzech części (dolna obudowa, tacka i przykrywka) sprawdzi się w każdej - nawet najmniejszej kuchni!  Kiełkownica wykonana jest z bezpiecznego, trwałego, przezroczystego tworzywa wysokiej jakości, dzięki któremu kiełki mają dobry dostęp do światła. Prosta budowa pozwala na łatwe czyszczenie oraz bezproblemowe przechowywanie.  Przezroczysta obudowa gwarantuje nieograniczony dostęp światła, a obszar kiełkowania (14 x 8 cm) pozwolą na wydajną uprawę. Specjalnie zaprojektowana przykrywka sprawia, że wewnątrz kiełkownicy cały czas utrzymuje się optymalna wilgotność niezbędna dla wzrostu kiełków. Uwaga! Dopóki kiełki mieszczą się pod przykrywką, kiełkownice można stabilnie ustawiać jedną na drugiej - ułatwiają to specjalnie wyprofilowane tacki dolne oraz przykrywki. Po zdjęciu przykrywki kiełkownice muszą być ustawiane obok siebie. Sposób użycia: 1. Nasiona, które chcesz uprawiać wsyp do miseczki. 2. Opłucz nasionka kilka razy, żeby usunąć te „uszkodzone” (zazwyczaj unoszą się na wodzie). 3. Nasiona zostaw w miseczce z wodą na ok. 6-8 godzin lub zgodnie z informacją podaną na opakowaniu. 4. Namoczone nasiona przełóż na tackę i rozprowadź na całej jej powierzchni. 5. Tackę z nasionami połóż na tacce dolnej, wypełnionej niewielką ilością wody (zależnie od ilości oraz rodzaju nasion). 6. Przykryj wszystko tacką górną i ciesz się z założonej uprawy. 7. Pamiętaj, by kiełki płukać średnio dwa razy dziennie i by co pewien czas wymieniać wodę w dolnej tacce (świeża woda pozwoli zachować naturalny, przyjemny zapach kiełków). 8. Kiełki gotowe będą po ok. 5 dniach. Dlaczego warto uprawiać kiełki? Źródło cennych witamin i mikroelementów Najważniejszym powodem, dla którego warto uprawiać (czy jak niektórzy też mówią – hodować) kiełki, jest oczywiście fakt, że są one prawdziwymi bombami witaminowymi. Jako cenne źródło substancji odżywczych kiełki zawierają do 140% więcej zdrowych związków niż dorosłe rośliny! Przykładowo kiełki rukoli mają działanie antynowotworowe, zawierają witaminy A, B1, B2, B3, C oraz K, a także mikroelementy takie jak żelazo, wapń, fosfor i magnez. Kiełki te zawierają również beta-karoten i luteinę. Kiełki są dobrze przyswajalne i lekkostrawne Proces kiełkowania sprawia, że złożone substancje zgromadzone w nasionach zmieniają się w łatwo przyswajalne białka, skrobię i tłuszcze. Dzięki temu nasz organizm łatwiej je trawi i szybciej wykorzystuje zgromadzone w nich składniki. Ekologiczna, szybka i bezproblemowa uprawa Uprawa kiełków jest nie tylko prosta i szybka – jest również ekologiczna. Ponieważ do wzrostu kiełki potrzebują jedynie odpowiedniego miejsca, wody, światła i powietrza, rośliny te pozbawione są chemicznych środków ochrony, wspomagaczy itp. substancji negatywnie wpływających na nasz organizm. Kiełki uprawiane w domu, a kiełki paczkowane dostępne w marketach Od zawsze powtarzamy, że domowe jest lepsze! Kiełki dostępne w sklepach, w hermetycznie zapakowanych paczkach nie mają zbyt wiele wspólnego z tymi domowymi. Przede wszystkim kiełki uprawiane na masową skalę często wzrastają w zaciemnionych salach i nie mają dostępu do światła słonecznego. Ich dostarczenie do sklepu sprawia, że muszą być one pakowane i najczęściej jest to... plastikowe opakowanie lub folia. Nie mamy również pewności, jak przechowywane i magazynowane były kiełki, a to może wpłynąć na ich jakość. Podobny wpływ ma również brak nawadniania od chwili ścięcia do momentu wyjęcia i dodania ich do potrawy. Gotowe kiełki są droższe. Nie wiemy również, czy nie są one poddane działaniu preparatów zapobiegających psuciu się i pleśnieniu, stosowanych w celu zapewnienia dłuższego terminu ważności. Niezależnie więc od tego, czy kupujemy kiełki w małym osiedlowym sklepie, czy w duży markecie, nie posiadamy pewności co do tego, co działo się z nimi wcześniej. Lepiej więc samemu zainwestować w kiełkownicę i urozmaicać swoje menu w 100% zdrowymi i bezpiecznymi kiełkami! Do czego dodawać kiełki? Kiełki są fantastycznym sposobem na urozmaicenie menu i zagwarantowanie organizmowi witamin i mikroelementów – szczególnie jesienią i zimą. Spożywać można je zarówno na surowo, jak i po obróbce termicznej. Kiełki świetnie sprawdzą się jako dodatek do kanapek, sałatek i koktajli. Można je również gotować, dusić i smażyć. Kiełki fasoli mung są np. składnikiem wielu dań azjatyckich. Rośliny te nadają się również do kiszenia, np. z kapustą lub do przygotowywania past i dipów. Możesz dodać je do zapiekanki lub naleśników – Twoja wyobraźnia nie ma tutaj ograniczeń! Czy kiełki mogą zaszkodzić? Tak, ale tylko jeśli spożyjesz kiełki nieświeże lub pokryte pleśnią. Zły wpływ na organizm mogą mieć również kiełki wysuszone i niedojrzałe. Alergicy powinni wystrzegać się kiełków roślin, na które mają uczulenie. W surowej wersji nie należy jeść kiełków grochu, gryki i soi. Trujące są natomiast kiełki ziemniaków, papryki i pomidora – koniecznie ich unikaj! Oczywiście ciężko jest zastąpić dojrzałe warzywa kiełkami. Przede wszystkim mają one dużo mniej kalorii i są mniej sycące. Smakują również zupełnie inaczej, więc smaku kiełków rzodkiewki nie będzie można przyrównać do smaku pełnego warzywa. Jedno jest jednak pewne – w dobie wirusa, gdy tak ważne jest budowanie odporności, wszystkie witaminy i mikroelementy są cenne, a kiełki to prosty, szybki i efektywny sposób na ich dostarczenie.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Browin
Model
  • Zielona Czyprynka

Opinie BROWIN Kiełkownica Zielona Czuprynka + nasiona rzodkiewki (745748) Łęczna

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
0,5 na podstawie 2 opinie
  • i...8
    0,5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Słaba, beznadziejna jakość materiału, z którego jest wykonana kilełkownica. Nie polecam tego produktu. P.S. Otrzymałam produkt uszkodzony-tacka ułamana.
  • elasomalus*****
    0,5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Oczekujecie opinii o produkcie którego do tej pory nie otrzymałam Trochę to śmieszne.