Torras Baton Czekolada Gorzka Z Pomarańczą Bez Dodatku Cukru Glutenu 35G Łask

Skład: miazga kakaowa, substancja słodząca (erytrytol, glikozydy stewiolowe 0,028%), tłuszcz kakaowy, inulina, odtłuszczone kakao w proszku, liofilizowana pomarańcza (3%), emulgator (lecytyna słonecznikowa), naturalne aromaty (pomarańczowy i waniliowy). Masa kakaowa min. 60%. Czekolada gorzka …

od 5,79 Najbliżej: 18 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Skład: miazga kakaowa, substancja słodząca (erytrytol, glikozydy stewiolowe 0,028%), tłuszcz kakaowy, inulina, odtłuszczone kakao w proszku, liofilizowana pomarańcza (3%), emulgator (lecytyna słonecznikowa), naturalne aromaty (pomarańczowy i waniliowy). Masa kakaowa min. 60%. Czekolada gorzka słodzona maltitolem (bez dodanego cukru) z dodatkiem liofilizowanej pomarańczy w postaci batona. Czekolada jest bez oleju palmowego, bez E476, bez glutenu. Dzięki temu, że brak w niej dodatku cukru czekolada jest odpowiednia dla diabetyków i osób na diecie odchudzającej. Dobra alternatywa dla osób, które chcą po prostu ograniczyć spożycie cukru. Czekolada użyta do batona zawiera naturalnie występujące cukry i naturalne substancje słodzące (erytrytol, stewia). Nadmierne spożycie może mieć efekt przeczyszczający. Polecamy również inne czekolady i batony bez dodatku cukru z naszej oferty - duży wybór czekolad słodzonych ksylitolem, stewią lub maltitolem. Wartość odżywcza produktu na 100 g: Wartość energetyczna: 1890 kJ / 410 kcal Tłuszcz: 38 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 22 g Węglowodany: 35 g w tym cukry: 3,1 g w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole): 29 g Błonnik: 17 g Białko: 7 g Sól: 0,09 g 1WW = 167 g, 1WBT = 28 g wg SGGW

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Torras
Rodzaj
  • Czekolady
Typ
  • Gorzkie
Cechy
  • Nie zawiera cukru
  • Produkt wegański
  • Produkt wegetariański