Celiko Frupp Batony Liofilizowane Bez Glutenu 6x10g Łask

Składniki (malinowy): maliny (31%), zagęszczone soki owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok z winogron), trehaloza, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny. Składniki (truskawkowy): truskawki (26%), zagęszczone soki owocowe (ekstrakt z owoców …

od 17,65 Najbliżej: 18 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Składniki (malinowy): maliny (31%), zagęszczone soki owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok z winogron), trehaloza, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny. Składniki (truskawkowy): truskawki (26%), zagęszczone soki owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok z winogron), trehaloza, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny. Składniki (jabłkowy): jabłka (30%), zagęszczone soki owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok z winogron), trehaloza, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny. Składniki (wiśniowy): wiśnie (30%), zagęszczone soki owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok z winogron), trehaloza, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny. Składniki (jabłko & marakuja): jabłka 29%, zagęszczone soki owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, zagęszczony sok z marakui 6,5%, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok z winogron), inulina, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny. Składniki (jabłko & jagoda): jabłka 21%, jagody 10%, zagęszczone soki owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok z winogron), inulina, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny. Lekkie batoniki owocowe w sześciu smakach. Zestaw batoników - słodka przekąska z owoców zagęszczonych pektyną, nie tylko na deser. Batony Frupp nie zawierają glutenu ani laktozy; brak w nich także tłuszczów. Przekąski zawiera za to sporo wartościowego błonnika pokarmowego. Batoniki są dosładzane jest m.in. trehalozą - to substancja słodząca, która jest ciekawą alternatywą cukru. Trehaloza jest mniej słodka od cukru, jednak nie podnosi gwałtownie poziomu glukozy we krwi a wręcz zdecydowanie dłużej utrzymuje się jej działanie. Trehaloza jest również niskokaloryczna, jednak trzeba pamiętać, że ma dość wysoki indeks glikemiczny (z tego powodu nie jest polecana diabetykom, osobom chorującym na cukrzycę). Dostępne są u nas także te batoniki "pojedyncze", nie w zestawie. Batonik to owocowa przekąska, ale może również być dodatkiem do jogurtu czy owsianki (pokruszony). Wartości odżywcze w 100 g (malina): Wartość energetyczna: 1552 kJ / 367 kcal; Tłuszcz: 0,5 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g; Węglowodany: 79 g; w tym cukry: 65 g; Błonnik: 15 g; Białko: 3,8 g; Sól: 0,03 g Wartości odżywcze w 100 g (jabłko & jagoda): Wartość energetyczna: 1427 kJ / 340 kcal; Tłuszcz: 0,6 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g; Węglowodany: 68 g; w tym cukry: 50 g; Błonnik: 30 g; Białko: 0,8 g; Sól: 0,02 g Wartości odżywcze w 100 g (jabłko & marakuja): Wartość energetyczna: 1412 kJ / 336 kcal; Tłuszcz: 0,2 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g; Węglowodany: 69 g; w tym cukry: 52 g; Błonnik: 28 g; Białko: 0,9 g; Sól: 0,02 g Wartości odżywcze w 100 g (jabłko): Wartość energetyczna: 1530 kJ / 361 kcal; Tłuszcz: 0,2 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g; Węglowodany: 85 g; w tym cukry: 73 g; Błonnik: 7,1 g; Białko: 1,5 g; Sól: 0,2 g Wartości odżywcze w 100 g (truskawka): Wartość energetyczna: 1578 kJ / 373 kcal; Tłuszcz: 0,5 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g; Węglowodany: 85 g; w tym cukry: 65 g; Błonnik: 8,2 g; Białko: 2,9 g; Sól: 0,03 g Wartości odżywcze w 100 g (wiśnia): Wartość energetyczna: 1503 kJ / 354 kcal; Tłuszcz: 0,5 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g; Węglowodany: 83 g; w tym cukry: 66 g; Błonnik: 6,2 g; Białko: 2,7 g; Sól: 0,02 g