Agnex Inulina z cykorii 100g Łapy

3,5
1 opinia

Inulina jest naturalnym węglowodanem, nie trawionym przez ludzkie enzymy. Występuje w korzeniach lub bulwach niektórych roślin, najczęściej otrzymywana jest z cykorii. Inulina jest łagodnie słodka w smaku, posiada mniej więcej 1/10 słodyczy cukru. Mogą ją spożywać osoby chore na cukrzycę i …

od 7,25 Najbliżej: 21 km

Liczba ofert: 2

Oferta sklepu

Opis

Inulina jest naturalnym węglowodanem, nie trawionym przez ludzkie enzymy. Występuje w korzeniach lub bulwach niektórych roślin, najczęściej otrzymywana jest z cykorii. Inulina jest łagodnie słodka w smaku, posiada mniej więcej 1/10 słodyczy cukru. Mogą ją spożywać osoby chore na cukrzycę i odchudzające się. Inulina nie jest wchłaniana w jelitach, tylko ulega fermentacji, stanowiąc pożywkę dla dobrych bakterii. Zwiększa kwasowość otaczającego ją środowiska. Inulina w jelitach zachowuje się podobnie jak błonnik, wiąże duże ilości wody zwiększając ilość treści pokarmowej, obniżając jednocześnie jej kaloryczność. Zaleca się spożywanie do 20 g inuliny dziennie. Jest to spowodowane możliwym lekkim działaniem przeczyszczającym. Zastosowanie: Inuliną można zastąpić cukier. Dodawać do herbaty i napojów. Wykorzystuje się ją w kuchni jako dodatek do ciast, budyniów i kisieli, a także jako zagęszczacz w galaretkach. Ze względu na właściwości stabilizujące można jej używać do produkcji domowego majonezu. Można nią zagęszczać zupy i sosy. Dodawana do ciast sprawi, że wypieki będą bardziej chrupiące. Kraj pochodzenia: Belgia

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Agnex
Rodzaj
  • Słodziki
Waga (g)
  • 100
Cechy
  • Produkt wegański
  • Produkt wegetariański

Opinie Agnex Inulina z cykorii 100g Łapy

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
3,5 na podstawie 1 opinia
  • b...r
    3,5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.