Masserie Sarde Korome Pane Guttiau Con Olio Di Oliva Prodotto In Sardegna Klasyczny Chleb Sardyński Z Oliwą Oliwek 250g Pudełko Krzeszowice

NOWOŚĆ NA POLSKIM RYNKU! Sardyński chleb Pane Guttiau klasyczny włoska pita wegan 250 g Koromé! Pane Carasau to kamień węgielny chleba wytwarzanego we Włoszech, a dokładnie na Sardynii. Jest on produkowany z ponownie zmielonej semoliny z pszenicy durum, gotowanej, opiekanej i rozdrobnionej na …

od 22,99 Najbliżej: 23 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

NOWOŚĆ NA POLSKIM RYNKU! Sardyński chleb Pane Guttiau klasyczny włoska pita wegan 250 g Koromé! Pane Carasau to kamień węgielny chleba wytwarzanego we Włoszech, a dokładnie na Sardynii. Jest on produkowany z ponownie zmielonej semoliny z pszenicy durum, gotowanej, opiekanej i rozdrobnionej na bardzo cienkie arkusze, chrupiące po upieczeniu. Jego nazwa wywodzi się od słowa Carasare, co w języku sardyńskim oznacza opiekanie, proces niezbędny do nadania mu typowej i niepowtarzalnej chrupkości i kruchości, która to cecha (poza minimalną grubością) właśnie go wyróżnia. Nierzadko Pane Carasau nazywa się w pozostałych częściach Włoch - Carta Musica lub Carta da Musica. Pane Guttiau to odmiana tradycyjnego Pane Carasau, aromatyzowana solą i olejem. Ta mała, aromatyczna korekta poprawia smak sardyńskiego chleba, czyniąc go jeszcze bardziej apetycznym, otwierając drogę do nieskończonych eksperymentów gastronomicznych i różnych sposobów jego spożywania. Składniki przepisu Pane Guttiau są zatem takie same jak w przypadku Carasau, z wyjątkiem naturalnych dodatków wybranych w celu nadania charakteru i smaku. Dlatego mąka z pszenicy durum nadal jest głównym składnikiem tego produktu. Przepis i procedura, przekazywane rodzinom Sardynii z pokolenia na pokolenie, to prawdziwy sekret, który czyni Carasau i Guttiau tym, czym są. Tradycyjny, klasyczny Pane Guttiau aromatyzowany jest tylko oliwą z oliwek i solą. W przypadku linii KOROME pomyślano o rozszerzeniu doznań smakowych, oferując warianty z dodatkiem papryczki chili, rozmarynu czy aktywnego węgla. Są to pyszne wariacje na temat sardyńskiego chleba, które dają jeszcze więcej możliwości łączenia tego fantastycznego jedzenia z wieloma różnymi potrawami, od przystawek przez dania główne a na deserach kończąc. Firma KOROME, sardyński producent Pane Carasau i Guttiau, w swoim zakładzie nie produkuje ani nie używa do swojej produkcji żadnych produktów pochodzenia zwierzęcego co czyni sardyńskie chlebki tej marki przyjaznymi dla WEGAN. Sardyński chleb Pane Guttiau klasyczny włoska pita wegan 250 g Koromé! Składniki: Przemielona semolina z pszenicy durum, woda, oliwa z oliwek 14%, sól, drożdże piwne. Alergeny: mąka pszenna. Może zawierać soję i gorczycę. Wartość odżywcza w 100 ml Wartość energetyczna: 1882 kJ / 448 kcal Tłuszcz: 16 g - w tym kwasy tłuszczowe: - nasycone: 2,5 g Węglowodany: 64 g - w tym cukry: 1,9 g Białko: 9,6 g Sól: 1,6 g Błonnik: 3,6 g Przechowywać w chłodnym, suchym i nienasłonecznionym miejscu. Po otwarciu trzymać w szczelnym pojemniku. Masa netto: 250 g Kraj pochodzenia: Włochy