Asian Home Gourmet Pasta Do Tajskiego Makaronu Pad Thai 50G Krynki

4,42
6 opinii

Pyszna, skoncentrowana pasta do łatwego przygotowania słynnego tajskiego dania Pad Thai. Starannie dobrana kompozycja przypraw nada potrawie autentycznego smaku i aromatu oraz pomoże uzyskać prawidłową konsystencję makaronu. Pad Thai to wyjątkowe, wyraziście orientalne danie, które łączy w sobie …

od 9,08 Najbliżej: 46 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Pyszna, skoncentrowana pasta do łatwego przygotowania słynnego tajskiego dania Pad Thai. Starannie dobrana kompozycja przypraw nada potrawie autentycznego smaku i aromatu oraz pomoże uzyskać prawidłową konsystencję makaronu. Pad Thai to wyjątkowe, wyraziście orientalne danie, które łączy w sobie znakomity podsmażany makaron, odświeżające kiełki fasoli, owoce morza, tofu lub mięso oraz kruchą posypkę z orzeszków ziemnych. Z pomocą pasty of Asian Home Gourmet przygotujecie je już w kilka chwil! Pad Thai (dla 3 osób) Składniki: 1 saszetka pasty do Pad Thai 3 łyżki stołowe oleju roślinnego 250g obranych krewetek 1 rozbełtane jajko 120g suchego makaronu ryżowego/sojowego vermicelli 50g świeżych kiełków fasoli 2 łyżki stołowe skruszonych orzeszków ziemnych cząstki limonki drobno pokrojony szczypiorek lub zielona cebulka opcjonalnie do smaku: szczypta cukru oraz sos rybny Sposób przygotowania: W woku lub patelni z powłoką nieprzywierającą, na dużym ogniu zagrzewamy olej. Na gorący tłuszcz wrzucamy krewetki i podsmażamy je przez 1 minutę metodą stir-fry. Następnie dodajemy rozbełtane jajko i mieszając, smażymy przez kolejną minutę. Do patelni nakładamy wybrany makaron, zawartość saszetki z pastą przyprawową oraz (opcjonalnie) szczyptę cukru i łyżeczkę lub dwie sosu rybnego. Podsmażamy przez 2-3 minuty metodą stir-fry, aż pasta dobrze pokryje składniki i lekko przeschnie. Dorzucamy kiełki fasoli i podsmażamy wszystko jeszcze przez 1 minutę. Zestawiamy patelnię z ognia i dodajemy pokruszone orzeszki. Po zamieszaniu Pad Thai jest gotowe do podania. Serwujemy na gorąco z cząstką limonki, obficie posypane szczypiorkiem lub innym przybraniem. Smacznego! Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed działaniem promieni słonecznych. Spożyć bezpośrednio po otwarciu. Kraj pochodzenia: Tajlandia

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Asian Home Gourmet
Rodzaj
  • Azjatycka
Waga (g)
  • 50
Cechy
  • Nie zawiera glutenu

Opinie Asian Home Gourmet Pasta Do Tajskiego Makaronu Pad Thai 50G Krynki

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,42 na podstawie 6 opinii
  • m...z
    4
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    OK, chyba jednak wolę składać ...
  • Kamil
    4
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    dobry domowy Pad Thai
  • m...8
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo dobry.
  • n...k
    4,5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
  • i...o
    4,5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.