Del Cebador Yerba Mate Del Cebador 500G Sabor Intenso Tipo Pu1 Krosno

4,75
2 opinie

Yerba Mate del Cebador Sabor Intenso 500g Yerba Mate del Cebador to yerba mate Sin Palo posiada do 1,5 % patyczków. Określana jest jako TIPO P.V 1. bardzo drobno cięte listki i patyczki dają gorzki i bardzo mocno pobudzający napar. Produkowana w Brazylii, pakowana w Urugwaju gdzie jest popularna. …

od 26,99 Najbliżej: 43 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Yerba Mate del Cebador Sabor Intenso 500g Yerba Mate del Cebador to yerba mate Sin Palo posiada do 1,5 % patyczków. Określana jest jako TIPO P.V 1. bardzo drobno cięte listki i patyczki dają gorzki i bardzo mocno pobudzający napar. Produkowana w Brazylii, pakowana w Urugwaju gdzie jest popularna. Zdecydowany i dobrze wyczuwalny smak z odrobiną goryczki, który utrzymuje się do 5 zalania. Ta tradycyjna erva jest pakowana w Urugwaju, bardzo skutecznie gasi pragnienie. Można ja zalewać zimną wodą lub sokiem i przygotowywać jako terere. Dokładnie selekcjonowane wolno rosnące krzewy w połączeniu z doświadczeniem plantatorów z Molino Puritas gwarantują doskonałą jakość. Należy pamiętać, że urugwajskie i brazylijskie yerba mate są mocne i mają trochę "opózniony" zapłon czyli potrafią pobudzić nieco później niż na przykład argentyńskie yerba mate. Do tego typu yerba mate polecamy bombille nierdzewne z płąskim filtrem. Tego typu drobno cięte listki mogą się zbić i utrudnić siorbanie, dlatego wodę do matera z suszem należy wlewać cienkim strumieniem po bombilli. Składniki: yerba mate (Ilex paraguariensis) 100% - kraj pochodzenia: Brazylia Susz składający się tylko z selekcjonowanych listków i patyczków ostrokrzewu paragwajskiego. Sposób parzenia: Yerba Mate Przygotowanie w sposób urugwajski np dla yerba mate z określeniem PU1. Można się spotkać z określeniem tego sposobu jakoGauchoTen sposób, może zostać wykorzystany przy praktycznie każdej yerba mate jednak jest on najlepszy w wypadku gdy mamy do czynienia z bardzo drobno pociętymi liśćmi z dużą ilością drobinek i pyłu. Dotyczy to odmian mate produkowanych w Brazylii na rynek Urugwaju. Pierwsze zalanie robimy wodą o temperaturze pokojowej. Dzięki temu schematowi tak przyrządzana yerbamate będzie dłużej utrzymywać swój smak i aromat Nasyp Yerba Mate zapełniając naczynie do 3/4 jego objętości. Połóż dłoń na wylocie matera zasłaniając go dłonią. Przesyp susz tak by znalazł się po jednej stronie matera. Nalej trochę zimnej wody, kierując jej strumień w miejsce między susz a ściankę matera. Pozostaw do pełnego wchłonięcia wody przez susz. Włóż bombillę w miejsce, w którym była woda. Napełnij naczynie ciepłą wodą o temperaturze od 70°C do 80°C Po minimum 3 minutach zaparzania, yerba mate jest gotowa do spożycia.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Rodzaj
  • Yerba Mate
Waga (g)
  • 500

Opinie Del Cebador Yerba Mate Del Cebador 500G Sabor Intenso Tipo Pu1 Krosno

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,75 na podstawie 2 opinie
  • b...5
    4,5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Klasyka
    • aromat
    • jakość
    • smak
  • o...a
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.