Zdjęcie Forclaz Zupa Liofilizowana Gulaszowa Z Kurczakiem70g - Krośniewice

Forclaz Zupa Liofilizowana Gulaszowa Z Kurczakiem70g Krośniewice

Zupa gulaszowa liofilizowana z kurczakiem Forclaz 50 g Nasz zespół pasjonatów trekkingu opracował tę zupę z myślą o aktywności fizycznej (trekkingu): duża dawka energii w minimalnym formacie: 70 g. 100% liofilizowana! 190 kcal na opakowanie (waga liofilizowanego produktu: 50 g + opakowanie 20 g). …

Ostatnia znana cena: 34,99 zł Najbliżej: brak

Liczba ofert: 0

Podobne produkty nowe i używane

Opis

Zupa gulaszowa liofilizowana z kurczakiem Forclaz 50 g Nasz zespół pasjonatów trekkingu opracował tę zupę z myślą o aktywności fizycznej (trekkingu): duża dawka energii w minimalnym formacie: 70 g. 100% liofilizowana! 190 kcal na opakowanie (waga liofilizowanego produktu: 50 g + opakowanie 20 g). Waga końcowa po dodaniu wody: 350 g. Otworzyć opakowanie, zetknąć ze sobą dwa końce, aby otworzyć dno opakowania, jak głęboki talerz. Dodać 300 ml wrzącej wody (poziom 6), następnie wymieszać łyżką i zamknąć suwak. Wstrząsnąć opakowaniem. Poczekać 9 minut, otworzyć i zjeść. Można rozerwać opakowanie w połowie wysokości i użyć jako miski. Uwaga, im cieplejsza woda, tym lepsze uwodnienie. Jeśli woda nie jest wrząca, odczekaj kilka minut dłużej zanim zaczniesz jeść.Dobrze wymieszaj. Określamy ilość wody wg pewnych kryteriów. Możesz dostosować ilość wody, a więc konsystencję i smak, wg własnych potrzeb.Ty tu rządzisz! W tej zupie 100% składników jest liofilizowanych! Jest to proces sublimacji (przejście wody ze stanu stałego bezpośrednio w stan pary z pominięciem fazy ciekłej). Umożliwia to zachowanie wartości odżywczych składników (w przeciwieństwie do innych procesów odwodnienia). Umożliwia to również, i jest to bardzo ważne, zachowanie smaku produktów żywnościowych i ograniczenie użycia konserwantów. Produkcja odbywa się u naszego polskiego dostawcy. Każdy składnik jest liofilizowany oddzielnie: ziemniaki, kurczak, warzywa... Przed poddaniem procesowi liofilizacji mięso jest poddane obróbce w niskiej temp. (ok. 70°C) w czasie 45 minut - 1 godzina. Wszystkie składniki są następnie zebrane i dodaje się do nich przyprawy i zioła, w zależności od przepisu. W końcu składniki zostają umieszczone w opakowaniach.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Model
  • Forclaz
Rodzaj
  • Zupy
Waga (g)
  • 70
Typ produktu
  • Żywność liofilizowana