Zdjęcie Quechua Kuchenka Turystyczna Na Drewno Mh500 Szary - Kraków

Quechua Kuchenka Turystyczna Na Drewno Mh500 Szary Kraków

Kuchenka turystyczna na drewno MH500 Kuchenka na drewno do gotowania na zewnątrz. Kuchenka zasilana drewnem, łatwa w użytkowaniu. Dzięki podwójnemu spalaniu ogranicza ilość dymu i umożliwia szybkie podgrzanie posiłków przy "ognisku". Przed każdym użyciem, należy upewnić się, że znajdujemy się w …

Ostatnia znana cena: 199,99 zł Najbliżej: brak

Liczba ofert: 0

Podobne produkty nowe i używane

Opis

Kuchenka turystyczna na drewno MH500 Kuchenka na drewno do gotowania na zewnątrz. Kuchenka zasilana drewnem, łatwa w użytkowaniu. Dzięki podwójnemu spalaniu ogranicza ilość dymu i umożliwia szybkie podgrzanie posiłków przy "ognisku". Przed każdym użyciem, należy upewnić się, że znajdujemy się w miejscu, w którym można używać grilla lub rozpalać ognisko. Nie używać w zamkniętym pomieszczeniu. Podczas użytkowania, kuchenka staje się gorąca a płomienie wychodzą ponad produkt. Nie używać kuchenki w odległości mniejszej niż 5 m od namiotu lub miejsca zamieszkania. Nie dotykać kuchenki rękoma podczas jej użytkowania lub jej stygnięcia. W przypadku wiatru, należy uważać, gdyż płomienie będą większe. W celu zapalenia kuchenki, wystarczy załadować drewno do centralnego otworu i podpalić (za pomocą drewienka lub podpałki). Im drewno będzie suchsze, tym lepiej się zajmie. Należy następnie dorzucać co jakiś czas drewno, aby zasilać kuchenkę. Podczas zapalania, główny palnik, w głębi kuchenki, rozpocznie pierwsze niekompletne spalanie, pojawią się pierwsze płomienie. Po kilku minutach, powietrze cyrkulujące w 2 przegrodach kuchenki ogrzeje się i, uchodząc przez otwory u góry kominka, wznieci drugie spalanie. Pojawią się wtedy płomienie u góry kuchenki. Podwójne spalanie ogranicza rozprzestrzenianie się dymu i umożliwia prawie całkowite spalenie drewna. Po zapaleniu kuchenki, możesz używać jej do ogrzewania się i ładować drewno od góry. Możesz również gotować na niej lub podgrzewać posiłki, a wtedy ładować drewno z boku, otwierając drzwiczki. Nigdy nie wolno dotykać kuchenki i drzwiczek dłońmi: używać do tego celu pogrzebacza (w zestawie). Nie zostawiać pogrzebacza w ogniu, w przeciwnym razie bardzo się nagrzeje. Używać garnków przeznaczonych do gotowania nad ogniem.

Specyfikacja

Producent
  • Quechua
Rodzaj
  • Na paliwa stałe
Model
  • MH500