MONARI FEDERZONI Krem Balsamico klasyczny 200ml Kraków

WŁOSKA TRADYCJA OD 1912 ROKU! Krem z octu balsamicznego 300 g Monari Federzoni Krem z octu balsamicznego MONARI FEDERZONI to gęsta, kremowa esencja o intensywnym smaku octu balsamicznego i wyraźnej słodyczy. Jego głęboki kolor i lepka konsystencja sprawiają, że doskonale nadaje się do polewania …

od 18,90 Najbliżej: 1,4 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

WŁOSKA TRADYCJA OD 1912 ROKU! Krem z octu balsamicznego 300 g Monari Federzoni Krem z octu balsamicznego MONARI FEDERZONI to gęsta, kremowa esencja o intensywnym smaku octu balsamicznego i wyraźnej słodyczy. Jego głęboki kolor i lepka konsystencja sprawiają, że doskonale nadaje się do polewania sałatek, dekorowania potraw mięsnych, rybnych czy serów. To uniwersalny dodatek, który dodaje elegancji i wyjątkowego smaku każdej potrawie kuchni włoskiej i nie tylko. Krem z octu balsamicznego polecany jest w szczególności do potraw mięsnych, w tym także pieczonych na ruszcie. Można bardzo ciekawie i elegancko ozdobić talerz i potrawę. Krem z octu balsamicznego z Modeny 300 g Monari Federzoni Składniki: Gotowany moszcz z winogron, ocet balsamiczny z Modeny 35% (ocet winny, gotowany moszcz z winogron, barwnik: karmel E150d), syrop glukozowo-fruktozowy, skrobia modyfikowana, barwnik: karmel E150d. Zawiera siarczyny. Wartość odżywcza w 100 ml Wartość energetyczna: 1006 kJ / 237 kcal Tłuszcz: 0 g Węglowodany: 55 g - w tym cukry: 47 g Białko: 1,5 g Sól: 0,08 g Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Masa netto: 300 g Kraj pochodzenia: Włochy WŁOSKA TRADYCJA OD 1912 ROKU! Historia Monari Federzoni zaczęła się w 1912 roku i związana jest z włoską Modeną. Tylko na tym obszarze, charakteryzującym się długimi mroźnymi okresami zimowymi oraz bardzo gorącymi i wilgotnymi latami, ocet balsamiczny znajduje idealny klimat do leżakowania. Otaczające firmę winnice rozciągają się na ponad sto hektarów, a dzięki umiejętnościom i najnowocześniejszym systemom uprawy, Monari Federzoni bezpośrednio zarządza uprawą typowych winogron z obszaru Sorbara, Ancellotta i Salamino, śledząc i dbając o każdy etap tego procesu. W ten sposób uzyskany moszcz winogronowy to część podstawowego surowca do produkcji szlachetnego produktu. Moszcz winogronowy pozostawia się w spokoju, a następnie naturalnie fermentuje razem z octem winnym w kadziach, beczkach i beczkach z szlachetnego drewna, co sprzyja powstawaniu intensywnych aromatów.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Monari Federzoni
Pojemność (l)
  • 0,2
Liczba sztuk w opakowaniu
  • 1
Cechy
  • Brak