Jego pospolitość ziemniak Kraków

Ziemniaki pojawiły się stosunkowo niedawno, przyjmowane podejrzliwie, z nieufnością, uważane za heretyckie jadło. Ba, nie bardzo wiedziano, jak je wykorzystać w kuchni. Zdarzało się nawet, że na wytworne stoły trafiały zamiast smakowitych bulw nadziemne, niejadalne części tych egzotycznych roślin. …

od 15,99 Najbliżej: 0,4 km

Liczba ofert: 54

Oferta sklepu

Lista Ofert

Opis

Ziemniaki pojawiły się stosunkowo niedawno, przyjmowane podejrzliwie, z nieufnością, uważane za heretyckie jadło. Ba, nie bardzo wiedziano, jak je wykorzystać w kuchni. Zdarzało się nawet, że na wytworne stoły trafiały zamiast smakowitych bulw nadziemne, niejadalne części tych egzotycznych roślin. Szybko utraciły swoją egzotykę, stając się pospolitymi pyrami i grulami. Nie tylko spowszedniały, nabrały swojskości, ale zawładnęły naszą kuchnią, podobnie jak kuchniami innych europejskich krajów. Ba, miały nawet wpływ na losy całych narodów. Książka Andrzeja Kozioła, krakowskiego pisarza, pełna anegdot i kulinarnych przepisów, dowcipnie i ciekawie opowiada o niezwykłej historii ziemniaków. Autor: Andrzej Kozioł Rok wydania: 2019 Oprawa: twarda Format: 13,5x19,5 cm Liczba stron: 190

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • Kozioł Andrzej
Wybrane wydawnictwa
  • Petrus
Okładka
  • Twarda
Format
  • 13,5x19,5 cm
Rok wydania
  • 2019
Ilość stron
  • 190
ISBN
  • 9788377205099
Model
  • twarda