Alternativa Cukier Trzcinowy Mascobado Bio 500 g Kozienice

SKŁADNIKI ekologiczny cukier trzcinowy Mascobado. OPIS Cukier Muscovado i cukier Mascobado to praktycznie to samo. Różnica w nazwie wynika głównie z transliteracji lub regionalnych różnic w zapisie, ale oba terminy odnoszą się do tego samego rodzaju cukru. Cukier Muscovado powstaje poprzez …

od 18,19 Najbliżej: 35 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

SKŁADNIKI ekologiczny cukier trzcinowy Mascobado. OPIS Cukier Muscovado i cukier Mascobado to praktycznie to samo. Różnica w nazwie wynika głównie z transliteracji lub regionalnych różnic w zapisie, ale oba terminy odnoszą się do tego samego rodzaju cukru. Cukier Muscovado powstaje poprzez krystalizację i suszenie soku trzcinowego, z minimalnym przetwarzaniem. Część melasy pozostaje w kryształkach cukru, nadając mu charakterystyczny smak. Cukier ma lepką, wilgotną konsystencję. Kryształki są drobne i ciemnobrązowe. Wyraźny, intensywny smak melasy, z nutami lukrecji i toffi. Stosowany w wypiekach, marynatach, chutneyach i daniach o bogatym smaku. Popularny w kuchniach azjatyckich i brytyjskich. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1573 kJ/376 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy nasycone: 0 g Węglowodany: 93,6 g w tym cukry: 90,7 g Błonnik: 0,7 g Białko: 0,6 g Sól: 0,02 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. BEZ GLUTENU (deklaracja): TAK BEZ GLUTENU (w składnikach): TAK Certyfikat bio: CERTYFIKAT BIO EAN: 8435030563003 Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 120 Kraj pochodzenia składników: Filipiny Orientacyjny termin przydatności: 31.03.2028 PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES: ALTERNATIVA3 S.C.C.L, CR. CTRA. CASTELLAR 526, 8227 TERRASSA (BARCELONA) Wegański: TAK Wegetariański: TAK

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Alternativa
Rodzaj
  • Cukier
Waga (g)
  • 500
Cechy
  • Nie zawiera glutenu
  • Produkt wegański
  • Produkt wegetariański