Valentis Nattaspin 30Kaps. Kowary

NattAspin to suplement diety zawierający 100 mg NATTOKINAZY (2000 FU, jednostek degradacji fibryny), enzymu, który powstaje w wyniku fermentacji nasion soi z użyciem szczepu Bacillus subtilis. NattAspin został dodatkowo wzbogacony ekstraktem z owoców oliwki europejskiej, bogatym w HYDROKSYTYROZOL. …

od 43,45 Najbliżej: 13 km

Liczba ofert: 17

Oferta sklepu

Opis

NattAspin to suplement diety zawierający 100 mg NATTOKINAZY (2000 FU, jednostek degradacji fibryny), enzymu, który powstaje w wyniku fermentacji nasion soi z użyciem szczepu Bacillus subtilis. NattAspin został dodatkowo wzbogacony ekstraktem z owoców oliwki europejskiej, bogatym w HYDROKSYTYROZOL. Hydroksytyrozol jest jednym z najsilniejszych przeciwutleniaczy. Suplement diety NattAspin jest odpowiedni dla osób chorych na cukrzycę jest odpowiedni dla osób stosujących dietę wegetariańską nie zawiera laktozy nie zawiera glutenu nie zawiera GMO Skład (1 tabletka): 100 mg ekstraktu ze sfermentowanego nasienia soi, w tym NATTOKINAZA (2000 jednostek degradacji fibryny) 60 mg ekstraktu z owoców oliwki europejskiej Sposób użycia 1 kapsułka dziennie 30 minut przed posiłkiem, popijając szklanką wody. nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Bardzo ważny jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Ten środek spożywczy jest przeznaczony dla osób dorosłych, z wyjątkiem kobiet w ciąży i karmiących piersią. Osoby przyjmujące leki powinny spożywać produkt wyłącznie pod kontrola lekarza. Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze poniżej 25 °C, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Producent: Valentis AG, CH-6982 Agno - Lugano, Szwajcaria. Dystrybutor: Valentis Polska Spółka z o.o., ul. Krakowiaków 50, 02-255 Warszawa, Polska. Wyprodukowano w UE. Co to jest Nattokinaza? Nattokinaza to naturalny enzym, który pozyskuje się z natto, japońskiego dania składającego się z ugotowanej lub parowanej soi, poddanej fermentacji z udziałem bakterii Bacillus subtilis natto. Dzięki fermentacji ziarna soi nabierają kwaśno-orzechowego smaku, charakterystycznego zapachu oraz śliskiej, kleistej konsystencji. Natto, znane również jako japoński ser, jest spożywane i cenione w Japonii za swoje właściwości lecznicze od ponad 2000 lat. Enzym nattokinaza, będący proteazą serynową, został wyodrębniony z natto po raz pierwszy w 1987 roku. Właściwości Nattokinazy Dr. Hiroyuki Sumi z Chicago University Medical School odkrył, że nattokinaza działa jako silny enzym fibrynolityczny, pomagający w rozpuszczaniu skrzepów krwi. Chociaż w ludzkim organizmie istnieje kilka enzymów zdolnych do tworzenia skrzeplin, jedynym enzymem odpowiedzialnym za ich rozpuszczanie jest plazmina. Nattokinaza działa podobnie do plazminy, rozkładając fibrynę w skrzepach, co prowadzi do ich rozpuszczenia. Wspiera tym samym naturalne mechanizmy obronne organizmu. Nattokinaza, jako naturalny środek fibrynolityczny, ma długą historię spożycia w postaci natto. W przeciwieństwie do konwencjonalnych proteaz przeciwzakrzepowych, takich jak streptokinaza czy urokinaza, które mogą wywoływać powikłania, nattokinaza cechuje się wysokim bezpieczeństwem stosowania i ma minimalne skutki uboczne. Można ją przyjmować doustnie, bez potrzeby iniekcji, a jej działanie jest czterokrotnie silniejsze niż plazminy. Dodatkowo, produkcja nattokinazy jest łatwa i tania. Dla kogo jest Nattokinaza? Nattokinaza jest wskazana jako profilaktyka zakrzepicy, choroby niedokrwiennej serca, zawałów, udarów, zatorowości płucnej, zapalenia żył, hemoroidów i skrzeplin w oku. Może zapobiegać miażdżycy, działać przeciwutleniająco, obniżać poziomy trójglicerydów, cholesterolu LDL i podnosić poziom cholesterolu HDL. Jest również pomocna w leczeniu nadciśnienia, dzięki swojemu wpływowi na obniżenie ciśnienia krwi. Nattokinaza może być alternatywą dla osób stosujących codziennie kwas acetylosalicylowy w małych dawkach, który, choć skuteczny, ma wiele skutków ubocznych. Nattokinaza, z kolei, wykazuje doskonałe właściwości przeciwpłytkowe bez niepożądanych efektów ubocznych. Co to jest hydroksytyrozol? Hydroksytyrozol to jeden z najpotężniejszych przeciwutleniaczy roślinnych, przewyższający witaminy E i C pod względem zdolności antyoksydacyjnych. Jest to związek fenolowy, który wyizolowano z owoców oliwek i ich liści. Działa jak antybiotyk oraz immunostymulant. Hydroksytyrozol występuje w oliwie z oliwek z pierwszego tłoczenia, co sprawia, że jest regularnie spożywany w krajach stosujących dietę śródziemnomorską. Liczne badania wykazały, że dieta śródziemnomorska wiąże się z mniejszą częstością występowania chorób sercowo-naczyniowych, a jednym z kluczowych składników przyczyniających się do tego efektu jest właśnie hydroksytyrozol. Jego aktywność przeciwutleniająca należy do najwyższych wśród polifenoli, przewyższając nawet witaminę E.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Valentis
Rodzaj rejestracji
  • Suplement diety
Postać
  • Kapsułki
Opakowanie
  • 30 kaps.
Wskazanie
  • Zaburzenia krążenia
Podawanie
  • Doustnie
Wiek
  • Dla dorosłych
Temperatura od
  • 2
Temperatura do
  • 25
Podmiot odpowiedzialny
  • VALENTIS POLSKA SP. Z O.O.
Kraj podmiotu odpowiedzialnego
  • Polska
Nazwa wytwórcy
  • VALENTIS AG
Kraj wytwórcy
  • Szwajcaria

Opinie Valentis Nattaspin 30Kaps. Kowary

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 1 opinia
  • L...o
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo dobry