Wędzarnia Olchowa Od265L/125 Grillpal Kolor Sosna Kowalewo Pomorskie

Bardzo pojemna wędzarnia ogrodowa Olchowa BD265L/125 z trójpoziomową komorą wędzarniczą o wysokości 125 cm wykonana jest z wytrzymałego, wyselekcjonowanego drewna olchowego o grubości aż 2,2cm (drewno bez skaz). Dzięki niemu ma naturalny wygląd i niepowtarzalny charakter. W drzwiach znajduje się …

od 2 494 Najbliżej: 31 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Bardzo pojemna wędzarnia ogrodowa Olchowa BD265L/125 z trójpoziomową komorą wędzarniczą o wysokości 125 cm wykonana jest z wytrzymałego, wyselekcjonowanego drewna olchowego o grubości aż 2,2cm (drewno bez skaz). Dzięki niemu ma naturalny wygląd i niepowtarzalny charakter. W drzwiach znajduje się otwór do zamontowania termometru (w zestawie). Spód wędzarni jest odizolowany specjalnym materiałem żaroodpornym od desek w celu nie nagrzewania się drewna i uniknięciu pożaru. UWAGA: komora jest dwukrotnie impregnowana tylko z zewnątrz w celu ochrony drewna przed czynnikami zewnętrznymi. Ta wędzarnia ogrodowa składa się z trzech osobnych części, nałożonych na siebie. Klient otrzymuje złożoną komorę wędzarniczą, złożony dach, oraz złożoną kwadratową podstawę z funkcjonalną półką. Elementy metalowe są pomalowane na czarno metodą proszkową. W podstawę komory wbudowany jest deflektor dymu, który pozwala na równomierne rozprowadzenie dymu, a tym samym na równomierne wędzenie produktów. Dach wędzarni jest drewniany, dwuspadowy i zdejmowalny, co daje również możliwość dodatkowego dostępu do wędzonek od góry. Może posiadać wmontowany komin lub na życzenie przesłony do regulacji przepływu dymu. W dachu znajduje się otwór z kominem. Elementy metalowe są pomalowane są proszkowo. Do wędzarni rekomendujemy paleniska o odpowiedniej wydajności (DC35, H35), 2 rury doprowadzające dym do komory, składające się z dwóch odcinków – każda po 50 cm długości, montowane “na wcisk”. Łatwy montaż i demontaż. Rury montowane są bezpośrednio do podstawy komory wędzarniczej metalowym kolankiem. UWAGA: proponujemy 1 – 2 razy „przepalić” wędzarnię przed finalnym wędzeniem, aby drewno „nabrało” dymu, wtedy smak i zapach wędzonek będzie bardziej wyrazisty. Oferta wędzarni jest bez paleniska, rur i kolanka. Te produkty można również u nas zamówić. DANE TECHNICZNE: Nogi- drewniany stolik na którym jest osadzona komora wędzarnicza - wysokość: 55 cm, - szerokość: 50 cm. - głębokość: 50 cm, Komora wędzarnicza - wysokość: 125 cm, - szerokość: 50 cm. - głębokość: 50 cm, Dwuspadowy drewniany dach - wysokość: 21 cm, - szerokość: 55 cm. - głębokość: 55 cm, Wymiary zewnętrzne całego zestawu po złożeniu, bez rur, kolanka i paleniska: - wysokość: 201 cm, - szerokość: 59,5 cm. - głębokość: 57 cm, KOLOR IMPREGNACJI : - sosna (odcienie żółtego). Można tworzyć różne kombinacje kolorystyczne np. komora w jednym kolorze a dach i spód wędzarni jeszcze w innym lub inny przykład np. boki całej wędzarni od góry do dołu również w innym kolorze. Sugestie proszę składać nam telefonicznie. W ZESTAWIE: - czytelna instrukcja montażu wędzarni, - 8 uniwersalnych haków typu S na wędzonki, - 4 żerdzie do wieszania haczyków, - okrągły termometr wędzarniczy do 120°C do zamontowania w drzwiach. - książka o wędzeniu, - zrębki wędzarnicze. Wędzarnia posiada trzy poziomy wędzenia. Została dwukrotnie zaimpregnowana z zewnątrz w celu zabezpieczenia przed czynnikami atmosferycznymi. Komora jest już złożona, wystarczy położyć ją na drewnianym stoliku. W podstawie komory znajduje się deflektor umożliwiający równomierne rozprowadzanie dymu w komorze. Dwuspadowy dach może posiadać wmontowany komin lub na życzenie metalowe przesłony do regulacji przepływu dymu. Elementy metalowe są pomalowane na czarno metodą proszkową. UWAGA: na początku proponujemy 1 – 2 razy „przepalić” wędzarnię, aby drewno „nabrało” dymu, wtedy smak i zapach wędzonych produktów będzie bardziej wyrazisty. Okres oczekiwania na wędzarnię w skrajnych przypadkach do 30 dni.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Grillpal
Wysokość (cm)
  • 125
Szerokość (cm)
  • 50
Głębokość (cm)
  • 50