Zdjęcie Pekla Do Kiełbasy Krakowskiej 115g Na 5kg 410027 - Kowalewo Pomorskie

Pekla Do Kiełbasy Krakowskiej 115g Na 5kg 410027 Kowalewo Pomorskie

Peklowanie mięs przy użyciu naszej nowej pekli to czysta przyjemność. Łatwo i szybko przygotujesz wyśmienite parzone lub wędzone kiełbasy, wydobędziesz z nich wyjątkowy, tradycyjny smak. Pekla sprawi również, że Twoje mięsne wyroby będą stabilne mikrobiologicznie. Zawarte w mieszance zioła m.in.: …

Ostatnia znana cena: 7,00 zł Najbliżej: brak

Liczba ofert: 0

Podobne produkty nowe i używane

Opis

Peklowanie mięs przy użyciu naszej nowej pekli to czysta przyjemność. Łatwo i szybko przygotujesz wyśmienite parzone lub wędzone kiełbasy, wydobędziesz z nich wyjątkowy, tradycyjny smak. Pekla sprawi również, że Twoje mięsne wyroby będą stabilne mikrobiologicznie. Zawarte w mieszance zioła m.in.: kolendra, pieprz biały, czosnek granulowany, ziele angielskie oraz kminek, zapewnią im dodatkowo doskonały i wyjątkowy aromat. Stosując peklosól do kiełbasy krakowskiej sprawisz, że Twoje mięso pozostanie apetycznie różowe, będzie kusić biesiadników atrakcyjnym wyglądem. Opakowanie 115 g wystarczy na przygotowanie aż 5 kg kiełbasy krakowskiej. Składniki: sól niejodowana, przyprawy (kolendra, pieprz biały, czosnek granulowany, ziele angielskie, kminek, azotyn sodu. Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy, selera, soi, sezamu, glutenu, orzechów. Wypróbuj sprawdzony, tradycyjny przepis na 5 kg kiełbasy krakowskiej: Składniki: 1 kg karczku 2 kg łopatki 1 kg mięsa z szynki 0,8 kg wołowiny 0,5 kg boczku 1 op. Pekli do kiełbasy krakowskiej Przygotowanie: Pozbawione błon i tłuszczu mięso pokrój w kostkę ok. 2-4 cm. Wołowinę i boczek zmiel przez najdrobniejsze sito maszynki. Wołowinę wyrabiaj osobno z 0,5 L zimnej wody, aż do uzyskania białego kleiku. Pozostałe mięso zmiel przez sito o oczkach 8-12 mm. Całość wymieszaj, dodaj zawartość saszetki i dokładnie wyrabiaj. Osłonki białkowe namocz, następnie napełnij ciasno farszem i postaw na min. 8 h w temp. pokojowej, w celu wysuszenia i dobrego osadzenia się mięsa (możesz zastosować nadmuch zimnego wentylatora). Tak przygotowane kiełbasy wędź w temperaturze 50-60°C przez ok. 3 h, a następnie sparz wkładając mięso do wody o temp. 75-80°C. Parz do uzyskania wewnątrz batonu 68°C. Proces wędzenia można pominąć, a batony sparzyć bezpośrednio po obsuszeniu i ułożeniu się mięsa wewnątrz osłonek.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Biowin
Rodzaj
  • Wędliny
Waga (g)
  • 115