Pekla Do Kiełbasy Krakowskiej 115g Na 5kg 410027 Kowalewo Pomorskie
Peklowanie mięs przy użyciu naszej nowej pekli to czysta przyjemność. Łatwo i szybko przygotujesz wyśmienite parzone lub wędzone kiełbasy, wydobędziesz z nich wyjątkowy, tradycyjny smak. Pekla sprawi również, że Twoje mięsne wyroby będą stabilne mikrobiologicznie. Zawarte w mieszance zioła m.in.: …
Liczba ofert: 0
Podobne produkty nowe i używane
-
od 8,88 zł Oferta sklepu
Natur Planet Soda Oczyszczona Wodorowęglan Sodu 1Kg
11 km -
od 10,67 zł Oferta sklepu
Kubara Mini Batoniki Z Nerkowców A'La Tarta Malinowa 6X17g Dobra Kaloria
25 km -
od 29,99 zł Oferta sklepu
Nestlé Kapsułki Nescafé Dolce Gusto Espresso Roma 16szt.
12 km -
od 117,99 zł Oferta sklepu
Blue Orca Coffee Brazilliana Toucano Świeżo Palona Z Palarni 2x1kg
12 km -
od 28,79 zł Oferta sklepu
Ekamedica Sok Z Karczocha 99,8 % 1L
12 km -
od 13,90 zł Oferta sklepu
Lavazza do Nespresso Qualita Oro – 10 sztuk
12 km -
od 44,99 zł Oferta sklepu
Davidoff Espresso 57 Intense Kawa ziarnista 500g
12 km -
od 20,90 zł Oferta sklepu
SodaStream Syrop Mirinda 440 ml
12 km -
od 74,90 zł Oferta sklepu
Sir Williams Zestaw prezentowy Royal, dzbanek + 8 herbat 25 g
12 km -
od 53,90 zł Oferta sklepu
Kimbo Crema Intensa kawa ziarnista 1kg
12 km -
od 57,95 zł Oferta sklepu
Oleofarm Lenvitol Olej Lniany Tłoczony Na Zimno 1000ml
12 km -
od 109,99 zł Oferta sklepu
Tchibo Cafissimo Espresso Intense Aroma 96 kapsułek
12 km -
od 28,99 zł Oferta sklepu
Jacobs Cronat Gold Rozpuszczalna 200g
12 km -
od 67,42 zł Oferta sklepu
Costa Coffee Signature Blend Ziarnista 1kg
12 km -
od 24,90 zł Oferta sklepu
Dallmayr Classic Kraftig Mielona 500g
12 km -
od 34,99 zł Oferta sklepu
Jacobs Kronung Rozpuszczalna 200g
12 km -
od 20,90 zł Oferta sklepu
SodaStream Syrop Pepsi 440 ml
12 km -
od 79,99 zł Oferta sklepu
Pellini Top Arabica 100% Ziarnista 1kg
12 km -
od 55,08 zł Oferta sklepu
Dallmayr Crema d'Oro Ziarnista 1kg
12 km -
od 60,01 zł Oferta sklepu
De'Longhi Kimbo Ziarnista 100% Arabica 1kg
12 km -
od 101,46 zł Oferta sklepu
Tchibo Caffe Crema Rich Aroma 96 kapsułek
12 km -
od 63,79 zł Oferta sklepu
Lavazza Caffe Espresso Italiano Classico Ziarnista 1kg
12 km -
od 39,99 zł Oferta sklepu
Segafredo Intermezzo Ziarnista 1kg
12 km -
od 50 zł Oferta sklepu
Lavazza Qualita Rossa ziarnista 1kg
12 km -
od 57,81 zł Oferta sklepu
Kimbo Aroma Gold 100% Arabika 1kg
12 km -
od 49,32 zł Oferta sklepu
Lavazza Crema e Aroma Ziarnista 1kg
12 km -
od 64,99 zł Oferta sklepu
Lavazza Qualita Oro Ziarnista 1kg
12 km
Opis
Peklowanie mięs przy użyciu naszej nowej pekli to czysta przyjemność. Łatwo i szybko przygotujesz wyśmienite parzone lub wędzone kiełbasy, wydobędziesz z nich wyjątkowy, tradycyjny smak. Pekla sprawi również, że Twoje mięsne wyroby będą stabilne mikrobiologicznie. Zawarte w mieszance zioła m.in.: kolendra, pieprz biały, czosnek granulowany, ziele angielskie oraz kminek, zapewnią im dodatkowo doskonały i wyjątkowy aromat. Stosując peklosól do kiełbasy krakowskiej sprawisz, że Twoje mięso pozostanie apetycznie różowe, będzie kusić biesiadników atrakcyjnym wyglądem. Opakowanie 115 g wystarczy na przygotowanie aż 5 kg kiełbasy krakowskiej. Składniki: sól niejodowana, przyprawy (kolendra, pieprz biały, czosnek granulowany, ziele angielskie, kminek, azotyn sodu. Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy, selera, soi, sezamu, glutenu, orzechów. Wypróbuj sprawdzony, tradycyjny przepis na 5 kg kiełbasy krakowskiej: Składniki: 1 kg karczku 2 kg łopatki 1 kg mięsa z szynki 0,8 kg wołowiny 0,5 kg boczku 1 op. Pekli do kiełbasy krakowskiej Przygotowanie: Pozbawione błon i tłuszczu mięso pokrój w kostkę ok. 2-4 cm. Wołowinę i boczek zmiel przez najdrobniejsze sito maszynki. Wołowinę wyrabiaj osobno z 0,5 L zimnej wody, aż do uzyskania białego kleiku. Pozostałe mięso zmiel przez sito o oczkach 8-12 mm. Całość wymieszaj, dodaj zawartość saszetki i dokładnie wyrabiaj. Osłonki białkowe namocz, następnie napełnij ciasno farszem i postaw na min. 8 h w temp. pokojowej, w celu wysuszenia i dobrego osadzenia się mięsa (możesz zastosować nadmuch zimnego wentylatora). Tak przygotowane kiełbasy wędź w temperaturze 50-60°C przez ok. 3 h, a następnie sparz wkładając mięso do wody o temp. 75-80°C. Parz do uzyskania wewnątrz batonu 68°C. Proces wędzenia można pominąć, a batony sparzyć bezpośrednio po obsuszeniu i ułożeniu się mięsa wewnątrz osłonek.
Specyfikacja
Podstawowe informacje
Marka |
|
Rodzaj |
|
Waga (g) |
|