Coffee Plant Ziarnista Kostaryka El Mango Anaerobic 250g Koszalin

Coffee Plant Kostaryka El Mango Anaerobic 250g Na wstępie chcemy Ci bardzo podziękować za zainteresowanie naszą ofertą. Jeśli zawsze kupujesz produkty oryginalne, pochodzące z legalnych źródeł to dobrze trafiłeś bo mamy dla Ciebie świetną ofertę. Coffee Plant Kostaryka El Mango Anaerobic 250g …

od 51,99 Najbliżej: 40 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Coffee Plant Kostaryka El Mango Anaerobic 250g Na wstępie chcemy Ci bardzo podziękować za zainteresowanie naszą ofertą. Jeśli zawsze kupujesz produkty oryginalne, pochodzące z legalnych źródeł to dobrze trafiłeś bo mamy dla Ciebie świetną ofertę. Coffee Plant Kostaryka El Mango Anaerobic 250g Producent: Coffee Plant EAN: 5904800241814 Opakowanie: 250g Pochodzenie: Kostaryka Rodzaj kawy: Ziarnista Arabica / Robusta: 100% Arabica Obróbka: Anaerobic Profil sensoryczny: Jagody, dżem śliwkowy, jabłko, czekolada Stopień palenia ziaren: Jasny Przeznaczenie: Drip (Metody alternatywne) Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Kostaryki, wypalana w polskiej palarni COFFEE PLANT. Jasno palona, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W filiżance odnajdziesz nuty jagody, dżem śliwkowy, jabłko, czekolada. Kraj pochodzenia ziarna: Kostaryka Region: Brunca, Chirripo Metoda obróbki: Anaerobic Odmiana: Caturra, Catuai Wysokość upraw: 1550 m n.p.m. Ocena w cuppingu: 86,5 / 100 pkt. Kawa specialty z Kostaryki. Niech nie zwiedzie Cię nazwa El Mango, która pochodzi od nazwy farmy, gdzie kultywowano jej ziarna. W smaku: owoce, ale nie mango, a jagody i śliwki w czekoladzie, lekko tylko przełamane kwasowością skórki jabłkowej. Kawa po zmieleniu wydaje z siebie bardzo słodki, mleczno-czekoladowy aromat. Po zaparzeniu słodycz kakao pogłębia się i oto nagle pojawia się anaerobowy wytwór, jakim można uznać intensywny smak fioletowych cukierków typu Skittles! Single Origin – poznaj Kostarykę Kawa w Kostaryce pojawiła się w 1779 roku. Do połowy XX wieku stanowiła podstawę gospodarki tego kraju. Obecnie jej znaczenie jest mniejsze, ale nadal zachowuje duży udział w ekonomii Kostaryki. Ziarna stamtąd są obecnie jednym z częściej spotykanych produktów wysokiej jakości, zarówno w kategorii premium, jak i w segmencie specialty. Jej charakterystyka, wysoki poziom gleb i innowacyjni producenci sprawiają, że kawy te nie są takie oczywiste i można się po nich dużo spodziewać. Nadal zachowują równowagę. Są zbalansowane smakowo, nie brak w nich przyjemnych nut owocowych, orzeźwiających aromatów i słodyczy. Prosto z plantacji w ręce roastera Kawa pochodzi z mikroregionu Chirripó, który jest częścią większego regionu Brunca. Doliny znajdują się na bogatych, wulkanicznych ziemiach, które wyjątkowo dobrze wpływają na rozwój i smak kawy. Régulo Gerardo Ureña poświęcił 35 lat życia kawie, której produkcji nauczył się od ojca. W 2005 roku wraz ze swoją rodziną kupili własny mikro młyn Café Rivense del Chirripó. To stamtąd pochodzi ziarno w tej paczce. Zaangażowanie i innowacyjność przyniosły mu 5 miejsce w konkursie Cup of Excellence w 2019 roku, stając się pierwszym z regionu Brunca, który osiągnął tak wysokie miejsce. Ziarno zostało poddane obróbce fermentacji beztlenowej (Anaerobic). Możesz spodziewać się ciekawych doznań sensorycznych, takich jak dżem jagodowy z delikatnymi nutami alkoholowymi. Niemniej jednak, w smaku dominować będzie słodycz mlecznej czekolady przełamana lekką kwasowością niedojrzałego jabłka. To bardzo przyjemna, zbalansowana kawa, poddana obróbce beztlenowej. A teraz Ty odkryj smak Kostaryki w swojej filiżance Spróbuj naszej receptury na Kostarykę w V60 oraz Origami: 17,5 g kawy – średnio zmielonego ziarna (16 klików na Comandante), woda o temperaturze 98°C: 1) zalanie 50 ml preinfuzji; 2) 0:30 do 120 ml; 3) 1:00 zalanie do 180 ml; 4) 1:30 zalanie do 240 ml; 5) 2:00 zalej do 300 g; 6) delikatnie zamieszaj. Kawa jest gotowa po upływie 3:10 min. Czy wiesz, że? ...materiał wulkaniczny podczas erupcji jest bardzo bogaty w składniki mineralne, które z czasem tworzą porowaty, żyzny charakter gleby odpowiedni do uprawy winorośli i kawy? Taką specyfikę posiada ziemia w Kostaryce, gdzie na zboczach wulkanicznych dojrzewa bardzo dobrej jakości ziarno.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • COFFEE PLANT
Waga
  • 250g
Rodzaj
  • Kawa ziarnista
Gatunek kawy
  • Arabica
Zawartość kofeiny
  • Niska
Stopień palenia
  • Jasny
Intensywność smaku
  • Średnia
Kwasowość
  • Średnia

Opinie Coffee Plant Ziarnista Kostaryka El Mango Anaerobic 250g Koszalin

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 1 opinia
  • m...b
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Naprawdę super
    • aromat
    • jakość
    • smak