Biowin Bioterm osłonka białkowa na kiełbasy 55 mm 310301 Koszalin

Osłonka białkowa wędliniarska kupując nasz produkt, otrzymujesz, aż 15 m naturalnych jelit wieprzowych (w odcinkach), co wystarczy na ok. 9 kg farszu mięsnego!​ Do parzenia i wędzenia — wędliniarska osłonka białkowa do kiełbas sprawdzi się podczas przygotowywania pieczonych, parzonych oraz …

od 23 Najbliżej: 0,2 km

Liczba ofert: 3

Oferta sklepu

Opis

Osłonka białkowa wędliniarska kupując nasz produkt, otrzymujesz, aż 15 m naturalnych jelit wieprzowych (w odcinkach), co wystarczy na ok. 9 kg farszu mięsnego!​ Do parzenia i wędzenia — wędliniarska osłonka białkowa do kiełbas sprawdzi się podczas przygotowywania pieczonych, parzonych oraz wędzonych zarówno na ciepło, gorąco, jak i na zimno wyrobów domowych. Do różnego rodzaju kiełbas — osłonka pozwoli Ci na samodzielne przyrządzenie wyśmienitych wędlin takich jak żywiecka, krakowska i szynkowa, a także kiełbasy długo dojrzewające.​ Proste użycie — osłonka jest niezwykle prosta w użyciu, przed napełnieniem wystarczy namoczyć ją przez 30 minut w solance, a następnie ściśle wypełnić wsadem, zawiązać i poddać obróbce. Posiada atest PZH — produkt przetestowany i dopuszczony do kontaktu z żywnością, również tą poddawaną obróbce termicznej w wysokich temperaturach. Dane szczegółowe — osłonka posiada wytrzymałość termiczną do 90°C. Opakowanie zawiera osłonkę w kolorze carmel lub creal, długości ok. 4 m i średnicy 55 cm. Wysokiej jakości osłonka wędliniarska, białkowa pochodzenia zwierzęcego - pozyskana z dwoiny bydlęcej. Idealna do kiełbas, posiadająca atest PZH i pozwalająca na proste i szybkie przygotowanie domowych wędlin. Osłonka dopuszczona do kontaktu z żywnością posiada wytrzymałość termiczną do 90°C i umożliwia parzenie w max. temp. 75°C, wędzenie 90°C oraz obróbkę zimnym dymem w max. temp. 40°C. Przy jej wykorzystaniu w prosty i bezproblemowy sposób przygotujesz domowe wędliny i kiełbasy parzone oraz wędzone takie jak żywiecka, krakowska i szynkowa. Osłonka sprawdzi się również do przygotowywania kiełbas długo dojrzewających. Opakowanie zawiera osłonkę w kolorze carmel lub creal, o długości ok. 4 m i średnicy 55 cm. Uwaga! Przed napełnieniem osłonkę należy moczyć przez 30 min w temp. 20 ±5°C w 10-15% roztworze soli (1/2 szklanki na 1 L wody). Ściśle wypełnioną osłonkę należy zawiązać i poddać obróbce odpowiedniej dla rodzaju kiełbasy. Przed spożyciem wędliny osłonkę należy usunąć. Nie nadaje się ona do spożycia.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Biowin
Kolor
  • Brązowe

Opinie Biowin Bioterm osłonka białkowa na kiełbasy 55 mm 310301 Koszalin

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4 na podstawie 3 opinie
  • lesław
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Osłonka super
    • jakość
    • trwałość
    • wygląd
  • z...k
    2
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Z wyglądu jest OK, nie wiem jak w praktyce, gdyż jeszcze go nie użyłem
  • Użytkownik Ceneo
    5