Dary Natury, KOPEREK, 30 g. Kostrzyn

4,93
22 opinie

Koperek - niezwykle aromatyczna przyprawa bez chemii, bez konserwantówNiezwykle aromatyczny susz młodego koperku Dary Natury stosuje się jako dodatek smakowy oraz wzbogacający w witaminę C. Stosuje się go do zup, rosołów, ziemniaków i sosów. Można nim również posypać kanapkę, żeby dodać jej …

od 7,73 Najbliżej: 20 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Koperek - niezwykle aromatyczna przyprawa bez chemii, bez konserwantówNiezwykle aromatyczny susz młodego koperku Dary Natury stosuje się jako dodatek smakowy oraz wzbogacający w witaminę C. Stosuje się go do zup, rosołów, ziemniaków i sosów. Można nim również posypać kanapkę, żeby dodać jej świeżości i zapachu. Idealnie pasuje także do niektórych rodzajów surówek i sałatek. Koperek nie zawiera chemii ani konserwantów. Koperek - do czego warto go użyć?Koperek, ze względu na bardzo zmysłowy zapach i smak jest bardzo popularnym dodatkiem do bardzo wielu potraw. Jeśli lubisz smak koperku, możesz do dosypywać niemal do wszystkiego, co gotujesz. Najbardziej jednak nadaje się niektórych rodzajów posiłków. Do czego dodawać koperek? obowiązkowy dodatek do chłodnika!świetnie wzbogaci smak zupdodaje aromatu i smaku ziemniakom gotowanym i pieczonymznakomicie komponuje się z rybamidoda niepowtarzalnego smaku surówkom i sałatkombardzo dobrze sprawdzi się jako przyprawa do jajekwspaniale komponuje się z twarożkamiposłuży do przygotowania pysznego sosu koperkowegoKoperek - niepozorny, a tak zdrowy!Może trudno uwierzyć, że te niepozorne, cieniutkie gałązki koperku mają tak wiele właściwości zdrowotnych. Dlatego jeśli tylko możesz - dosypuj go do swoich potraw. Wiesz, już zresztą do czego. :) Wróćmy do zdrowia. Co może poprawić w Twoim organizmie koperek i jakie ma właściwości? koperek poprawia trawienie poprzez wydzielanie soków trawiennychjest naturalnym sposobem na niestrawnościłagodzi stany zapalne stawów i ból z tym związanyma właściwości antyoksydacyjne - zwalcza wolne rodniki, przyczynia się więc do spowolnienia starzenia się organizmuobniża stężenie cholesterolu we krwiwykazuje działanie antybakteryjnełagodzi stres i rozluźniaNaturalny koperek - bez chemii i konserwantówKoperek Dary Natury nie zawiera chemii ani konserwantów. Możesz go stosować bez obaw. Koperek rośnie w niezwykłym miejscu - sercu polskiego zielarstwa - podlaskim Ziołowym Zakątku. To tu, na nieskażonym terenie, wśród zielonych lasów i pachnących łąk, rosną zioła i warzywa, które ręcznie są zbierane i naturalnie suszone. Później trafiają do papierowych pudełek, a później - doprawiają smak Twoich dań. Koperek przyprawa Dary Natury - więcej informacjiSkład: koperek 100%Masa netto: 30 gramówWarunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscuProducent: Dary Natury Mirosław Angielczyk, Koryciny 73, 17-315 GrodziskPrzepis na pierogi z botwinką i masłem koperkowymSkładniki: botwinka 1 pęczek, czosnek 1-2 ząbki, twaróg 100 g, feta 150 g, koperek 2 łyżki, pistacje/orzechy włoskie 1 garść, masło 1 łyżka, sól, pieprz, mąka pszenna 250 g, woda 1 szklankaMasło koperkowe składniki: masło 1⁄2 kostki, koperek 2 łyżki, sól 1 gFarsz - składniki:pęczek botwinki (liście i łodygi), 1-2 ząbki czosnku, 100 g twarogu, 150 g sera typu feta, 2 łyżki posiekanego koperku, garść posiekanych pistacji lub orzechów włoskich, łyżka masła, sól, pieprzCiasto na pierogi:250 g mąki pszennej typ 500, 1 szklanka ciepłej wodyMasło koperkowe:1/2 kostki masła, mały pęczek koperku, szczypta soliPrzygotowanie: Zaczynamy od przygotowania farszu.Dokładnie myjemy i siekamy łodygi i liście botwiny. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę masła i smażymy na nim botwinkę około 8 minut. Pod koniec smażenia do botwinki dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Botwinkę mieszamy z twarogiem i serem feta. Doprawiamy solą i pieprzem. dodajemy pokrojony koperek i posiekane pistacje. Przygotowujemy ciasto na pierogi. Na blacie usypujemy kopczyk z mąki i wlewamy na jego środek najpierw 3/4 szklanki ciepłej wody, a kiedy w trakcie wyrabiania ciasta okaże się, że się nie klei- dodajemy więcej wody. Wyrabiamy ciasto ręką, aż będzie miękkie i sprężyste- to zajmuje około 10 minut. Owijamy je w folię spożywczą i odkładamy na 10-15 minut. Potem wałkujemy ciasto na podsypanym mąką blacie na grubość około 2-3 mm. Za pomocą szklanki wykrawamy kółka. Na środku kółka kładziemy łyżkę farszu i sklejamy pierogi. W dużym garnku doprowadzamy do wrzenia osoloną wodę. Pierogi gotujemy aż wypłyną na powierzchnię. Do polania pierogów przygotowujemy masełko koperkowe. W garnuszku rozgrzewamy masło, dodajemy do niego posiekany koperek i szczyptę soli. Po minucie zdejmujemy z ognia i polewamy nim pierogi.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Dary Natury
Waga (g)
  • 30
Cechy
  • Nie zawiera glutenu
  • Nie zawiera konserwantów
  • Produkt ekologiczny
  • Produkt wegański
  • Produkt wegetariański
Dystrybucja
  • None

Opinie Dary Natury, KOPEREK, 30 g. Kostrzyn

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,93 na podstawie 22 opinie
  • asia
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    polecam,świetny produkt
  • Beata
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    zgodnie z oczekiwaniem
  • As
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    B.dobra jakość
  • Jolanta
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Super produkt
  • maria
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    bez zarzutu