DR OETKER CIASTO KOPIEC SHREKA 301G Kosów Lacki

Dr. Oetker Ciasto Kopiec Shreka z żelkami Aby poznać sekret Kopca Shreka weź sprawy w swoje ręce i go upiecz. Przygotowanie to nie żadna ściema - jest prostsze niż uwolnienie księżniczki. Wystarczy dodać tłuszcz, jaja, mleko i śmietankę. Gdy Kopiec będzie gotowy, zaskocz swoich gości zielonym …

od 12,53 Najbliżej: 29 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Dr. Oetker Ciasto Kopiec Shreka z żelkami Aby poznać sekret Kopca Shreka weź sprawy w swoje ręce i go upiecz. Przygotowanie to nie żadna ściema - jest prostsze niż uwolnienie księżniczki. Wystarczy dodać tłuszcz, jaja, mleko i śmietankę. Gdy Kopiec będzie gotowy, zaskocz swoich gości zielonym waniliowym wnętrzem z ubitej śmietany, udekoruj jadalnymi żelkowymi robakami z sokiem jabłkowym, a co!! Kto powie, że mu nie smakuje, ten Pinokio! A jeśli pracownicy sektora magicznego spytają gdzie jest Shrek, wytnij go z opakowania. Proste? Proste! Opis produktu Kopiec Shreka ciasto o smaku toffi, masa smak waniliowy i żelki robaki Cechy produktu Ciasto można podzielić na 16 porcji. 1 porcja = 52 g Masa netto: 301 g Zawartość opakowania 239 g mieszanki do wypieku ciasta, smak toffi 37 g mieszanki do przyrządzenia masy, samk waniliowy 25 g żelków o smaku owocowym- robaki Sposób przygotowania Dodaj: do ciasta: 100 g masła lub margaryny 2 jaja 75 ml mleka (ok. 8 łyżek) do masy: - 250 ml schłodzonej śmietanki 30% tł. 1. Przygotowanie ciasta Pamiętaj o schłodzeniu śmietanki, aby dobrze się ubiła. Piekarnik nagrzej do temp. 180°C (bez termoobiegu). Okrągłą formę o średnicy 24 cm wysmaruj tłuszczem lub wyłóż papierem do pieczenia. Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj masło lub margarynę, jajka i mleko (wszystko w temperaturze pokojowej). Całość miksuj na wysokich obrotach przez ok. 3 min, do uzyskania gładkiej konsystencji. Ciasto rozłóż równomiernie w formie. Polecamy formy Dr. Oetker! 2. Pieczenie Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie. Temperatura pieczenia: ok. 180°C Czas pieczenia: ok. 30-35 min Upieczone ciasto oddziel ostrym nożem od brzegów formy, zdejmij obręcz i wystudź. Masę można ubijać dopiero po ostudzeniu i wydrążeniu ciasta. 3. Wydrążenie ciasta i ułożenie bananów Wyłóż ciasto na płaski talerz i łyżką wydrąż miąższ na głębokości 0,5 cm, zostawiając na brzegu 1 cm nienaruszonego ciasta. Okruchy przełóż do miski i równomiernie rozkrusz. 4. Przygotowanie masy i posypanie ciasta Mocno schłodzoną śmietankę wlej do wysokiego naczynia. Dodaj mieszankę do masy i ubij na sztywno. Masę wyłóż na wystudzony spód ciasta, a następnie całość posyp pokruszonym ciastem tworząc kształt kopca. Ciasto może się obsypywać- to typowe dla Kopca Shreka. Udekoruj żelkami w kształcie robaków. Do momentu podania ciasto najlepiej przechowywać w lodówce. Smacznego :) Nie należy spożywać surowego ciasta przed upieczeniem. Produkt przeznaczony dla dzieci w wieku 3+. Składniki: cukier, mąka PSZENNA, skrobia PSZENNA, 8,3% żelki o smaku owocowym (syrop glukozowy, cukier, sok jabłkowy z koncentratu, żelatyna wieprzowa, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromaty naturalne, olej słonecznikowy, barwniki (antocyjany, ekstrakt z papryki, kompleksy miedziowe chlorofili i chlorofilin), ekstrakt z marchwi, ekstrakt kurkumy, substancja glazurująca (wosk carnauba)), proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), mąka PSZENNA), skrobia ryżowa, skrobia modyfikowana, emulgatory (estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), glukoza, aromaty, karmel w proszku (syrop glukozowy, maltodekstryna, cukier), barwniki (kompleksy miedziowe chlorofili i chlorofilin, karoteny), sól. Możliwa obecność MLEKA. Wartość odżywcza po przyrządzeniu 100g Energia 1148 kJ / 276 kcal Tłuszcz 21 g w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 13 g Węglowodany 18 g w tym Cukry 3,2 g Białko 3,9 g Sól 0,69 g

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Dr Oetker
Rodzaj
  • Ciasta w proszku
Liczba sztuk w opakowaniu
  • 1