Bezglutenowa Włoska Mąka Do Pizzy Caputo Kościan

4,9
5 opinii

Mąka bezglutenowa - idealna dla osób uczulonych na gluten Ta wyjątkowa, oryginalna mąka bezglutenowa to wyrób znanej i cenionej włoskiej firmy Caputo. Marka a zajmuje się od 1924 roku produkcja różnego rodzaju mąk, szczególnie polecanych do włoskich wyrobów i wypieków. Jej specjalizacją są mąki do …

od 33,95 Najbliżej: 38 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Mąka bezglutenowa - idealna dla osób uczulonych na gluten Ta wyjątkowa, oryginalna mąka bezglutenowa to wyrób znanej i cenionej włoskiej firmy Caputo. Marka a zajmuje się od 1924 roku produkcja różnego rodzaju mąk, szczególnie polecanych do włoskich wyrobów i wypieków. Jej specjalizacją są mąki do pizzy, takie jak bezglutenowa mąka do pizzy. Produkt ten ma certyfikat bezglutenowości, dlatego jest polecany dla osób z celiakią. Mąka bez glutenu ma rok ważności. Uwaga - produkt ten nie ma możliwości zwrotu z uwagi na swój charakter, dlatego pamiętaj o przemyślanych zakupach. Mąka bezglutenowa jest dostępna w foliowym opakowaniu o wadze 1 kilograma. Mąka bez glutenu i jej zastosowanie Ta bezglutenowa mąka do pizzy sprawi, że nie będziesz już musiał unikać wypieków. Przede wszystkim przeznaczona jest do wyrobu pizzy, bo jest to odpowiednik mąki glutenowej typu 00. Z tego powodu mąka bez glutenu pozwala na wyrośnięcie ciastu lekko chrupkiemu, a przy tym takiemu, które nie nasiąka nadmiernie sosem. Mąka bezglutenowa to wyrób świetnej jakości, dlatego będzie idealna również do mniejszych wyrobów, na przykład zapiekanek czy pizzerinek. Wykonasz z niej również nietypowe wypieki, także na słodko, zależnie od ciasta, na które postawisz. Starannie wybrana bezglutenowa mąka do pizzy i nie tylko! Oryginalna mąka bezglutenowa firmy Caputo to wyrób z certyfikatem jakości. Starannie wyselekcjonowana, a do tego zastrzeżona receptura stanowi mieszankę kilku składników. Mąka bez glutenu zawiera więc skrobię ziemniaczaną, ryżową, a także mąkę sojową i ryżową. Dodatkiem do niej jest błonnik pokarmowy. Oznacza to, że mąka bez glutenu wykonywana jest według naturalnej, zupełnie zdrowej receptury, która jednocześnie jest naturalnie bezglutenowa. Cały proces produkcji przebiega w taki sposób, aby nie doszło do skażenia mieszanki składnikami z glutenem. Stąd też mąka bezglutenowa uzyskała specjalny certyfikat potwierdzający jej jakość. Dla zachowania pełni wartości, a także ochrony przed mąkami glutenowymi, ta mąka bez glutenu pakowana jest wyjątkowo w foliowe torebki. Zapobiega to mieszaniu się różnych rodzajów mąk, tradycyjnie pakowanych w papierowe opakowania.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Caputo
Model
  • 4179
Rodzaj
  • Pszenna
Waga (g)
  • 1
Liczba sztuk w opakowaniu
  • 50
Cechy
  • Nie zawiera glutenu
Typ produktu
  • Mąka
Certyfikat
  • Licencja na Znak Przekreślonego Kłosa

Opinie Bezglutenowa Włoska Mąka Do Pizzy Caputo Kościan

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,9 na podstawie 5 opinii
  • r...a
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Najlepsza mąka bezglutenowa na rynku.
  • j...a
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo dobry produkt
  • a...2
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo dobra jakosc
    • jakość
  • s...k
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Ok
    • aromat
    • jakość
    • smak
  • Użytkownik Ceneo
    4,5