Shiori Nóż do filetowania Kuro Niku wielowarstwowa stal damasceńska Końskie

4,92
6 opinii

Nóż Shiori z serii 撓 Kuro Niku. Jest to profesjonalny nóż do filetowania. Idealny nóż do precyzyjnych i czystych cięć, jest bardzo ceniony przez kucharzy podczas trybowania mięsa lub filetowania ryb. Długie i gładkie ostrze pozwala nie tylko kroić surowe mięso lub ryby, ale także świetnie nadaje …

od 349,99 Najbliżej: 0,2 km

Liczba ofert: 10

Oferta sklepu

Opis

Nóż Shiori z serii 撓 Kuro Niku. Jest to profesjonalny nóż do filetowania. Idealny nóż do precyzyjnych i czystych cięć, jest bardzo ceniony przez kucharzy podczas trybowania mięsa lub filetowania ryb. Długie i gładkie ostrze pozwala nie tylko kroić surowe mięso lub ryby, ale także świetnie nadaje się do krojenia pieczeni lub podobnych potraw, ponieważ długi i ergonomiczny kształt zapewnia równomierne prowadzenie. Ostrze wykonane jest z oryginalnej stali damasceńskiej z 67 warstwami stali. Wielowarstwowość stali sprawia, że ​​struktura różnych warstw każdego noża jest bardzo wytrzymała i elastyczna. Rękojeść wykonana jest z drewna Pakka, dodaje klasycznej elegancji. Połączenie bardzo dobrych surowców zapewnia unikalny produkt - sprężysty, twardy, ostry. Idealny nóż w każdej kuchni. Idealny produkt na prezent. *Twardość HRC - jest to kryterium pozwalające określić klasę noża, wyrażana w stopniach HRC (skala Rockwella). Mówi nam to jak twarda jest stal u ż yta do stworzenia japońskiego noża . Oczywiście im wyższa wartość wyra ż ona w stopniach HRC tym lepsza stal z której został wykuty nóż. Wiadomo, że im wyższa wartość HRC tym nóż dłużej pozostanie ostry i wymaga rz adszego ostrzenia przy użyciu kamienia wodnego. Nóż Shiori 撓 Kuro Niku to profesjonalne narzędzie stworzone z myślą o kucharzach, którzy wymagają najwyższej precyzji w pracy z mięsem i rybami . Jego długie i elastyczne ostrze pozwala na dokładne cięcia wzdłuż kości, delikatnych struktur mięsa czy filetowanie ryb bez strat produktu . Ostrze na lata z hartowanej stali damasceńskiej Kuro Niku wyposażono w ostrze o długości 20,3 cm , wykonane z wysokiej jakości stali damasceńskiej 10Cr15CoMov , składającej się z aż 67 warstw . Taka konstrukcja zapewnia nożowi wyjątkową twardość (60 ±1 HRC*) , sprężystość i długotrwałą ostrość. Dzięki gładkiemu szlifowi pod kątem 15° każde cięcie jest płynne, bez strzępienia włókien . Dodatkowo charakterystyczny falisty wzór damasceński nadaje ostrzu unikalny, luksusowy wygląd, podkreślając kunszt rzemiosła. Ergonomiczna i trwała rękojeść z drewna Pakka Rękojeść o długości 13,5 cm , wykonana z trwałego drewna Pakka , zapewnia wyjątkową odporność na wilgoć i uszkodzenia . Dzięki precyzyjnemu wyprofilowaniu nóż pewnie leży w dłoni , co minimalizuje zmęczenie nawet podczas długich sesji kulinarnych. To model, który łączy praktyczność z ponadczasowym stylem . Zobacz pełną specyfikację techniczną produktu. Uniwersalny nóż kuchenny do mięsa i ryb Profesjonalny 撓 Kuro Niku to narzędzie o wyjątkowej wszechstronności . Dzięki optymalnej wadze (190 g) i idealnemu wyważeniu sprawdzi się w wielu kulinarnych zadaniach: Filetowanie ryb i kurczaka - gładkie i precyzyjne cięcia, bez uszkadzania mięsa; Trybowanie wołowiny i wieprzowiny - szybkie i dokładne oddzielanie mięsa od kości; Porcjowanie mięsa - równomierne porcje pieczeni i tuszy drobiu, gotowe do serwowania; Cienko krojone wędliny, carpaccio, warzywa i owoce - perfekcyjnie równomierne plastry; Sushi i sashimi - precyzyjne plastry gotowe do podania. Ten nóż będzie niezastąpionym pomocnikiem zarówno w profesjonalnych kuchniach, jak i podczas codziennego gotowania w domu. Skompletuj serię noży 撓 Kuro i uzupełnij ją praktycznymi akcesoriami kuchennymi , które ułatwią codzienną pracę w kuchni i zadbają o trwałość Twojego zestawu. *Twardość HRC - jest to kryterium pozwalające określić klasę noża, wyrażana w stopniach HRC (skala Rockwella) . Mówi nam o tym jak twarda jest stal użyta do produkcji noża. Im wyższa wartość wyrażona w stopniach HRC tym lepsza stal z której został wykuty nóż, a tym samym ostrze dłużej pozostanie ostre oraz wymaga rzadszego ostrzenia.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Shiori
Model
  • Kuro Niku
Rodzaj
  • Noże do ryb
Kolor
  • Czarne
Długość rękojeści
  • 13,5 cm
Długość ostrza
  • 20,3 cm
Materiał uchwytu
  • Drewniane
Materiał ostrza
  • Ze stali
Liczba noży w zestawie
  • 1

Opinie Shiori Nóż do filetowania Kuro Niku wielowarstwowa stal damasceńska Końskie

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,92 na podstawie 6 opinii
  • p...n
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Super nóż. Niesamowicie ostry, teraz krojenie czegokolwiek to czysta przyjemność. Mam tylko nadzieję, że prędko się nie stępi.
    • funkcjonalność
    • jakość
    • wygląd
  • j...d
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Nóż jak brzytwa, wiec co więcej mam pisać stworzony do ciecia i filetowania ryb. Polecam każdemu
    • funkcjonalność
    • jakość
    • wygląd
  • j...d
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Nożyk marzenie kroi jak brzytwa.
    • funkcjonalność
    • jakość
    • wygląd
  • o...a
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo dobry, ostry nóż.Polecam
    • funkcjonalność
    • jakość
    • wygląd
  • m...i
    4,5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Sprawdza się na piątkę
    • funkcjonalność
    • jakość
    • wygląd