Zasady żywienia. Kwalifikacja T.15. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 1 Kolonowskie

4,75
12 opinii

KOMPLET Zasady żywienia Technik żywienia i usług gastronomicznych Kwalifikacja T.15.1 Podręcznik część 1 + 2 9788302152580, 9788302150449 Autor: Dorota Czerwińska Rok Wydania: 2020, wydanie 5 Przedmiot Nauczania: Gastronomia Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne i Rea Oprawa: Miękka …

od 56,40 Najbliżej: 32 km

Liczba ofert: 10

Oferta sklepu

Opis

KOMPLET Zasady żywienia Technik żywienia i usług gastronomicznych Kwalifikacja T.15.1 Podręcznik część 1 + 2 9788302152580, 9788302150449 Autor: Dorota Czerwińska Rok Wydania: 2020, wydanie 5 Przedmiot Nauczania: Gastronomia Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne i Rea Oprawa: Miękka Format: 17.0x24.5cm Liczba stron: 248 + 232 Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji T.15.1 (Planowanie i ocena żywienia). Obejmuje tematy dotyczące znaczenia racjonalnego żywienia i zdrowia człowieka, roli składników pokarmowych w żywieniu człowieka, przemian składników odżywczych w organizmie człowieka, wody i jej znaczenia w żywieniu człowieka, gospodarki energetycznej organizmu, norm żywienia i wyżywienia oraz ich zastosowania. Obejmuje tematy dotyczące wartości energetycznej pożywienia, wartości odżywczych produktów spożywczych, wpływów procesów technologicznych na wartość odżywczą produktów spożywczych, przechowywania żywności i jego wpływu na wartość odżywczą, utrwalania żywności, wzbogacania żywności, żywności funkcjonalnej, wygodnej oraz dietetycznych środków spożywczych, organizmów genetycznie modyfikowanych, zasad znakowania żywności, bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, planowania jadłospisów, zaleceń żywieniowych dla różnych grup ludności, podstaw żywienia dietetycznego, żywienia w zakładach gastronomicznych, zachowań żywieniowych i ich wpływu na zdrowie, alternatywnych sposobów odżywiania się, instytucji zajmujących się problematyką żywienia. Stan: Nowy Rodzaj: tradycyjny podręcznik Klasa: wieloletnie Okładka: miękka Rok wydania: 2015 Tytuł: Zasady żywienia Autor: Dorota Czerwińska Wydawnictwo: WSIP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne Liczba stron: 248 ISBN: 9788302152580

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • Czerwińska Dorota
Wybrane wydawnictwa
  • REA
Okładka
  • Miękka
Format
  • 17.0x24.5cm
Rok wydania
  • 2019
Ilość stron
  • 248
Szkoła
  • Szkoła średnia
Klasa
  • 1
Przedmiot
  • Przedmioty zawodowe
Rodzaj
  • Tradycyjne podręczniki
Język oryginału
  • Polski
ISBN
  • 9788302152580

Opinie Zasady żywienia. Kwalifikacja T.15. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 1 Kolonowskie

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,75 na podstawie 12 opinii
  • agatajagielka1
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Książka świetna jeżeli chodzi o naukę zasad żywienia i bardzo potrzebna na moim kierunku w gastronomii. Łatwo się z niej uczy.
    • akcja
    • fabuła
    • jakość wydania
  • Matylda
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Przydatny podrecznik
    • jakość wydania
  • Asiula
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo dobra
    • wszystko zgodne z opisem
    • dobry kontakt
    • brak
  • A...a
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Podrecznik według
  • k...r
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    dobre wykonanie
    • akcja
    • fabuła
    • jakość wydania
    • wszystko zgodne z opisem
    • dobry kontakt