Novelle Makarony Włoskie Makaron Semolinowy Razowy Penne 400g Kołobrzeg

SKŁADNIKI Mąka pełnoziarnista z PSZENICY twardej (Triticum durum), mąka PSZENNA pełnoziarnista. OPIS Novelle Makaron Razowy Pióra z mąki z pełnego przemiału to doskonałe urozmaicenie codziennej diety dzięki zawartości cennego dla organizmu błonnika pokarmowego i składników mineralnych takich jak …

od 6,10 Najbliżej: 39 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

SKŁADNIKI Mąka pełnoziarnista z PSZENICY twardej (Triticum durum), mąka PSZENNA pełnoziarnista. OPIS Novelle Makaron Razowy Pióra z mąki z pełnego przemiału to doskonałe urozmaicenie codziennej diety dzięki zawartości cennego dla organizmu błonnika pokarmowego i składników mineralnych takich jak fosfor i mangan. Im mniejszy jest stopień przemiału ziarna, zawierającego w swych zewnętrznych częściach cenne składniki odżywcze, tym większa jest wartość żywieniowa produktów zbożowych. Makarony Novelle Razowe, dzięki przygotowaniu z mąk z pełnego przemiału odznaczają się wyższą zawartością witamin, składników mineralnych i błonnika pokarmowego. Opakowanie zawiera 4 porcje produktu po ugotowaniu. 100 g makaronu przed ugotowaniem stanowi 200 g makaronu po ugotowaniu. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Zagotować wodę w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu. 2. Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia. 3. Gotować 10 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając. 4. Po ugotowaniu makaron odcedzić, spłukać wodą i podawać. WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g po ugotowaniu Wartość energetyczna: 661 kJ/156 kcal Tłuszcz: 1,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 28 g w tym cukry: 0,8 g Błonnik: 3,3 g Białko: 6,9 g Sól: <0,01 g Fosfor: 118 mg (17 %)* Mangan: 1,39 mg (70 %)* * - dzienne referencyjne wartości spożycia składników mineralnych (dla osoby dorosłej) INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać jaja. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym, przewiewnym i zacienonym miejscu.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Typ
  • Semolinowy
Rodzaj
  • Penne