Celiko Uniwersalna mieszanka mąk bezglutenowa 200g Kołobrzeg

4,63
4 opinie

CELIKO - UNIWERSALNA MIESZANKA MĄK BEZGLUTENOWA 200 g SKŁADNIKI mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, sól. OPIS Koncentrat mąki bezglutenowej do przygotowania makaronu, naleśników, tortilli, klusek, kopytek, pierogów, ciasta parzonego. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA **** Tortilla Przygotować do tortilli - 1 …

od 5,68 Najbliżej: 39 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

CELIKO - UNIWERSALNA MIESZANKA MĄK BEZGLUTENOWA 200 g SKŁADNIKI mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, sól. OPIS Koncentrat mąki bezglutenowej do przygotowania makaronu, naleśników, tortilli, klusek, kopytek, pierogów, ciasta parzonego. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA **** Tortilla Przygotować do tortilli - 1 koncentrat mąki bezglutenowej - 20 g oleju (2 łyżki) - ok. 150 - 200 ml mleka - 1 jajo - Twoje ulubione dodatki: np. usmażona pierś z kurczaka z przyprawami, warzywa wg uznania, sos, przyprawy. Wykonanie: - Zawartość torebki wsypać do miski, dodać jajo, olej, sól, mleko i wymieszać, tak żeby uzyskać półpłynną konsystencję ciasta jak na naleśniki - Na patelnię nalać niewielką ilość oleju i ją rozgrzać. Następnie nalać cienką warstwę ciasta i smażyć na złocisty kolor z dwóch stron - Podgrzany placek posmarować sosem i położyć dodatki. Następnie uformować tortillę. **** Pierogi Przygotować do pierogów - 1 koncentrat mąki bezglutenowej - 1 jajo - 90 - 100 ml ciepłej wody - 1 łyżeczka mielonego siemienia lnianego (ok. 5 g) - ulubiony farsz Wykonanie: - Siemię lniane zalej 50 ml ciepłej wody i odstaw do napęcznienia (3 - 5 minut) - Do miski przesiej koncentrat mąki, dodaj jajo i wlej siemię. Zagniataj ciasto dolewając pozostałą część wody, do momentu, aż nie będzie się kruszyć - Ciasto wałkuj partiami (szybko wysycha, więc najlepiej przykryć je folią spożywczą) - Szklanką wykrawaj krążki. Na krążek nakładaj farsz, złóż na pół i dokładnie sklej - Pierogi wrzucaj na wrzącą, lekko osoloną wodę. Aby pierogi się nie sklejały można dodać do wody łyżeczkę oleju lub nasła. Pierogi gotuj ok. 5 - 7 minut od czasu wypłynięcia na powierzchnię. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g koncentratu mąki Wartość energetyczna: 1508 kJ/360 kcal Tłuszcz: 0,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 82 g w tym cukry: 0 g Białko: 5,4 g Sól: 1,21 g INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać soję, mleko i ich produkty pochodne. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Celiko
Model
  • 5900038001183
Waga (g)
  • 200
Cechy
  • Nie zawiera glutenu
Typ produktu
  • Makaron
Certyfikat
  • Ekologiczny

Opinie Celiko Uniwersalna mieszanka mąk bezglutenowa 200g Kołobrzeg

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,63 na podstawie 4 opinie
  • e...2
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Uniwersalna, bardzo latwa w przygotowaniu mieszanka
    • aromat
    • jakość
    • smak
  • a...1
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Przepisy na opakowaniu i na ulotce w srodku
  • c...3
    4
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
  • Użytkownik Ceneo
    4,5