Bartolini Artisan Makaron durum 8-jajeczny krajanka 200g Kołobrzeg

Krajanka Bartolini to tradycyjny, wałkowany makaron wytwarzany z mąki od lokalnych dostawców i prawdziwych jaj, codziennie wybijanych na świeżo w naszej manufakturze. Jej lekko chropowata powierzchnia będąca główną cechą makaronów wyrabianych własnoręcznie w domowym zaciszu, to zasługa specjalnych …

od 6,49 Najbliżej: 39 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Krajanka Bartolini to tradycyjny, wałkowany makaron wytwarzany z mąki od lokalnych dostawców i prawdziwych jaj, codziennie wybijanych na świeżo w naszej manufakturze. Jej lekko chropowata powierzchnia będąca główną cechą makaronów wyrabianych własnoręcznie w domowym zaciszu, to zasługa specjalnych metod suszenia. To dzięki niej makaron ten dobrze chłonie składniki i lepiej trzyma się łyżki, zachowując przy tym swój niepowtarzalny, domowy charakter. Większa ilość jajek na kilogram mąki nadaje mu z kolei piękną, słoneczną barwę oraz niepowtarzalny smak przywołujący wspomnienia obiadów, którymi raczyły nas babcie. Kluseczki tego typu są popularnym dodatkiem do zup w wielu zakątkach świata. Składniki: Semolina (mąka z pszenicy durum), jaja świeże (28,5%) Wartość odżywcza w 100g ugotowanego produktu: Wartość energetyczna - 594 kJ/141 kcal Tłuszcz - 1,8g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6g Węglowodany - 24g w tym cukry - <0,5g Błonnik - 1,7g Białko - 5,9g Sól - 0,02g Masa netto: 200g Bartolini to polska, rodzinna manufaktura z Mazowsza zajmująca się produkcją makaronów już od 25 lat. Firma oferuje szeroki asortyment makaronów w różnych wariantach smakowych, kolorystycznych oraz ciekawych kształtach. Bogate doświadczenie, nieustanny rozwój technologiczny, pasja oraz najwyższej klasy surowce pozyskiwane od zaufanych dostawców, są gwarancją uzyskania dobrego produktu będącego połączeniem innowacyjności z bardzo wysoką jakością.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Bartolini
Typ
  • Durum
Rodzaj
  • Krajanka
Waga (g)
  • 200
Cechy
  • Produkt wegetariański
Certyfikat
  • Bio