Wędzarnia Olchowa Drewniana Od170L/80 Grillpal Kisielice

Produkt: 100% Polski. Producent: Grillpal. Firma Grillpal jest polskim producentem i dystrybutorem najwyższej jakości wędzarni oraz akcesoriów do wędzenia. Nasze produkty projektujemy oraz wytwarzamy z pieczołowitą dbałością o szczegóły. Zadowolenie naszych klientów oraz zwrócenie się ku naturze i …

od 2 098 Najbliżej: 43 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Produkt: 100% Polski. Producent: Grillpal. Firma Grillpal jest polskim producentem i dystrybutorem najwyższej jakości wędzarni oraz akcesoriów do wędzenia. Nasze produkty projektujemy oraz wytwarzamy z pieczołowitą dbałością o szczegóły. Zadowolenie naszych klientów oraz zwrócenie się ku naturze i tradycji jest dla nas najważniejsze. Drewniana wędzarnia ogrodowa Olchowa OD170L/80 z komorą o wysokości 80 cm i pojemnością 170 litrów. Wykonana z wyselekcjonowanego i SUSZONEGO drewna olchy. Dzięki niemu wędzarnia ma naturalny wygląd i niepowtarzalny charakter. Wędzarnia ogrodowa ma dwa poziomy do wędzenia na drążki i/lub ruszty (do wędzenia serów i ryb). W drzwiach znajduje się otwór do zamontowania termometru (w zestawie). Spód wędzarni jest odizolowany specjalnym materiałem żaroodpornym od desek w celu nie nagrzewania się drewna i uniknięciu pożaru. UWAGA: komora jest dwukrotnie impregnowana tylko z zewnątrz w celu ochrony drewna przed czynnikami zewnętrznymi. Klient otrzymuje złożoną komorę wędzarniczą. Komora jest osadzona na kwadratowej, drewnianej podstawie. Nogi wykonane są grubego drewna, gwarantującego stabilność. Dodatkowe wzmocnienia dolne nóg wykorzystano jako półkę. W podstawę komory wbudowany jest deflektor dymu, który równomiernie rozprowadza dym, a tym samym zapewnia równomiernie wędzenie produktów. Dach wędzarni jest drewniany, dwuspadowy, z ozdobnymi uchwytami, zdejmowany. W zależności od indywidualnych preferencji można wybrać komin drewniany uchylany lub obrotowe, metalowe 'śmigło', dzięki którym można regulować ilość dymu w komorze. Każdą wędzarnię drewnianą Grillpal możemy przygotować w dwóch wersjach: Elektryczna: generator dymu, grzałka, sterownik. Tradycyjna: palenisko, rury dymne, kolanko. UWAGA: na początku proponujemy 1 – 2 razy „przepalić” wędzarnię, aby drewno „nabrało” dymu, wtedy smak i zapach wędzonych produktów będzie bardziej wyrazisty. Oferta wędzarni jest bez paleniska, rur i kolanka. Te produkty można również u nas zamówić. DANE TECHNICZNE: Podstawa komory wędzarniczej opcje do wyboru: - nogi- drewniany stolik z drewna bukowego na którym jest osadzona komora wędzarnicza lub do wyboru - nogi metalowe o profilu L, z podstawką okrągłą u dołu, są dodatkowo wzmacniane (wzmocnienia mogą posłużyć za półkę). Można dokupić dodatkowe wzmocnienia poprzeczne, aby wędzarnia była jeszcze bardziej stabilna. Nogi-spód komory: - wysokość: 55 cm Dwuspadowy drewniany dach. - wysokość: 21 cm - głębokość: 55 cm, - szerokość: 55 cm. Komora wędzarnicza: - wysokość: 80 cm, - głębokość: 50 cm, - szerokość: 50 cm. Wymiary zewnętrzne całego zestawu po złożeniu, bez rur, kolanka i paleniska: Wymiary złożonej wędzarni: - wysokość: 141 cm, - szerokość: 59,5 cm, - głębokość: 57 cm, Materiał: - rodzaj deski: Sucha olchowa montowana na pióro wpust, - grubość deski: 22 mm.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Grillpal
Wysokość (cm)
  • 80
Szerokość (cm)
  • 50
Głębokość (cm)
  • 50