Amix Osteo Ultra Joint Drink 600G Kętrzyn

AMIX OSTEO ULTRA JOINT DRINK gramatura 600g Amix Osteo Ultra Joint Drink Dbanie o profilaktykę aparatu ruchu to kwestia niezwykle istotna, szczególnie dla osób aktywnych fizycznie, dlatego Amix Nutrition stworzył całą gamę suplementów, które pomogą Ci wzmocnić i zabezpieczyć swoje stawy, w tym Amix …

od 79 Najbliżej: 41 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

AMIX OSTEO ULTRA JOINT DRINK gramatura 600g Amix Osteo Ultra Joint Drink Dbanie o profilaktykę aparatu ruchu to kwestia niezwykle istotna, szczególnie dla osób aktywnych fizycznie, dlatego Amix Nutrition stworzył całą gamę suplementów, które pomogą Ci wzmocnić i zabezpieczyć swoje stawy, w tym Amix Osteo Ultra Joint Drink. Dzięki mieszance 14 składników aktywnych, Twoje stawy będą działać sprawniej i zapobiegniesz przyszłym kontuzjom. Pamiętaj, że lepiej zapobiegać niż leczyć. Jeśli jednak już doznałeś urazu, suplementacja Osteo Ultra Joint Drink pozwoli Ci szybciej wrócić do pełnej sprawności. Dla kogo dedykowany jest nasz preparat na stawy? Osoby aktywne fizycznie, w tym sportowcy i osoby trenujące fitness, Osoby narażone na wysiłek fizyczny i duże obciążenie stawów, Osoby starsze, u których problemy związane z aparatem ruchu są bardziej widoczne, Osoby z chorobami stawów, takie jak artretyzm lub choroba zwyrodnieniowa stawów, Osoby, które chcą zapobiegać przyszłym problemom związanym z aparatem ruchu i dbać o swoje zdrowie w dłuższej perspektywie czasowej. Składniki aktywne: Osteo w proszku od Amix to wysokiej klasy suplement diety, który charakteryzuje się dużą skutecznością działania. Swoje szczególne właściwości zawdzięcza on przede wszystkim doskonale dobranym składnikom aktywnym. Wśród nich znajdują się: Zawartość w porcji 20g glukozamina 500mg chondroityna 200mg msm 500mg witamina C 80mg (100% zapotrzebowania) boswelia seratta 20mg ekstrakt z kory białej wierzby 50mg wapń 138mg kolagen 12700mg!!! Skład: Średnie wartości odżywcze w 100 g: Wartość energetyczna 372 kcal / 1580 kJ Tłuszcze 2,5 g w tym nasycone 0,5 g Węglowodany 16 g w tym cukry 3 g Białko w suchej masie 71,5 g Sól Substancje czynne w 1 dawce (20 g): % RHP * Siarczan D-glukozaminy 2KCl 500 mg Siarczan chondroityny 90% 200 mg MSM (metylosulfonylometan) 500 mg Ekstrakt z kory białej wierzby 50 mg Wyciąg z kadzidła 20 mg Witamina B1 1,5 mg 136% Witamina B2 1,5 mg 107% Kwas pantotenowy 6,0 mg 100% Niacyna 16,0 mg 100% Witamina B6 1,8 mg 128% Kwas foliowy 220 mcg 110% Witamina C. 63,5 mg 79,4% Witamina B12 0,9 µg 36% * RHP – dzienne zapotrzebowanie Składniki: Hydrolizat kolagenu, maltodekstryna, metylosulfonylometan, siarczan D-glukozaminy 2KCl (skorupiaków), (dla smaku czekoladowego: czekolada w proszku), cytrynian magnezu, dwuzasadowy fosforan wapnia, Amix TM Witaminowy premiks (tiamina HCl –wit. B1, witamina B2, kwas, witamina B2, kwas pantotenowy – wit.B5, niacyna, pirydoksyna HCl – witamina B6, kwas foliowy, witamina C, witamina B12), siarczan chondroityny 90%, barwienie: (smak owoców leśnych – ekstrakt z buraków, aromat pomarańczowy – ekstrakt z buraków i kurkumina); fosforan dipotasowy, aromaty, stabilizatory guar, emulgator: soja ekstrakt lecytyny kory wierzby – Salix alba (zawartość salicyny 15%), środka słodzącego: sukraloza Splenda ®aceslufam-K; ekstrakt z kadzidełka (Boswellia Serrata) Działanie poszczególnych składników: Siarczan Glukozaminy Popularna glukozamina tworzy podstawę suplementu diety Amix Osteo Ultra JointDrink. Jest organicznym związkiem chemicznym należącym do grupy aminocukrów. Naturalnie powstaje z glukozy. Jest elementem wielu ważnych biocząsteczek. Wchodzi w skład kwasu sjalowego, chondroityny, glikoprotein czy heparyny. Jest uzyskiwana z bogatych w nią skorupiaków. Celem suplementacji glukozaminy jest odbudowa chrząstki stawowej. Badania pokazują, że uzupełnienie siarczanu glukozaminy zmniejsza tempo degradacji kolagenu (tkanki stawowej) i objawy choroby zwyrodnieniowej stawów. Siarczan Chondroityny Drugim elementem jest wspomniana już chondroityna. Jest organicznym związkiem chemicznym z grupy glikozaminoglikanów będąc jednym z głównych składowych chrząstki stawowej. Jej aktywną biologicznie formą jest siarczan chondroityny. Jej wysokie stężenie w organizmie ma zniwelować tarcie pomiędzy stykającymi się ze sobą ruchomymi elementami stawu. Jest jednym z podstawowych suplementów wykorzystywanych w leczeniu choroby zwyrodnieniowej stawów. Bardzo często możemy ją spotkać w parze z glukozaminą. Działanie chondroityny nie jest jednoznaczne, jednak bardzo wielu pacjentów zgłasza poprawę po włączeniu tego środka do codziennej suplementacji. MSM (metylosulfonylometan) MSM to skrót dla związku noszącego nazwę dimetylosulfon. Określamy w ten sposób zyskująca popularność siarkę organiczną. Jest jednym z elementów białka tkanki łącznej – kolagenu. Jest niezbędna do jej prawidłowego funkcjonowania. Jest jednym z nieodłącznych elementów dobrych mieszanek na stawy. Jej podaż pomaga w odpowiedniej syntezie kolagenu i budowie ścięgien. Dodatkowym atutem MSM jest jej silnie działanie przeciwzapalne, co czyni z niej totalny “must have” w leczeniu kontuzji aparatu ruchu. Ekstrakt z kory białej wierzby Pierwsza roślinna substancja w Amix Osteo to, bogata w salicynę, kora białej wierzby. Ekstrakt uzyskiwany jest z drzewa należącego do rodziny wierzbowatych, które występuje na terenie Europy, Azji i Północnej Afryki. Kora białej wierzby jest bogata w flawonoidy, glikozydy i kwasy organiczne. Najważniejszą aktywną substancją jest salicyna, która jest często określana naturalną aspiryną. Wykazuje bardzo silne działanie przeciwzapalne, przeciwgorączkowe i przeciwbólowe. Dodatkowo można ją z powodzeniem stosować jako lek na uspokojenie i poprawę jakości snu. Wyciąg z kadzidła To substancja szerzej spotykana pod nazwą Boswellin®. Jest uzyskiwana z trocin drzewa zwanego Boswellia Serrata, rośliny z rodziny osoczynowatych pochodzący z Indii. Pierwsze wzmianki na temat zastosowania leczniczego możemy znaleźć w starożytnej księdze medycyny indyjskiej – Ajurwedzie. Boswellia Serrata jest bogata w kwasy bosweliowe, które są inhibitorem prozapalnego enzymu zwanego 5-lipooksygenazę. To czyni z niej doskonały środek przeciwzapalny. W opracowaniach naukowych wykazano jej pozytywny wpływ na leczenie choroby zwyrodnieniowej stawów. U pacjentów przyjmujących doustnie Boswellin® wykazano znaczący spadek bólu i zwiększoną ruchomość w stawach. Dodatkowo Boswellia Serrata wykazuje działanie antynowotworowe, które do tej pory odnotowano jedynie w testach na szczurach laboratoryjnych. Witamina B1 To związek, który możemy spotkać pod nazwą Tiamina. Bardzo powszechnie występuje w wielu produktach zbożowych, warzywach strączkowych oraz mięsie. Jak większość witamin z grupy B, Tiamina jest koenzymem wielu ważnych enzymów. Bierze udział w prawidłowym metabolizmie węglowodanów, wzmacnia działanie acetylocholiny pobudzając mięśnie szkieletowe do pracy oraz powoduje rozszerzenie naczyń krwionośnych, dzięki czemu zmniejsza ciśnienie. Tiamina pobudza wydzielanie hormonów gonadotropowych, substancji niezbędnych do wytwarzania hormonów płciowych. Jej dodatkowym atutem jest przyspieszenie czasu rekonwalescencji. Witamina B2 Witamina B2 jest częściej nazywana Ryboflawiną. Jej źródłem w diecie jest nabiał a przede wszystkim mleczne przetwory, przykładowo jogurty czy kefiry. Jest również obecna w drobiu i niektórych ziarnach. Ryboflawina jest prekursorem dwóch ważnych koenzymów (FMN i FAD), które są niezbędne do niektórych procesów utleniania i redukcji. Jest konieczna do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego i zachowania zdrowia błon śluzowych, dróg oddechowych, wzroku, naczyń krwionośnych oraz przewodu pokarmowego. Bierze udział w przemianach energetycznych aminokwasów i tłuszczy. Witamina B3 To zbiorcze określenie dla kwasu nikotynowego (niacyna) i jego amidu – nikotynamidu. Głównym źródłem witaminy B3 są ryby, mięso, mleko, ziemniaki i rośliny strączkowe. Jest wyjątkowa ze względu na jej niewielką endogenną produkcję, za którą odpowiada tryptofan. Ma bardzo duży wpływ na rozkład wszystkich makroskładników oraz uzyskanie z nich energii. Oddziałuje na poziom cholesterolu we krwi i produkcję czerwonych krwinek. Jest konieczna do zachowania zdrowych włosów, skóry i paznokci. Witamina B5 Pod tą nazwą kryje się popularny kwas pantotenowy. Organiczny związek chemiczny z grupy witamin B, który jest wszechobecny w każdej żywej komórce. Jego źródłem w diecie są warzywa liściaste, mięso, strączki i jaja. Jego prawidłowy poziom w organizmie jest bardzo ważny do zachowania pełnego komfortu snu i regeneracji. Bierze udział w metabolizmie energetycznym wytwarzanie hormonów i przekaźników nerwowych. Jego niedobór może odpowiadać za uczucie drętwienia w stopach. Witamina B6 To wspólna nazwa dla 6 połączonych organicznych związków chemicznych, które są pochodnymi pirydyny, pirydoksyny, pirydoksalu i pirydoksaminy oraz ich 5’-fosforanów. W diecie możemy ją znaleźć w warzywach strączkowych, mięsie i jajach. Jest witaminą, która ma bardzo duży wpływ na prawidłowy metabolizm energetyczny. Bierze udział w tworzeniu enzymów, hormonów, prostaglandyn i hemoglobiny. Pomaga zachować odpowiednie ciśnienie krwi i oddziałuje na pracę mięśni. Jej regularna suplementacja może zniwelować objawy napięcia przedmiesiączkowego. Witamina B9 Witamina B9 to substancja szerzej znana społeczeństwu jako kwas foliowy. Jej nazwa pochodzi od łacińskiego słowa folium, które oznacza liść. Dlatego jego głównym źródłem w diecie są wszelkiego rodzaju warzywa liściaste ale także strączki i orzechy. Organizm syntezuję ją w jelitach za pomocą znajdujących się tam bakterii. Jej biologicznie aktywną formą jest kwas lewomefoliowy, który możemy spotkać pod oznaczeniem 5-MTHF. Ma bardzo duży wpływ na prawidłową pracę mózgu i układu immunologicznego. Jest konieczny do funkcjonowania wszystkich komórek ustrojowych. Odpowiednia podaż jest szczególnie ważna w czasie ciąży. Niedobór kwasu foliowego może prowadzić do niedorozwoju łożyska i innych problemów zdrowotnych. Witamina B12 To substancja nazywana kobalaminą, ze względu na to, że jej atomem centralnym jest kobalt. Źródłami kobalaminy w diecie są ryby, mięsie, mleko i różnorodne sery. Jest koenzymem w reakcjach metylacji, między innymi bardzo ważnej homocysteiny do metioniny. Tym samym wpływa na cały metabolizm energetyczny. Bierze udział w wytwarzaniu czerwonych krwinek. Bardzo mocno ingeruję w pracę układu nerwowego i może wykazywać działanie antydepresyjne. Jest konieczna do zachowania odpowiedniego samopoczucia i ma potencjał w zwiększaniu zdolności poznawczych organizmu. Witamina C To określenie dla jednej z najpopularniejszych substancji na świecie. Kwas askorbinowy jest najczęściej wykorzystywaną przez człowieka witaminą. Jest częstym dodatkiem do żywności. W organizmie pełni rolę bardzo silnego przeciwutleniacza, czyli substancji pomagających w ochronie organizmu. Jest niezbędna do prawidłowej syntezy kolagenu i wielu ważnych enzymów. W dużych dawkach może zmniejszyć czas trwania chorób takich jak przeziębienie. Dawkowanie: Zalecane dawkowanie: jedną miarkę (20 g) wymieszaj z 200-250 ml zimnej wody. Użyj miksera lub shakera. Najlepiej stosować z jedzeniem rano. Aby dostosować smak i słodkość napoju, zmień ilość wody użytej do jego przygotowania. W przypadku prewencji urazów zalecamy przyjmowanie porcji 10g na 30 minut przed treningiem.

Specyfikacja

Informacje podstawowe

Marka
  • Amix
Pojemność
  • 600 g
Ilość porcji w opakowaniu
  • 1
Rodzaj
  • Produkt wieloskładnikowy
Forma
  • Proszek